Ce este colagenul? Cum te ajută un supliment cu colagen lichid hidrolizat?

-6%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 127.00 lei.Prețul curent este: 119.38 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3.98 lei per zi de tratament!

-6%
Prețul inițial a fost: 144.99 lei.Prețul curent este: 136.29 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4.54 lei per zi de tratament!

-6%
Prețul inițial a fost: 139.99 lei.Prețul curent este: 131.59 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4.38 lei per zi de tratament!

-6%
Prețul inițial a fost: 185.00 lei.Prețul curent este: 173.90 lei. TVA inclus

Mai puțin de 5.79 lei per zi de tratament!

Cu siguranță ai auzit în repetate rânduri despre suplimentele cu colagen și despre importanța acestora pentru frumusețe și sănătate. Dar care este, concret rolul acestuia în organismul nostru? Dintre toate tipurile de colagen, care colagen este cel mai bun pentru articulații și care se pliază perfect pe nevoile tenului? De ce un supliment lichid hidrolizat îți este de cel mai mare ajutor? Descoperă în continuare mai multe informații despre colagen și cum poți beneficia de toate proprietățile acestuia.

Ce este colagenul?

Colagenul este cea mai abundentă proteină din organismul uman, care reprezintă o treime din compoziția proteică a organismului. Colagenul este pilonul principal al țesutului conjunctiv, este prezent în oase, piele, mușchi, tendoane și ligamente. De asemenea, colagenul se găsește și la nivelul dinților, corneei sau a vaselor de sânge.  

Această proteină structurală este sintetizată în mod natural de către organism și joacă un rol crucial în mobilitatea osteoarticulară și în prevenirea îmbătrânirii premature a pielii. Din nefericire, odată cu înaintarea în vârsta, nivelul de colagen pe care organismul îl produce în mod natural scade, așadar încep să apară durerile articulare și ridurile adânci. Rămâi alături de noi și descoperă ce poți face pentru a remedia această problemă. 

colagen

Câte tipuri de colagen există?

Cu siguranță te va surprinde să afli că în organismul uman există 28 de tipuri de colagen. Totuși, cele mai importante sunt colagenul de tip 1, de tip 2 și de tip 3  care reprezintă 90% din colagenul din organism. 

Colagen de tip 1

Acesta este cel mai prezent în organism, regăsindu-se în proporție de 80% la nivelul oaselor și 30% la nivelul articulațiilor. De asemenea, tipul 1 este cel care intra din abundență în structura pielii. Colagenul de tip 1 conferă tendoanelor și țesuturilor forță și elasticitate. 

Colagen de tip 2

Se regăsește aproape în exclusivitate la nivelul cartilajelor elastice care acoperă suprafețele articulare. Datorită colagenului de tip 2, oasele se pot mișca libere fără să provoace fricțiune. 

Colagen de tip 3

Tipul 3 intră susține structura mușchilor, organelor și a vaselor de sânge, fiind unul dintre principalele elemente structurale a celor din urmă. De asemenea, colagenul de tip 3 este prezent și în structura pielii. 

De ce scade nivelul de colagen din organism?

Până la vârsta de 25 de ani, organismul produce în mod natural o cantitate optimă de colagen. Totuși, de la această vârsta, producția începe, treptat, să scadă. Scăderea este mai drastică în cazul femeilor, în special în perioada menopauzei unde este accelerată cu până la 30%. Obiceiurile nesănătoase au și factorii de mediu au și ele o influență drastică. Fumatul, nivelul crescut de zahăr în sânge și expunerea la razele UV accelerează scăderea nivelului de colagen din organism. 

Odată ce colagenul scade, țesuturile își pierd din elasticitate și flexibilitate, motiv pentru care mobilitatea articulară scade drastic, se pot instala anumite afecțiuni articulare grave (artrită, artroză, coxartroză și gonartroză), iar pielea, părul și unghiile au de suferit (își pierd din elasticitate, strălucire și forță). 

Ce se poate face în acest caz? Rezervele pierdute de colagen se pot suplini cu produse bogate în colagen. Un supliment cu colagen lichid sau colagen capsule sunt alegeri ideale pentru refacerea rezervelor și ameliorarea simptomelor care apar odată cu această problemă. 

De unde se obține colagenul?

Colagenul este o proteină de origine animală, așadar suplimentele cu colagen utilizează preponderent 2 surse principale de colagen. Vei găsi, așadar, produse cu colagen din sursă bovină și produse cu colagen marin

Colagenul se obține din pielea și oasele peștilor, bovinelor și porcinelor, iar din acestea se produc suplimentele cu colagen pe care le cunoaștem: colagen lichid, cu o absorbție sporită în organism, colagen capsule, pentru o administrare mai ușoare sau colagen pulbere, un produs versatil și ușor de consumat. 

Colagenul hidrolizat

Vei descoperi adesea că în prezentarea produselor cu colagen va fi evidențiat cuvântul „hidrolizat”. Dar ce este colagenul hidrolizat și de ce este atât de important? 

Procesul de hidroliză prin care se obține colagenul hidrolizat presupune spargerea colagenului în molecule foarte mici denumite peptide. Acestea sunt mult mai ușor de asimilat de către organism, au o absorbție sporită deci, prin urmare, rezultatele vor apărea mult mai repede. 

Beneficiile colagenului

pentru oase și articulații

Vârsta, greutatea crescută, sporturile dure sau alți diverși factori duc la pierderea unei cantități considerabil de colagen din organism, fapt care favorizează instalarea afecțiunilor articulare. Numeroase studii au dovedit că un supliment lichid cu colagen contribuie semnificativ la reducerea durerilor și creșterea mobilității prin faptul că se acumulează la nivelul cartilajelor și ajută la reconstruirea țesuturilor afectate. 

pentru piele

La fel ca și în cazul articulațiilor, diverși factori duc la accelerarea procesului de pierdere al colagenului, cauzând riduri și imperfecțiuni. Colagenul ingerat merge direct la cauza problemei, reface țesuturile și redă pielii fermitatea și strălucirea.

Alte beneficii ale colagenului: 

 

  • favorizează vindecarea rănilor
  • ajută la combaterea osteoartritei 
  • previne pierderea osoasă 
  • susține sănătatea inimii 
  • stimulează creșterea părului și a unghiilor 
  • întărește părul și unghiile

Colagen din surse naturale

Pentru ca organismul să producă colagen, acesta combină anumiți aminoacizi, proces care necesită și alți nutrienți pentru a fi dus la bun sfârșit, nutrienți pecum vitamina C, zinc sau cupru. 

Alimentele care conțin aminoacizii necesari producției de colagen sunt de sursă animală (vita, porc, pui, pește, fructe de mare), dar există și cele cu un conținut bogate de vitamine și minerale care contribuie benefic la sinteza colagenului.  Iată câteva exemple: 

Vitamina C: portocale, ardei, conopidă, căpșuni 

Zinc: fasole, linte, ouă, carne roșie, nuci 

Cupru: caju, semințe de susan, ciocolată neagră 

Suplimente cu colagen

Există diverse tipuri de produse cu colagen pe piață, fiecare cu caracteristicile sale. Colagenul capsule este ușor de transportat și de administrat. Colagenul pulbere conține, de cele mai multe ori, doar colagen pur, fiind foarte ușor de administrat pentru persoanele sensibile. Colagenul lichid este cea mai populară variantă, având o formulă care este mult mai ușor de asimilat de către organism. În plus, este foarte simplu să iei fiolele cu colagen peste tot cu tine, iar gustul delicios face ca administrarea să fie o adevărată plăcere. 

În plus, de cele mai multe suplimentele cu colagen conțin, pe lângă ingredientul vedetă, și alți nutrienți benefici. Iată cele mai populare combinații: 

Colagen și magneziu – o combinație excelentă pentru bunăstarea sistemului osos și a celui muscular. Colagenul menține articulațiile lubrifiate și elastice, în timp ce magneziul reglează nivelul de calciu din mușchi și oase, contribuind la sănătatea sistemului osos și reducerea stărilor de oboseală și extenuare. 

Colagen și vitamina C – Perfect pentru piele! Colagenul redă pielii fermitatea, elasticitatea și strălucirea în timp ce vitamina C neutralizează radicalii liberi și protejează împotriva stresului oxidativ. De asemenea, vitamina C stimulează producția naturală de colagen a organismului. 

Colagen și biotină – Ideal pentru păr și unghii. Biotina contribuie la frumusețea și sănătatea părului și unghiilor în timp ce colagenul le conferă forță și fermitate. 

Acum că știi tot ce trebuie despre colagen și suplimentele naturiste cu colagen, este momentul să alegi produsul care ți se potrivește și să începi să îți refaci rezervele! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reduceri