Polenul – energie pură din natură

beneficiile polenului

Printre numeroasele produse furnizate de albine, polenul este unul dintre cele mai complexe și energizante. Albinele extrag polenul din flori, formând bile mici pe care mai apoi le depozitează. Polenul este întărit cu nectarul pe care îl folosesc pentru a face miere, ceea ce îi mărește proprietățile nutritive și beneficiile pentru sănătate. Polenul conține proteine ​​(aproape toți aminoacizii esențiali) și este considerat cea mai mare sursă de vitamine, minerale și carbohidrați.

Polenul este un praf produs de organele masculine din plante care are rolul de a fertiliza părțile feminine ale plantelor. Albinele culeg polenul din flori, îl amestecă cu nectarul pentru a forma o minge pe care o transportă înapoi la stup pentru a hrăni albinele. La trecerea de la o floare la alta, ele contribuie la polenizarea multor specii.

Polenul de albine este o sursă naturală de sănătate. Polenul conține o gamă largă de substanțe nutritive esențiale care nu au putut fi obținute artificial, chiar și cu cele mai sofisticate metode. Bogăția sa îl face suplimentul perfect pentru a ne menține sănătoși.

Beneficiile polenului provenit de la albine

Datorită procentului ridicat de carbohidrați, polenul de albine este suplimentul ideal în perioadele cu energie scăzută. Conține 20% proteine ​​(insensibile pentru buna funcționare a organismului) și un număr mare de minerale care contribuie la buna funcționare a celulelor, a mușchilor și a scheletului. Conținutul său de vitamina A îl face suplimentul ideal pentru creștere, iar vitamina E echilibrează sistemul nervos.

De-a lungul secolelor, medicina empirică a cunoscut multe beneficii atribuite polenului; la fel ca fermierii, care au o cunoaștere profundă despre viața în stup. Este prima hrană a albinelor și iată de ce este cunoscută pe scară largă ca „pâinea albinelor”.

Virtuţile  nutritive, energice și metabolice ale polenului

  1. Crește hemoglobina în sânge în cazul anemiei, în special la sugari.
  2. Ajută la creșterea în greutate la persoanele anemice sau anorexice.
  3. Crește vitalitatea organismului.

Moduri de a consuma polenul

Se presupune că nu tuturor le place gustul polenului de albine, de aceea există o mulțime de alternative pentru a se bucura de beneficiile sale.

Unii oameni mestecă polenul până se dizolvă complet în gură; alții îl înghit cu apă. Dacă niciuna dintre aceste metode nu funcționează, acesta poate fi amestecat în suc de portocale sau lapte adăugând niște miere.

Există, de asemenea, produse pe bază de polen care facilitează consumul regulat al acestuia.

64,99 lei TVA inclus

Mai puțin de 2,16 lei per zi de tratament!

87,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 2,90 lei per zi de tratament!

115,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 3,83 lei per zi de tratament!