Ghimbir: Proprietăți, Beneficii, Utilizări

ghimbir

Beneficiile ghimbirului

Fiind utilizat de sute de ani în medicina tradițională chineză pentru a îmbunătăți starea de sănătate a organismului, efectele benefice ale ghimbirului sunt dovedite astăzi de studii.

Rădăcina de ghimbir se remarcă prin conținutul bogat de vitamina B6, vitamina C, calciu, fosfor, zinc, potasiu, fenoli, ulei volatil și gingerol. Datorită acestor substanțe nutritive, ghimbirul deține importante beneficii terapeutice, după cum urmează:

• Ameliorează răceala și gripa

Ghimbirul deține proprietăți antibacteriene și imunostimulatoare, datorită cărora el poate fi utilizat pentru a ameliora răceala și gripa. De asemenea, consumul de ghimbir este recomandat și în scop profilactic, pentru a preveni virozele respiratorii și gripa.

• Susține funcțiile digestive

Ghimbirul stimulează funcția digestivă, motiv pentru care el este consumat în țările asiatice pentru a combate indigestiile. Consumul acestuia contribuie la reducerea balonării și la eliminarea gazelor intestinale.

De asemenea, el ajută la calmarea durerilor abdominale asociate cu toxiinfecția alimentară și reduce sughițul. Pentru a beneficia de efectele ghimbirului asupra sistemului digestiv se poate utiliza suplimentul alimentar Trazamin Clordetox, recomandat pentru detoxifierea și oxigenarea organismului, dar și pentru stimularea digestiei. 

• Reduce senzația de greață

Ghimbirul oferă beneficii pentru organismul femeilor însărcinate, atât prin stimularea imunității, cât și prin reducerea stărilor de greață. El poate fi utilizat și de către persoanele care resimt starea de greață din cauza răului de mișcare sau al chimioterapiei.

• Normalizează tensiunea arterială

Printre multiplele beneficii ale consumului de ghimbir se numără și normalizarea tensiunii arteriale. El sprijină funcționarea sistemului cardiovascular prin echilibrarea tensiunii arteriale, dar și prin efectul lui de îmbunătățire a circulației sângelui.

• Ameliorează durerile cauzate de osteoporoză

Extractul de ghimbir contribuie la ameliorarea simptomelor asociate cu osteoporoza și ajută la reducerea dozei de tratament alopat. Dacă ești în căutarea unor suplimente pentru sportivi care să susțină sănătatea mușchilor și a articulațiilor poți utiliza ArtoHelp – Mix de Uleiuri Pentru Mușchi, Ligamente și Articulații.

Acesta este un ulei de masaj eficient în reducerea inflamațiilor, care ajută la protejarea și la refacerea mușchilor, a articulațiilor și a ligamentelor.

Ghimbir – beneficii pentru arderea grasimilor

slabeste sanatos cu ghimbir

Datorită faptului că ghimbirul accelerează procesul de ardere a caloriilor și reduce inflamația, el este de ajutor persoanelor care doresc să scadă în greutate. De asemenea, el favorizează slăbirea și prin efectului lui de stimulare a funcției digestive.

• Scade nivelul de zahăr din sânge

Utilizarea unei doze de 2 grame de pulbere de ghimbir pe zi poate reduce nivelul de zahăr din sânge cu 12%. De asemenea, el reduce riscul  de afecțiuni cardiovasculare la persoanele cu diabet de tip 2, acestea prezentând un risc mai crescut pentru bolile inimii.

Dat fiind faptul că suplimentele cu ghimbir pot interacționa cu medicamentele antidiabetice, se recomandă consultul medicului înainte de administrarea lor la pacienții cu diabet.

• Calmează durerile menstruale

Persoanele afectate de dureri menstruale pot utiliza ghimbirul pentru calmarea acestora. Un studiu efectuat în anul 2009, la care au participat 150 de femei, arată că ghimbirul este la fel de eficient în reducerea durerilor menstruale precum medicamentele analgezice.

• Reduce nivelul de colesterol

Ghimbirul este un ingredient ce nu poate lipsi din dieta persoanelor care doresc reducerea  nivelului de colesterol. Administrarea unei doze de 5 grame de pudră de ghimbir pe o perioadă de 3 luni poate reduce colesterolul LDL cu 17%.

Consumul unei doze mai mici de pudră de ghimbir, de 3 grame pe zi pentru 45 de zile, poate să reducă nivelul de colesterol cu 10%. Totodată, el este recomandat și pentru a scădea numărul trigliceridelor, fiind un aliat puternic al unei inimi sănătoase.

• Previne apariția bolii Alzheimer

Datorită proprietăților antioxidante ale ghimbirului, el poate fi utilizat pentru a îmbunătăți funcțiile cognitive, precum memorarea și concentrarea. În plus, el poate preveni declinul funcțiilor cognitive asociate cu îmbătrânirea. Prin urmare, utilizarea lui susține funcțiile creierului și contribuie la prevenirea bolii Alzheimer.

• Reduce riscul de infecții

Gingerolul conținut de rădăcina de ghimbir reduce riscul de infecții și poate inhiba dezvoltarea diferitelor tipuri de bacterii, precum cele responsabile de apariția gingivitei și a parodontozei. De asemenea, el ajută la ameliorarea infecțiilor urinare.

• Încetinește procesul de îmbătrânire a pielii

Ghimbirul oferă beneficii pentru sănătate și frumusețe. Astfel, antioxidanții pe care îi conține împiedică degradarea colagenului și redau elasticitatea pielii. Tocmai de aceea el poate fi utilizat pentru a încetini procesul de îmbătrânire a pielii.

Proprietățile ghimbirului

Dacă ai aflat până acum despre ghimbir și beneficiile pentru sănătate, descoperă în continuarea care sunt proprietățile lui terapeutice.

• Antioxidante

Ghimbirul conține în jur de 40 de compuși antioxidanți, ce sprijină organismul în lupta contra radicalilor liberi. Datorită acestora el este eficient în încetinirea procesului de îmbătrânire, îmbunătățește aspectul pielii, favorizează eliminarea toxinelor din organism și promovează o bună circulație a sângelui.

Printre cei mai importanți compuși antioxidanți din ghimbir se numără gingerolul, care aduce beneficii atât pielii, cât și funcționarii organismului.

• Antibacteriene

Substanțele active rădăcina de ghimbir dețin proprietăți antibacteriene și antifungice. Astfel, ghimbirul poate fi utilizat atât pentru prevenirea infecțiilor bacteriene și fungice, cât și pentru a sprijini organismul în combaterea lor.

• Antiinflamatoare

Ghimbirul este recunoscut pentru efectul lui antiinflamator, astfel încât el poate fi folosit de către persoanele care se confruntă cu dureri acute și cronice, precum durerile articulare sau febra musculară. El ajută atât la diminuarea durerii, cât și la redarea mobilității articulare.

• Energizante

Ghimbirul este un excelent energizant al organismului. Persoanele care doresc să renunțe la consumul de cafea pot consuma ceai de ghimbir, recunoscut pentru efectele lui de revitalizare a organismului, dar și pentru conținutul de substanțe nutritive.

proprietati energizante ghimbir

• Imunostimulatoare

Ghimbirul este un puternic imunostimulator, astfel încât el întărește sistemul imunitar și crește rezistența organismului în fața virusurilor și a bacteriilor. Astfel, el se poate consuma în perioada sezonului rece, pentru a reduce riscul de viroze respiratorii.

• Hipocolesterolemiante

Ghimbirul acționează în calitate de hipocolesterolemiant și favorizează menținerea unui nivel optim de colesterol LDL, protejând astfel împotriva complicațiilor asociate cu un nivel prea ridicat de colesterol „rău”. Poate fi consumat crud, gătit sau sub formă de suplimente, pentru a beneficia de proprietățile lui hipocolesterolemiente.

• Antiemetice

Prin proprietățile lui antiemetice, ghimbirul ajută la reducerea stării de greață atât la femeile însărcinate, cât și la persoanele care suferă de rău de mișcare. Se recomandă femeilor însărcinate să consulte medicul înainte de a administra suplimente cu ghimbir, mai ales în ultimul trimestru de sarcină, datorită riscului de sângerare pe care acestea le pot avea.

• Antiastmatice

Dacă în trecut oamenii beneficiau de proprietățile sucului de ghimbir de calmare a crizelor de astm, astăzi el este recomandat atât pentru a ameliora simptomele astmului, cât și pentru efectul expectorant, prin care poate ameliora bronșitele. 

Cum se utilizează ghimbirul?

Dacă vrei să te bucuri de ghimbir și beneficiile pe care el le oferă, îl poți consuma în stare crudă sau îl poți adăuga în diferite rețete culinare. De asemenea, îl poți folosi pentru a prepara ceaiul de ghimbir.

Trebuie să tai felii 2-3 centimetri de rădăcină de ghimbir, pe care le pui apoi la fiert alături de 2-3 felii de lămâie și 300 de mililitri de apă. Se lasă la fiert pentru 10-15 minute, iar apoi se strecoară și se poate îndulci cu o linguriță de miere. Este recomandat să bei cel mult 3 căni de ceai de ghimbir pe zi.

Alte modalități de utilizare ale ghimbirului includ pulberea, tinctura, uleiul și suplimentele alimentare. De asemenea, ghimbirul este disponibil în unele produse de îngrijire a părului și a pielii.

Contraindicatii ghimbir

Ghimbirul poate fi consumat în deplină siguranță, în situații rare putând cauza diaree, eructații, arsuri la stomac și disconfort abdominal. Administrarea unei doze mai mari de pudră de ginseng poate crește riscul de efecte secundare. De asemenea, dacă este aplicat topic, în cazuri rare poate să producă iritații ale pielii.

Deși poate fi consumat de femeile însărcinate, fie ca atare, fie sub formă de suplimente alimentare, el poate crește riscul de hemoragie în ultimul trimestru de sarcină. Astfel, se recomandă să consulți medicul ginecolog dacă vrei să consumi ghimbir pe durata sarcinii.

Este nerecomandat să folosești ghimbir dacă suferi de afecțiuni vasculare, deoarece poate crește riscul de sângerare. De asemenea, el nu se poate utiliza cu cel puțin 2 săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală, deoarece poate încetini procesul de coagulare a sângelui.

Totodată, el poate interacționa cu medicamentele anticoagulante, cu cele antidiabetice (prin efectul lui de reducere a nivelului de zahăr din sânge) și cu cele de reducere a tensiunii arteriale.

Fie că îl incluzi în alimentația ta pentru gustul și aroma acestuia, fie că preferi ceaiul sau suplimentele alimentare cu ghimbir, el furnizează organismului substanțe active importante pentru prevenirea și ameliorarea afecțiunilor.

Descopera remediile si suplimentele naturale cu ghimbir

din gama Marnys 

-5%
Prețul inițial a fost: 63.00 lei.Prețul curent este: 59.85 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1.99 lei per zi de tratament!

-35%
Prețul inițial a fost: 70.00 lei.Prețul curent este: 45.50 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1.52 lei per zi de tratament!

-5%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 255.45 lei.Prețul curent este: 242.68 lei. TVA inclus

Mai puțin de 8.08 lei per zi de tratament!

-5%
Prețul inițial a fost: 87.76 lei.Prețul curent este: 83.37 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2.78 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cupoane