Propolis – proprietăți și beneficii pentru sănătate

Dacă ești fan miere, atunci probabil ești familiarizat și cu celelalte produse apicole benefice precum polenul de albine, lăptișorul de matcă sau propolisul. Despre polen și lăptișorul de matcă ți-am vorbit deja, așadar în continuare îți vom prezenta proprietățile bine cunoscutului propolis, denumit și „lipiciul albinelor”.

Această substanță terapeutică nu doar că are proprietăți de a apăra organismul în fața invadatorilor, dar este și antiinflamator, antimicrobian și antioxidant. Datorită acestor proprietăți, propolisul este folosit în medicină încă din antichitate. Hai să vedem care sunt principalele beneficii ale propolisului și de ce acesta nu ar trebui să lipsească din casa ta.

Ce este propolisul?

Cuprins
-19%
Prețul inițial a fost: 155,00 lei.Prețul curent este: 125,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,16 lei per zi de tratament!

-32%
Prețul inițial a fost: 94,99 lei.Prețul curent este: 64,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,16 lei per zi de tratament!

-31%
Prețul inițial a fost: 167,00 lei.Prețul curent este: 115,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3,83 lei per zi de tratament!

-42%
Prețul inițial a fost: 125,00 lei.Prețul curent este: 73,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,43 lei per zi de tratament!

Propolisul de albine este o substanță rășinoasă pe care albinele o produc prin combinarea propriei salive cu ceară de albine. Ceara de albine conține și alte substanțe colectate din surse botanice, motiv pentru care culoarea poate varia în funcție plantele de la care albinele au preluat aceste substanțe, dar în mod normal propolisul are o culoare intensă de maro închis.

Propolisul are un rol vital în lumea albinelor. Acesta îl produc cu scopul de a-l utiliza pentru a „lipi” micile crăpături și găuri care apar în stup. Acest proces este foarte important pentru că, dacă aceste probleme nu sunt remediate la timp, invadatorii precum șerpii sau șopârlele pot pătrunde în stup.

Proprietățile propolisului

Propolisul a primit denumirea de antibiotic natural, iar asta datorită multiplelor sale proprietăți. Propolisul este antimicrobian, antiinflamator, cicatrizant, anestezic, antiviral, crește producția de anticorpi și previne îmbătrânirea celulelor. 

Proprietăți nutriționale

Cercetătorii au descoperit că propolisul conține peste 300 de compuși naturali, printre care aminoacizi și polifenoli. Lucrul interesant despre propolis este că, în funcție de planta de unde colectează substanțele vegetale, timpul de colectare și locația, compoziția propolisului va fi diferită. 

Propolisul este folosit încă din cele mai vechi timpuri. Egiptenii, grecii și asirienii au folosit această minune a naturii pentru a vindeca răni sau tumori. Propolisul rămâne o substanță medicală importantă și astăzi. Hai să aflăm mai multe despre propolis, beneficii și proprietăți.

Propolis - beneficii pentru sănătate

1. Previne și tratează răceala și gripa

Studiile au arătat că extractul de propolis poate preveni, în mod natural răceala. Administrată că tratament, propolisul poate scurta semnificativ perioada de răceală. Propolisul este benefic și pentru tratarea durerilor în gât. Proprietățile antibacteriene și antiinflamatorii bogate ale propolisului lupta cu succes împotriva visurilor și bacteriilor, stopând, astfel, declanșarea simptomelor în organism. 

2. Întărește sistemul imunitar

Propolisul stimulează producția de anticorpi și ajută la absorbția nutrienților în organism. În acest fel, propolisul este benefic pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos. Este indicat să consumăm propolis pe tot parcursul anului, însă este foarte important să luăm în calcul administrarea acestui important ingredient în perioada primăverii și a toamnei, atunci când gripa și răceala devin amenințări serioase. Un supliment cu propolis cu echinaceea sau propolis cu vitamina c este cea mai bună alegere pentru a-ți păstra imunitatea puternică.

3. Ameliorează și tratează probleme ale cavității bucale

Datorită multiplelor proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene și a acțiunilor protectoare și dezinfectante, propolisul este un tratament ideal pentru diverse afecțiuni ale cavității bucale. Gingivita, afta bucală, durerea de dinți și durerea gingivală, toate acestea pot fi ameliorate cu ajutorul propolisului.

4. Tratează și ameliorează problemele gastro-intestinale

Ulcerul, gastrita și infecția cu virusul Helicobacter Pylori sunt afecțiuni tot mai comune în zilele noastre. Propolisul este o alternativă naturală, sănătoasă și foarte eficientă de a trata aceste probleme. Proprietățile antiinflamatoare, antibacteriene și antispastice ale propolisului reglează secreția gastrică și contribuie la cicatrizarea mucoasei stomacale. 

5. Combate alergiile

Un alt beneficiu uimitor al propolisului este calmarea alergiilor sezoniere. Propolisul are proprietăți antihistaminice, iar acest aspect diminuează strănuturile, lăcrimarea ochilor și alte simptome specifice alergiilor. 

Tinctura de propolis și alte produse cu propolis

Există o paletă largă de produse cu propolis sub diferite forme. Pe piață se găsesc produse cu propolis brut, miere cu propolis, suplimente cu propolis sau, unul dintre cele mai populare produse, tinctura cu propolis. 

Tinctura de propolis se poate folosi atât extern, cât și intern, fiind folosită pentru ameliorarea unei palete largi de afecțiuni. O tinctură de propolis de calitate se obține prin macerarea în alcool a propolisului, în urma căruia rezultă un extract cu puternice proprietăți terapeutice. 

În ceea ce privește suplimentele cu propolis, ne bucurăm de o gamă largă de produse cu beneficii enorme pentru organism. În gama Marnys găsești capsule, bomboane, siropuri sau suplimente lichide cu propolis pentru întărirea imunității și bunăstarea organismului. 

Contraindicații

Nu există dovezi clare care să arate dacă o cantitate mai mare de propolis ne poate face rău. În dozele recomandate, propolisul poate fi utilizat atât intern, cât și extern, fără probleme. 

Ca grupe de risc, femeile însărcinate ar trebui să fie precaute în ceea ce privește consumul de propolis și să nu își administreze produse cu propolis fără sfatul unui medic. De asemenea, persoanele alergice la produsele apicole trebuie să fie precaute și în ceea ce privește consumul de propolis. 

Concluzie

Acum că ai descoperit proprietățile incredibile ale propolisului, este momentul să iei în calcul administrarea unui supliment cu propolis pentru imunitate și sănătate. Pe site-ul nostru, găsești o varietate de produse cu propolis, benefice pentru sănătatea ta generală și pentru protecția față de amenințările precum gripa sau răceala. Uite ce îți recomandăm noi: 

-19%
Prețul inițial a fost: 155,00 lei.Prețul curent este: 125,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,16 lei per zi de tratament!

-32%
Prețul inițial a fost: 94,99 lei.Prețul curent este: 64,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,16 lei per zi de tratament!

-31%
Prețul inițial a fost: 167,00 lei.Prețul curent este: 115,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3,83 lei per zi de tratament!

-42%
Prețul inițial a fost: 125,00 lei.Prețul curent este: 73,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,43 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *