Ulei de Krill – 8 beneficii uimitoare pentru sănătate

-15%
Prețul inițial a fost: 163,70 lei.Prețul curent este: 139,10 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,63 lei per zi de tratament!

-15%
Prețul inițial a fost: 160,99 lei.Prețul curent este: 136,84 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,56 lei per zi de tratament!

-27%
Prețul inițial a fost: 120,00 lei.Prețul curent este: 87,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,93 lei per zi de tratament!

-31%
Prețul inițial a fost: 240,00 lei.Prețul curent este: 165,98 lei. TVA inclus

Mai puțin de 5,53 lei per zi de tratament!

Despre uleiul de krill se știe că este extrem de benefic pentru buna funcționare a organismului nostru. Suplimentele cu ulei de krill sunt căutate în special pentru beneficiile pe care le aduc inimii, articulațiilor sau creierului. 

Krillul este un crustaceu care trăiește pe fundul oceanului și se află în partea de jos a lanțului trofic, ceea ce înseamnă că trăiește cu fitoplancton și nu mănâncă alți pești care conțin niveluri detectabile de mercur sau alte metale. În plus, krillul este recunoscut pentru faptul că oferă cea mai pură sursă de acizi grași Omega 3.

Rămâni alături de noi și descoperă în continuare 8 beneficii impresionante pe care uleiul de krill le are pentru sănătate. 

Ce este uleiul de krill?

Înainte de a afla ce este uleiul de krill, vom afla ce este krillul. Este un organism foarte mici, asemănător cu creveții, care trăiește în ocean. Coloniile de krill sunt o sursă primară de hrană pentru viețuitoarele mari, cum ar fi balenele și rechinii. Cuvântul „krill” provine din limba norvegiană și se traduce prin „hrană pentru balene”.

Deși krillul ar putea fi o sursă de hrană abundentă – este bogat în proteine ​​de calitate și sărac în grăsimi care dăunează inimii – nu este folosit în mod tradițional în gătit. Este prea mic pentru a fi o sursă de hrană viabilă pentru oameni, însă aceștia au găsit o modalitate ingeniosă de a profita de beneficiile nutriționale ale sale extragând uleiul din krill, rafinându-l și sintetizându-l într-un supliment nutritiv. 

Când vine vorba de ulei de krill și ulei de pește, se poate spune că ambele substanțe oferă beneficii substanțiale pentru sănătate, fiind utile persoanelor care nu consumă în mod regulat pește sau fructe de mare, dar uleiul de krill oferă câteva avantaje unice în raport cu uleiul de pește.

Ulei de krill vs ulei de pește

Așa cum spuneam, uleiul de krill și uleiul de pește oferă o mulțime de beneficii nutriționale. Ambele sunt surse excelente de acizi grași Omega 3, cum ar fi acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul dacosahexaenoic (DHA).

Mai multe studii de specialitate arată că organismul uman absoarbe uleiul de krill mai ușor decât uleiul de pește și atunci când se compară doze echivalente de ulei de krill și ulei de pește, uleiul de krill generează niveluri mai mari de EPA și DHA în sânge. Deși ambele substanțe oferă beneficii pentru sănătate, specialiștii concluzionează că krillul este suprior uleiului de pește.

Ulei de krill - beneficii

Concentrația ridicată de acizi grași Omega 3 din uleiul de krill este cu siguranță un beneficiu nutritiv al luării acestui supliment, însă acesta nu este singurul. Iată alte câteva beneficii pentru sănătate ale acestuia:

1. Un antiinflamator natural foarte puternic

Mulți oameni se luptă cu inflamația din cauza diferitelor afecțiuni medicale, cum ar fi fibromialgia, artrita sau diverse tipuri de inflamații cronice. Tratamentele convenționale împotriva inflamației implică de obicei produse farmaceutice, multe dintre acestea având efecte secundare neplăcute sau reacții adverse.

2. Poate combate artrita și durerile articulare

Deoarece uleiul de krill pare să ajute la reducerea inflamației, poate, de asemenea, să îmbunătățească simptomele artritei și durerile articulare, care adesea rezultă din inflamație. De altfel, un studiu care a descoperit că uleiul de krill a redus semnificativ un marker al inflamației, de asemenea, a constatat că uleiul de krill a redus rigiditatea, afectarea funcțională și durerea la pacienții cu artroză reumatoidă sau osteoartrită.

Un al doilea studiu, mai mic, dar bine conceput, axat pe 50 de adulți cu dureri ușoare de genunchi, a constatat că administrarea de ulei de krill timp de 30 de zile a redus semnificativ durerea participanților. De asemenea, le-a crescut acestora mobilitatea și capacitatea de mișcare.

3. Reduce colesterolul și trigliceridele

Acizii grași DHA și EPA din Omega 3 regăsite în uleiul de krill sunt foarte importanți pentru sănătatea cardiovasculară. Uleiul de krill poate reduce nivelul de trigliceride din sânge și poate regla nivelul de colesterol. Printre alte beneficii pentru sistemul cardiovascular ale uleiului de krill se regăsesc: îmbunătățirea rezistenței la insulină și capacitatea crescut[ de prevenire a afecțiunilor inimii.

4. Îmbunătățește simptomele sindromului premenstrual

Femeile care prezintă simptome ale sindromului premenstrual (PMS), cum ar fi crampe și dureri abdominale, ar putea lua în considerare utilizarea uleiului de krill. Studiile au arătat că uleiul de krill poate reduce durerea și poate scădea nivelurile de inflamație redate de simptomele sindromului premenstrual. 

Un alt studiu a constatat că femeile care au luat suplimente cu ulei de krill au simțit nevoia să ia mult mai puține medicamente pentru durerile cauzate de sindromul premenstrual decât cele care nu au luat suplimente cu ulei de krill.

5. Protejează sănătatea pielii

Acizii grași Omega 3 sunt esențiali pentru sănătatea și frumusețea pielii, ajutând la menținerea pielii ferme și luminoase.

6. Sprijină vederea

Pentru persoanele care suferă de sindrimul de ochi usca sau care pur și simplu petrec mult timp în fața ecranelor, o doză zilnică de cel puțin 1200 mg de acizi grași EPA și DHA pot ajuta la atenuarea simptomelor și menținerea acuității vizuale.

7. Stimulează memoria și concentrarea

Prin aportul bogat de acizi grași Omega 3, uleiul de krill joacă un rol foarte important în stimularea funcțiilor creierului. Astfel, îmbunătățește memoria, capacitatea de concentrare și poate contribui la prevenirea declinului cognitiv, în special la vârste înaintate.

8. Susține sănătatea celulelor organismului

Acizii grași Omega 3 sunt esențiali pentru sănătatea celulară. Aceștia joacă un rol structural cheie în menținerea integrității membranelor fiecărei celule din corpul uman, atât de necesare pentru creșterea normală a acestora, precum și pentru procesul intern de diviziune celulară.

Care este cel mai bun Ulei de Krill?

Uleiul de krill a câștigat o popularitate semnificativă în ultimii ani, fiind privit ca o alternativă la uleiul de pește, datorită numeroaselor sale beneficii, dar există nenumărate produse din ulei de krill disponibile astăzi pe piața suplimentelor. 

Dacă ești interesat de cel mai bun ulei de krill, caută unul extras din krillul antarctic, numit și Euphausia superba. Această varietate de krill este de talie mai mare decât alte specii și, prin urmare, conține o concentrație mai densă de acizi grași Omega 3.

Suplimente cu Ulei de Krill - capsule

Cele mai eficiente suplimente pe bază de ulei de krill se regăsesc sub formă de capsule softgel (sau gelule). Acestea asigură o absorbție optimă, iar efectele sunt rapide și de durată.

Poți alege acum un supliment cu ulei de krill din oferta noastră. Capuslele Krillmar conțin 330 mg de ulei de krill, ideal pentru a-ți proteja organismul și a-ți menține starea de bine. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *