Astăzi, ai 15% Extra Reducere ✨ la toate Uleiurile Esențiale și Difuzoarele Premium - Folosește codul 15AROMATERAPIE Vezi Produse 🏡

Varice – ce sunt, de ce apar și ce tratament pentru varice se recomandă?

varice tratament
-10%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 348,00 lei.Prețul curent este: 313,20 lei. TVA inclus

Mai puțin de 10,43 lei per zi de tratament!

-18%
Prețul inițial a fost: 141,00 lei.Prețul curent este: 116,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3,86 lei per zi de tratament!

-10%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 396,99 lei.Prețul curent este: 357,29 lei. TVA inclus

Mai puțin de 11,90 lei per zi de tratament!

-28%
Prețul inițial a fost: 135,00 lei.Prețul curent este: 97,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3,23 lei per zi de tratament!

Boala varicoasă, cunoscută sub numele de varice, este o afecțiune tot mai prezentă și deloc de neglijat. Aceasta poate afecta atât femeile, cât și bărbații, iar netratat la timp, afectează într-o proporție mare calitatea vieții unei persoane. Acestea sunt foarte ușor de depistat și nu reprezintă o problemă medicală gravă, însă afectează, în prezent, până la 30% din populația adultă cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani. 

Varicele apar în zona membrelor inferioare și sunt  o afecțiune venoasă sau o venopatie cronică, caracterizată prin dilatații venoase permanente. Descoperă în continuare mai multe despre varice, cauzele și factorii de risc care favorizează apariția acestei afecțiuni și ce tratament pentru varice este benefic în combaterea acestei probleme.

Ce sunt, concret, varicele?

Varicele sunt vene anormale, dilatate, care au o culoare albăstruie sau purpurie. Ele apar în urma fenomenului de subțiere a peretelui vasului de sânge și sunt înconjurate de alte mici vene roșii. Acestea se pot localiza oriunde pe corp, dar în marea majoritate a cazurilor, varicele apar la nivelul membrelor inferioare.

Vasele de sânge au un mecanism prin care ajută sângele să circule. În acest fel, sângele de la nivelul picioarelor este trimis către inimă. După cum am menționat, în cazul varicelor, pereții vasului de sânge se subțiază și devin mai puțin elastici, iar mecanismul de pompare nu mai este la fel de eficient. În acest caz, sângele se întoarce în picioare și se va acumula în vasul de sânge. Prin urmare, vasele de sânge își măresc volumul, se umflă, capată acea culoare albăstruie sau purpurie și devin extrem de vizibile la suprafața pielii. Acestea sunt varicele. 

Simptome ale varicelor

Această afecțiune nu este un gravă, iar în cele mai multe cazuri consecințele sunt mai mult de ordin estetic, din cauza aspectului neplăcut al venelor ingrosate. Totuși, există și cazuri în varicele să provoace simptome supărătoare care pot afecta calitatea vieții. 

varice

Cele mai frecvente simptome ale varicelor sunt: umflarea gleznei, senzația de greutate și oboseală, crampe, dureri de picioare și mâncărimi la nivelul picioarelor. Dacă afecțiunea se complică, paleta de simptome se diversifică și apar și alte probleme cum ar fi decolorarea pielii, eczemele sau, cel mai grav simptom, ulcer varicos. 

Cauze și factori de risc

Varicele afectează într-o proporție foarte mare populația adultă. Acestea apar în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani. Apar mult mai frecvent în rândul femeilor care, de obicei, prezintă și simptome, față de bărbați care se confruntă mai rar cu această problemă și, de cele mai multe ori, nu au simptome foarte pronunțate. 

Cele mai frecvente cauze ale apariției varicelor sunt:

  • Factorii genetici. Predispoziția genetică este cea mai des întâlnită cauză care determină apariția varicelor. Dacă o persoană din familie suferă de varice, șansele ca această problemă să fie moștenită cresc considerabil. 
  • Vârsta. Șansele ca varicele să apară cresc odată cu înaintarea în vârstă
  • Obezitate. Greutatea excesivă determină apariția varicelor. 
  • Tulburări endocrine. Pubertatea, sarcina sau menopauza pot contribui la apariția varicelor 
  • Stilul de viață sedentar și alimentația precară pot fi, și ele cauze majore ale apariției afecțiunii. 
  • Traumatismele repetate pot determina apariția varicelor. 

Ca factori de risc amintim: statul în picioare sau pe scaun pentru un timp îndelungat, căldura excesivă, încălțăminte cu tocuri înalte sau practicarea anumitor sporturi precum fotbal, volei etc. 

varice cauze

Diagnostic și tratament pentru varice

Un medic specialist poate diagnostica varicele prin varii metode. Cele mai des întâlnite sunt examinarea fizică a pacientului, pentru a observa dacă există umflături evidente la nivelul vaselor de sânge, varicografia sau ecografie doppler

Ca metode de tratament, se poate recomanda fie un tratament medicamentos, care reduce inflamația de la nivelul vaselor de sânge, fie un tratament chirurgical. 

Remedii naturiste pentru varice

Există numeroase remedii naturiste pentru varice care au un conținut bogat de extracte din plante benefice pentru circulația sângelui și ameliorarea inflamațiilor vaselor de sânge. Iată câteva din extractele din plante benefice pentru această afecțiune:

Portocal amar – extractul de portocal amar este adesea recomandat pentru tratarea afecțiunilor venoase. Fie că este vorba de vene înfundate, umflate sau varice, proprietățile puternic antiinflamatorii și antioxidante ale portocalului amar calmează inflamația și protejează vasele de sânge.

Afinele – antocianii sau pigmenții care dau culoare afinelor contribuie benefic la îmbunătățirea circulației sângelui în întreg organismul. De asemenea, efectele antioxidante pot stopa procesul de formare al varicelor și la reducerea acestora, ameliorând semnificativ senzația de picioare grele pe care această afecțiune o provoacă.

Ginkgo Biloba – o plantă care se utilizează din cele mai vechi tipuri datorită proprietăților sale benefice pentru sănătate. Ginkgo Biloba contribuie la îmbunătățirea circulației sângelui, în special al circulației periferice, și protejează sistemul cardiovascular.

Castan sălbatic – este unul dintre cele mai utilizate remedii naturiste pentru tratarea varicelor. Compusul activ al castanului sălbatic numit aescin protejează pereții venelor, blocând eliberarea de enzime. De asemenea, această plantă are puternice efecte antiinflamatoare și antioxidante.

În gama noastră de produse găsești două suplimente lichide special concepute pentru remedierea simptomelor neplăcute provocate de varice. Circuven și Phytalgem CIRC sunt două suplimente lichide cu absorbție maximă care conțin extracte bogate din plantele benefice menționate mai sus. Ambele produse sunt excelente pentru îmbunătățirea circulației și combaterea senzației de picioare obosite, deci sunt un tratament naturist benefic pentru varice.

Sfaturi benefice

Pentru a împiedica varicele să interfereze cu viața de zi cu zi, ține cont de câteva sfaturi benefice care, cu siguranță, te vor ajuta să reduci semnificativ simptomele acestei afecțiuni:

  • Fă mișcare. Exercițiile regulate sunt cea mai bună modalitate de a îți îmbunătăți fluxul sangvin și de a reduce inflamațiile. Încearcă exerciții simple sau cu o scurtă plimbare și sigur te vei simți mai bine. 
  • Menține greutatea sub control. Obezitatea este una dintre cauzele apariției varicelor. Kilogramele în plus pun mai multă presiune pe vene, intensificând inflamațiile.
  • Alege alimente cu efect antiinflamator. Există alimente extrem de benefice pentru circulație, care pot să reducă semnificativ inflamațiile. Fibrele, alimentele bogate în antioxidanți precum citricele sau legumele verzi și sursele naturale de magneziu (banane, spanac sau cartofi dulci) sunt excelente pentru sănătatea ta generală și benefice pentru varice. 

Referințe

https://www.nhlbi.nih.gov/health-topics/varicose-veins

https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/understanding-varicose-veins-basics

https://medlineplus.gov/varicoseveins.html

https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/varicose-veins

https://www.medicalnewstoday.com/articles/240129

Lasă un răspuns