Chlorella, aliata unei functii digestive sănătoase

beneficiile chlorella pentru o digestie sanatoasa

Este posibil să fi auzit de Chlorella și de gama largă de beneficii pe care aceasta le aduce organismului. Unul dintre cele mai importante dintre acestea este susținerea sănătății intestinale și sprijinirea funcției digestive.

Adesea etichetată drept superaliment, Chlorella are o densitate ridicată de nutrienți cu proprietăți de detoxifiere și de stimulare a energiei organismului. Această algă de culoare verde-albastru, de apă dulce, conține, de asemenea, substanțe nutritive esențiale, cum ar fi vitamina B12, fier și zinc, care ajută la susținerea funcțiilor sistemului digestiv, în special în cazul persoanelor vegane și vegetariene, care pot avea carențe importante ale acestor nutrienți în organism. 

Chlorella mai stimulează fluxul de oxigen și întărește sistemul imunitar. Un alt beneficiu oferit este capacitatea de a reduce simptomele oboselii.

Beneficiile pentru sistemul digestiv ale Chlorella

În prezent, există o multitudine de pulberi verzi și suplimente disponibile pe piață, toate promițând o gamă largă de beneficii, însă Chlorella a dovedit că atenuează deficiența de vitamina B12, fiind cea mai bună sursă nesintetică a acesteia, responsabilă, printre multe alte roluri, și de susținerea funcției digestive.

Chlorella conține, de asemenea, mai multă clorofilă decât orice alt aliment vegetal și mai are în compoziție un set unic de substanțe cunoscute sub numele de Chlorella Growth Factor (CGF), care stimulează sistemul imunitar și sprijină organismul la nivel celular. Aceasta este o veste excelentă pentru funcțiile sistemului digestiv, întrucât cea mai mare parte a sistemului imunitar este localizată în interiorul intestinului. 

În același timp, Chlorella susține și microbiomul intestinal, prin stimularea dezvoltării Lactobacillus acidophilus, o bacterie probiotică esențială pentru menținerea unui tract intestinal sănătos. 

Disbioza, adică dezechilibrul microbian, poate apărea din mai multe motive, iar în timp, dacă acest dezechilibru nu este tratat, poate duce la condiții de sănătate precare. Toxinele care se găsesc în multe alimente (metale grele, pesticide, cancerigene), dar și în mediu, se pot acumula în celule și țesuturi și pot agrava starea de sănătate. Cercetările actuale continuă să sugereze că alga Chlorella ajută la procesul natural de detoxifiere a organismului, sprijinirea sănătatea generală și induce organismului o stare de bine.

Profilul nutritiv al Chlorela

Chlorella oferă un set unic de nutrienți. Iată care este conținutul unei porții de 3 g:

Proteine – 2 g

Clorofilă – 63 mg

Acizi grași Omega-3 – 54 mg

Acizi grași Omega-6 – 56 mg

Luteină – 3 mg

Beta-caroten – 45 mcg

Vitamina D – 27 mcg

Vitamina B12 – 7 mcg

Cu o abundență de vitamine, minerale, fitonutrienți, Chlorella, împreuna cu o dietă și un stil de viață sănătos, ajută la susținerea sănătații intestinale, fiind, în același timp, o sursă esențială de nutrienți indispensabili organismului.

-20%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 271,76 lei.Prețul curent este: 217,40 lei. TVA inclus

Mai puțin de 7,24 lei per zi de tratament!

-20%
Prețul inițial a fost: 110,00 lei.Prețul curent este: 87,76 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,92 lei per zi de tratament!