Pachete Suplimente Alimentare & Vitamine
Mai puțin de 7.66 lei per zi de tratament!
Supliment Pentru Metabolism & Slăbire
Mai puțin de 2.07 lei per zi de tratament!
Pachete Suplimente Alimentare & Vitamine
Pachet Slăbire și Reglare Tranzit Intestinal: Drenacel + Redutrim Pro
Mai puțin de 4.31 lei per zi de tratament!
Mai puțin de 2.25 lei per zi de tratament!
Probabil ai observat că în orice magazin cu produse naturiste sunt șanse mari să găsești oțet de mere, în diverse stări și sub diverse forme. De asemenea, și rețelele de socializare precum Facebook, Instagram sau Pinterest, abundă de recomandări care includ oțetul de mere, despre care se spune că este eficient într-o serie de afecțiuni: de la reflux gastric și balonare, până la stimularea metabolismului sau chiar curățarea punctelor negre de pe piele.
În rândurile care urmează, vom arunca o privire asupra principalelor proprietăți ale oțetului de mere și vom afla de ce este considerat un superaliment.
Acid acetic: principalul compus din oțetul de mere
După cum sugerează și numele, oțetul de mere este obținut din mere, fiind folosită coaja, miezul, dar și cotorul. Pentru a transforma merele în oțet, acestea trebuie să fie combinate cu drojdie, care susține procesul de fermentație.
Prepararea oțetului de mere este un proces cuprinde de cele mai multe ori două etape. În primul rând, drojdia va descompune fructoza (zaharurile) din mere și o va transforma într-un compus care se apropie ca proprietăți de alcool. Apoi, bacteriile produse în timpul procesului de fermentație descompun în continuare acea formă de alcool într-un compus numit acid acetic.
Acidul acetic este de altfel ingredientul activ care se regăsește în toate tipurile de oțet, fiind responsabil de gustul și mirosul acru, dar și de numeroasele beneficii pentru sănătate.
Acest lucru se datorează faptului că acidul acetic poate împiedica creșterea și multiplicarea anumitor tipuri de bacterii dăunătoare, în special a celor care duc la tuberculoză. Din acest motiv, acidul acetic este utilizat în mod obișnuit în spitale și adăugat la medicamentele prescrise. Utilizarea oțetului de mere în medicina naturală datează de mii de ani.
Dar totuși, dacă fiecare tip de oțet conține acid acetic, ce face oțetul de mere atât de special?
Oțet de mere vs. alte tipuri de oțet
Pentru început, cădem de acord asupra faptului că mărul este un aliment foarte sănătos. Se spune că un măr pe zi ține doctorul la distanță. Acesta poate furniza mai mulți antioxidanți, vitamine și minerale decât majoritatea fructelor. În continuare, îți vom prezenta cele mai importante 6 beneficii de care te poți bucura dacă decizi să adaugi oțetul de mere în dieta ta zilnică.
6 beneficii pentru sănătate ale oțetului de mere
1. Proprietăți antibacteriene foarte puternice
Acidul acetic este suficient de puternic pentru a ucide microbacteriile, care sunt printre dintre cele mai dificil de distrus tipuri de bacterii. Ele sunt adesea menționate ca fiind cele mai rezistente bacterii, chiar și în fața dezinfectanților. Astfel, oferă organismului protecție antibacteriană și îl protejează în fața afecțiunilor cauzate de acestea.
2. Accelerează metabolismul și promovează scăderea în greutate
Unul dintre cele mai importante beneficii ale consumului de oțet de mere este contribuția la pierderea în greutate prin stimularea metabolismul și aportul la arderea grăsimilor. Totodată, oțetul de mere poate ajuta la echilibrarea nivelului ridicat de zahăr din sânge, ceea ce ajută de asemenea la scăderea treptată în greutate corporală.
Un supliment cu oțet de mere este o alegere excelent dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Poate nu te poți obișnuit cu gustul sau mirosul puternic al oțetului de mere, de aceea, în acest caz, un supliment este mult mai benefic.
3. Reduce pofta de dulce
Unul dintre motivele pentru care apare pofta intensă de dulce este rezultatul consumului de carbohidrați rafinați, care provoacă o fluctuație rapidă a nivelului de zahăr din sânge. Acidul acetic din oțetul de mere ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge.
Acest lucru poate explica, de asemenea, de ce oțetul de mere este unul dintre cele mai vechi remedii populare pentru controlul diabetului.
4. Ajută la absorbția mai bună a nutrienților
Oțetul de mere poate ajuta la îmbunătățirea absorbției nutrienților, în special a fierul. Acesta este un beneficiu major pentru sănătatea celor care urmează o dietă vegetariană sau vegană, deoarece fierul din plante (fier non-hem) este mult mai greu de absorbit de către organism decât fierul hem, care provine din produsele de origine animală.
5. Întărește imunitatea organismului
Oțetul de mere are proprietăți antivirale, antiinflamatorii și antibacteriene, ceea ce îl face un remediu natural extrem de util în timpul sezonului rece sau la tranziția dintre anotimpuri pentru combaterea episoadelor de răceală și gripă – atât ca măsură preventivă, cât și ca adjuvant în tratamentul acestora.
6. Ajută la ușurarea digestiei
Unul dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale oțetului de mere este contribuția sa la îmbunătățirea digestiei, mai ales când vine vorba de balonare, reflux acid și afecțiuni digestive cronice, cum ar fi candida. Oțetul de mere conține pectină, care este un tip de fibră care acționează ca un prebiotic și ajută la menținerea integrității sistemului digestiv. În același timp, se poate folosi și pentru calmarea refluxului acid și pentru a ajuta la digestia proteinelor înaintea meselor copioase.
Precauții în utilizarea oțetului de mere
După ce ți-am prezentat beneficiile sale, îți dam și un sfat important când vine vorba de oțetul de mere: dacă intenționezi să îl bei direct sau să îl adaugi la rețetele de sucuri sau smoothie, folosește întotdeauna un pai. Acidul din oțetul de mere nediluat este extrem de puternic și îți poate slăbi smalțul dinților, lăsându-te mai predispus la apariția cariilor.
Utilizarea externă a oțetului de mere
1. Înmuierea picioarelor
Specialiștii recomandă utilizarea oțetului ca remediu casnic pentru înmuierea picioarelor, care poate ajuta la controlul mirosului și la ameliorarea stărilor de rigiditate sau a ciupercii degetelor de la picioare, datorită proprietăților sale antifungice. Înmuierea în oțet de mere ajută și la catifelarea pielii picioarelor tale. Poți adăuga și alte ingrediente care promovează detoxifierea, cum ar fi sărurile minerale sau argila bentonită.
2. Clătirea părului cu oțet de cidru de mere
Se știe că oțetul de mere este eficient pentru a reda strălucirea părului, pentru a-l descâlci și pentru a îndepărta acumulările lăsate în urmă de alte produse pentru îngrijire. Poți realiza o clătire a părului cu oțet de mere în mai puțin de un minut, diluând oțet de mere în apă, punându-l într-o sticlă cu pulverizator și aplicându-l pe păr după șamponare.
Oțet de mere fermentat sau Suplimente cu oțet de mere?
Deși beneficiile oțetului de mere fermentat care conține pulpă sunt incontestabile, multă lume nu poate tolera gustul sau mirosul acestuia și preferă să se orienteze către pastilele care conțin oțet de mere în doze potrivite. În acest sens îți recomandăm capsulele cu oțet de mere pentru slăbit Dieterm.
De asemenea, în gama noastră găsești și Drenacel, un supliment lichid cu oțet de mere benefic pentru eliminarea excesului de fluide din organism și reducerea în greutate.
Referințe
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8243436/
https://www.uchicagomedicine.org/forefront/health-and-wellness-articles/debunking-the-health-benefits-of-apple-cider-vinegar
https://www.healthline.com/nutrition/6-proven-health-benefits-of-apple-cider-vinegar
Exploring the Health Benefits of Apple Cider Vinegar
https://www.webmd.com/diet/apple-cider-vinegar-and-your-health
https://examine.com/supplements/acv/research/