Febra musculară– de ce se produce și cum o putem evita?

suplimentele pentru recuperarea dupa efort sunt foarte utile in ameliorarea febrei musculare

Dacă nu ești un adept al sportului și nu l-ai practicat cu regularitate, adoptarea unei rutine care să implice mișcare regulată poate fi o adevărată provocare. Luarea unei asemenea decizii aduce cu sine, fără îndoială, o schimbare majoră în rutina zilnică. Va fi nevoie să dedici timp acestei activități, să găsești exerciții potrivite pentru obiectivele tale și să te lupți cu febra musculară care, inevitabil, va apărea. 

Febra musculară sau durerile musculare apar după un antrenament cu care corpul nu este obișnuit.  Această situație este foarte inconfortabilă și, de cele mai multe ori, ne face să renunțăm foarte repede la ambiția de a include sportul în rutina zilnică. 

Durerile musculare sunt rezultatul oricărei activități fizice de mare intensitate, activitate cu care organismul nu este obișnuit. Poate apărea și în cazul celor care practică sportul cu regularitate, însă este mult mai comună în cazul celor care sunt la început de drum. 

Descoperă alături de noi ce este febra musculară, cât durează febra musculară și cum o putem remedia. 

Ce este febra musculară?

Febra musculară se definește ca fiind acea senzație de durere și rigiditate musculară care apare după practica unei activități fizice de o anumită intensitate, cu care organismul nu este obișnuit. 

În mod normal, principalele simptome ale febrei musculare sunt tensiune musculară, pierderea forței și o sensibilitate crescută a acelei zone, precum și dificultatea de mișcare cauzată de durerea intensă și rigiditatea mușchilor. 

Febra musculară apare după efortul fizic. Deci, dacă ai decis să începi să mergi la sala sau să începi să alergi, te poți confrunta cu ușurință cu febră musculară după sală sau febră musculară după alergat. Durerile apar abia după 12-24 de ore, și resimt pentru aproximativ 3-7 zile. 

Durerile musculare, însă, nu sunt motiv de speriat. Acestea ne indică faptul că mușchii se adaptează la noua rutină de activitate fizică. 

Se poate evita?

Nicio persoană nu este imună la durerile musculare. Fie că vorbim despre sportivi amatori, sportivi de performanță sau persoane care au renunțat pentru o perioadă, dar au decis să practice din nou activități fizice, cu toții suntem predispuși să ne confruntăm cu acest disconfort muscular. Febra musculară nu are legătură cu condiția fizică a persoanei, ci cu intensitatea antrenamentului și cu exercițiile efectuate. 

Pentru a reduce riscul de apariția al durerilor musculare și, bineînțeles, riscul apariției unor posibile leziuni, este foarte important să faci câteva exerciții de încălzire înainte de antrenament. După terminarea antrenamentului, este important să  efectuezi câteva exerciții de întindere pentru a evita apariția leziunilor. De asemenea, un masaj de relaxare musculară după antrenament poate fi o idee foarte bună. Aceste tipuri de masaje favorizează recuperarea musculară, redau flexibilitatea țesutului muscular și îmbunătățesc circulația. 

Remedii pentru febra musculară

Dacă te întrebi „cu ce trece febra musculară?”, află că nu există un tratament pentru durerile musculare care să o facă să dispară într-o clipită. Dar există anumite remedii care reduc din intensitatea durerii și accelerează recuperarea. Iată câteva suplimente pentru febra musculară

  • COL recovery este un complex marca Marnys, special conceput pentru a susține recuperarea după exerciții fizice îndelungate, a reduce stările de oboseală și epuizare fizică și a asigura buna funcționare a sistemului muscular și osos. Aminoacizii BCAA, complexul de vitamine B și mineralele din compoziția acestui supliment contribuie activ la recuperarea musculară. Febra musculară poate fi ameliorată cu un aport optim de proteine. Conținutul bogat de 29 g de proteine per servire îi oferă organismului cele necesare pentru repararea și reconstruirea mușchilor
  • NIGHT Case Re-COL este un supliment cu o formulă unică, special concepută pentru recuperarea pe timp de noapte a organismului și refacerea țesuturilor musculare. Combinația unică de ingredient precum melatonină, vitamina b6, 5-HTP, L-teanină, colostru, proteine din lapte și enzime digestive susțin un somn odihnitor și refacerea nocturnă a țesuturilor musculare. 
  • Magvital este un supliment esențial pentru combaterea episoadelor de dureri musculare. Este esențial să ai mereu la îndemână un supliment cu magneziu pentru febra musculară pentru că magneziu este principalul mineral care protejează musculatura, previne uzura excesivă a acesteia și reduce semnificativ durerea și disconforul resimțite după un efort fizic intens. Magvital conține magneziu provenit din trei surse și vitamina B6, iar forma sa lichidă îi permite o absorbție rapidă și o eficiență optimă.  

Nu te opri din antrenament

Știm că durerea provocată de febra musculară nu te motivează prea mult să continui să practici exercițiile fizice, însă repaosul nu este o idee prea bună. Chiar dacă cel mai normal ni s-ar părea să ne odihnim după un astfel de efort și să evităm orice formă de mișcare prea intensă, reluarea activității fizice intensifică durerile și rigiditatea, ba chiar ne pot înrăutății starea.

Dacă durerile musculare sunt foarte intense, ideal este să faci pauză o zi, după care să reiei activitatea fizică. Însă dacă durerile sunt suportabile, nu sări peste zilele de antrenament și continuă să îți menții mușchii activi.

Descoperă produsul aici:

-5%
Prețul inițial a fost: 139.00 lei.Prețul curent este: 132.05 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4.40 lei per zi de tratament!

-5%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 245.99 lei.Prețul curent este: 233.69 lei. TVA inclus

Mai puțin de 7.78 lei per zi de tratament!

-5%
Prețul inițial a fost: 147.00 lei.Prețul curent este: 139.65 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4.65 lei per zi de tratament!

-10%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 97.00 lei.Prețul curent este: 87.30 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2.91 lei per zi de tratament!

Cupoane