Top 6 beneficii ale aminoacizilor BCAA

importanta suplimentelor cu aminoacizi BCAA pentru performante sporite la sala de forta si antrenamente eficiente

În ultima perioadă, aminoacizii BCAA au primit un loc de cinste printre suplimentele nutritive dedicate sportivilor. Printre cele mai comune beneficii ale aminoacizilor pentru sportivi se regăsește contribuția semnificativă a acestor nutrienți în procesul de recuperare dintre antrenamente. De asemenea, nu este de neglijat nici rolul important pe care îl au în procesul de creștere în masă musculară

Dar beneficiile acestor aminoacizi nu se opresc aici. Haide să descoperim ce sunt aminoacizii BCAA și care sunt cele mai importante 6 beneficii pentru sănătate.

-20%
Prețul inițial a fost: 122,00 lei.Prețul curent este: 97,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3,23 lei per zi de tratament!

-15%
Prețul inițial a fost: 164,00 lei.Prețul curent este: 139,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,63 lei per zi de tratament!

-11%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 275,99 lei.Prețul curent este: 245,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 8,19 lei per zi de tratament!

-21%
Prețul inițial a fost: 197,00 lei.Prețul curent este: 155,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 5,16 lei per zi de tratament!

Ce sunt aminoacizii BCAA?

Aminoacizii cu catetă ramificată sau BCAA (Branched Chain Amino Acids) fac parte dintre cei 9 aminoacizi esențiali pe care organismul nu îi poate produce. Leucina, izoleucina și valina sunt cei trei aminoacizi BCAA din organismul uman. 

Diferența majoră dintre BCAA și ceilalți aminoacizi din organism este că BCAA se metabolizează la nivelul mușchilor, și nu la nivelul ficatului precum toți ceilalți. Aminoacizii BCAA sunt vitali pentru organism, având o contribuție esențială în procese precum menținerea unui nivel normal de zahăr în sânge sau creșterea în masă musculară. 

S-au efectuat numeroase studii asupra aminoacizilor BCAA în urma cărora s-au descoperit numeroase beneficii ale acestor nutrienți pentru organism.

Iată un top 6 al beneficiilor aminoacizilor BCAA

1. Sporesc creșterea în masă musculară

Poate cel mai impresionant beneficiu pe care aminoacizii BCAA îl au pentru organism este capacitatea sa de a stimula creșterea în masă musculară. Fie că vorbim despre bodybuilders, atleți sau un sportiv amator, fiecare poate beneficia de acțiunea BCAA asupra masei musculare. 

Creșterea masei musculare se datorează faptului că BCAA stimulează sinteza proteinelor în mușchi. Cercetătorii au demonstrat că suplimentarea cu BCAA după un antrenament de rezistență a crescut cu 22% nivelul de proteine de muschi.

2. Accelerează procesul de recuperare

Dacă te simți epuizat după un antrenament la sala, suplimentarea cu aminoacizi BCAA îți va fi, cu siguranță, de ajutor. Studiile au demonstrat ca BCAA au capacitatea de a reduce cantitatea de proteina descompuse în timpul exercițiilor fizice și să reducă daunele provocate la nivelul mușchilor. Astfel se va reduce nivelul de oboseală resimțită, iar procesul de recuperare musculară va fi accelerat. 

3. Previn pierderile de masă musculară

Pierderile de masă musculară vin ca o consecință a procesului natural de îmbătrânire. Aceasta condiție se numește sarcopenie. Pierderile în masă musculară pot fi cauzate și de afecțiuni cronice grave precum cancerul. Din fericire, o dietă bogată în aminoacizi BCAA sau suplimentarea cu aceștia pot încetini considerabil acest proces. 

4. Îmbunătățesc performanța atletică

Suplimentarea cu BCAA contribuie benefic la îmbunătățirea performanței atletice pe teren sau la sala de forță. BCAA nu doar că sporesc creșterea în masă musculară și reduc considerabil disconfortul de după antrenament, dar, de asemenea intensifică puterea organismului și îmbunătățesc performanțele sportive. 

5. Contribuie la pierderea în greutate

Cercetările au arătat că există o strânsă legătură între suplimentarea cu BCAA și procesul de pierdere în greutate. Aceste studii au demonstrat că suplimentarea cu BCAA contribuie la creșterea masei musculare și la scăderea grăsimii corporale. 

6. Susține sănătatea ficatului

Unele cercetări au demonstrat ca suplimentarea cu aminoacizi BCAA poate fi benefică pentru persoanele care suferă de anumite probleme hepatice. S-a dovedit că acest supliment poate reduce riscul de complicații în cazul persoanelor care au suferit de o intervenție la ficat. De asemenea, BCAA protejează ficatul în fața afecțiunilor renale.

Concluzie

Pe site-ul nostru găsești o varietate mare de produse în conținutul cărora se află și aminoacizii BCAA. Dacă vrei să te bucuri pe deplin de acțiunea aminoacizilor BCAA îți recomandăm să încerci suplimentul BCAA complet. BCAA complet este un produs lichid, sub formă de 20 de fiole buvabile, cu o absorbție foarte mare în organism și o eficiență sporită. 

Descoperă toate suplimentele cu BCAA din gama noastră și bucură-te de beneficii:

-20%
Prețul inițial a fost: 122,00 lei.Prețul curent este: 97,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3,23 lei per zi de tratament!

-15%
Prețul inițial a fost: 164,00 lei.Prețul curent este: 139,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,63 lei per zi de tratament!

-11%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 275,99 lei.Prețul curent este: 245,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 8,19 lei per zi de tratament!

-21%
Prețul inițial a fost: 197,00 lei.Prețul curent este: 155,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 5,16 lei per zi de tratament!