Propolis – proprietăți și beneficii pentru sănătate

propolis beneficii sanatate

Dacă ești fan miere, atunci probabil ești familiarizat și cu celelalte produse apicole benefice precum polenul de albine, lăptișorul de matcă sau propolisul. Despre polen și lăptișorul de matcă ți-am vorbit deja, așadar în continuare îți vom prezenta proprietățile binecunoscutului propolis, denumit și „lipiciul albinelor”.

Această substanță terapeutică nu doar că are proprietăți de a apăra organismul în fața invadatorilor, dar este și antiinflamator, antimicrobian și antioxidant. Datorită acestor proprietăți, propolisul este folosit în medicină încă din antichitate. Hai să vedem care sunt principalele beneficii ale propolisului și de ce acesta nu ar trebui să lipsească din casa ta.

Iată mai jos toate sugestiile noastre de suplimente cu propolis pentru imunitate:

On Sale
Sale!
%
Off
32
Save 30 lei
30lei
32%
30
lei
Stoc epuizat
On Sale
Sale!
%
Off
15
Save 3 lei
3lei
15%
3
lei
Stoc epuizat
On Sale
Sale!
%
Off
31
Save 52 lei
52lei
31%
52
lei
On Sale
Sale!
%
Off
42
Save 52 lei
52lei
42%
52
lei
Cuprins

Ce este propolisul?

Propolisul de albine este o substanță rășinoasă pe care albinele o produc prin combinarea propriei salive cu ceară de albine. Ceara de albine conține și alte substanțe colectate din surse botanice, motiv pentru care culoarea poate varia în funcție plantele de la care albinele au preluat aceste substanțe, dar în mod normal propolisul are o culoare intensă de maro închis.

Propolisul are un rol vital în lumea albinelor. Acesta îl produc cu scopul de a-l utiliza pentru a „lipi” micile crăpături și găuri care apar în stup. Acest proces este foarte important pentru că, dacă aceste probleme nu sunt remediate la timp, invadatorii precum șerpii sau șopârlele pot pătrunde în stup.

Proprietăți nutriționale

Cercetătorii au descoperit că propolisul conține peste 300 de compuși naturali, printre care aminoacizi și polifenoli. Lucrul interesant despre propolis este că, în funcție de planta de unde colectează substanțele vegetale, timpul de colectare și locația, compoziția propolisului va fi diferită. 

Propolisul este folosit încă din cele mai vechi timpuri. Egiptenii, grecii și asirienii au folosit această minune a naturii pentru a vindeca răni sau tumori. Propolisul rămâne o substanță medicală importantă și astăzi. Hai să aflăm mai multe despre propolis, beneficii și proprietăți.

Propolis - beneficii pentru sănătate

1. Previne și tratează răceala și gripa

Studiile au arătat că extractul de propolis poate preveni, în mod natural răceala. Administrată că tratament, propolisul poate scurta semnificativ perioada de răceală. Propolisul este benefic și pentru tratarea durerilor în gât. Proprietățile antibacteriene și antiinflamatorii bogate ale propolisului lupta cu succes împotriva visurilor și bacteriilor, stopând, astfel, declanșarea simptomelor în organism. 

2. Întărește sistemul imunitar

Propolisul stimulează producția de anticorpi și ajută la absorbția nutrienților în organism. În acest fel, propolisul este benefic pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos. Este indicat să consumăm propolis pe tot parcursul anului, însă este foarte important să luăm în calcul administrarea acestui important ingredient în perioada primăverii și a toamnei, atunci când gripa și răceala devin amenințări serioase. Un supliment cu propolis cu echinaceea sau propolis cu vitamina c este cea mai bună alegere pentru a-ți păstra imunitatea puternică.

3. Ameliorează și tratează probleme ale cavității bucale

Datorită multiplelor proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene și a acțiunilor protectoare și dezinfectante, propolisul este un tratament ideal pentru diverse afecțiuni ale cavității bucale. Gingivita, afta bucală, durerea de dinți și durerea gingivală, toate acestea pot fi ameliorate cu ajutorul propolisului.

4. Tratează și ameliorează problemele gastro-intestinale

Ulcerul, gastrita și infecția cu virusul Helicobacter Pylori sunt afecțiuni tot mai comune în zilele noastre. Propolisul este o alternativă naturală, sănătoasă și foarte eficientă de a trata aceste probleme. Proprietățile antiinflamatoare, antibacteriene și antispastice ale propolisului reglează secreția gastrică și contribuie la cicatrizarea mucoasei stomacale. 

Acum că ai descoperit proprietățile incredibile ale propolisului, este momentul să iei în calcul administrarea unui supliment cu propolis pentru imunitate și sănătate. Pe site-ul nostru, găsești o varietate de produse cu propolis, benefice pentru sănătatea ta generală și pentru protecția față de amenințările precum gripa sau răceala. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.