Concentrarea – lipsa concentrării şi tratament naturist pentru concentrare

Concentrarea – lipsa concentrării şi tratament naturist pentru concentrare

Să poţi să fii atent şi să reţii informaţia ne aduce beneficii în mai multe contexte, şi probleme în cazul în care avem dificultăţi. Din cauza dificultății de concentrare ne sunt afectate performanţele academice sau profesionale, dar ne poate afecta totodată calitatea relaţiilor.

Dar de ce unele persoane se pot concentra mai bine decât altele şi de ce nu putem noi? De ce reuşesc să-şi menţină concentrarea în unele contexte, iar în altele nu? Care sunt indicatorii principali care ne arată că avem probleme cu concentrarea?

Câteva efecte ale lipsei concentrării sunt:

  • Facem greşeli pe care nu le făceam de obicei
  • Lipsă de energie
  • Uitarea unor evenimente importante
  • Dificultatea de a lua decizii
  • Dificultatea de a termina sarcinile la timp

Află în continuare care sunt cauzele care duc la dificultăți de concentrare, dar și tratament pentru memorie şi concentrare.

Cuprins

Lipsa de concentrare – principalele cauze

Informațiile de mai sus sunt doar câteva dintre semnele după care ne putem da seama că avem probleme cu concentrarea. Dar de ce concentrarea este mai slabă? Câteva cauze ale dificultăţii de memorie şi concentrare sunt:

Probleme de memorie si concentrare? Avem remediul!

-5%
Prețul inițial a fost: 116.00 lei.Prețul curent este: 110.20 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3.67 lei per zi de tratament!

-5%
Prețul inițial a fost: 194.83 lei.Prețul curent este: 185.09 lei. TVA inclus

Mai puțin de 6.16 lei per zi de tratament!

-5%
Prețul inițial a fost: 87.96 lei.Prețul curent este: 83.56 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2.78 lei per zi de tratament!

Somn necalitativ

Creierul nostru funcţionează mai bine atunci când avem suficiente ore dormite, iar atunci când nu dormim suficient creierul nostru produce mai mult cortizol, care este hormonul stresului şi ne este impactată concentrarea.

Deficitul de vitamine

Se spune că un motiv pentru care avem creierul obosit, incapabil de concentrare este deficitul de complexul de vitamina B.

Cauze psihologice

Un motiv pentru dificultatea de a ne concentra poate fi depresia sau anxietatea. Persoanele care au anxietate au tendinţa de a se concentra pe mai multe lucruri deodată, le sare mereu gândul la altceva şi nu pot să acorde atenţie deplină unui singur lucru. Persoanele care suferă de depresie, datorită intensităţii tristeţii este dificil pentru ele să se concentreze pe altceva.

Prea multe distrageri pentru concentrare

Atunci când sunt mai multe surse de divertisment ne este dificil să ne concentrăm pe unul singur, deoarece suntem influenţaţi să ne întoarcem capul către următoarea sursă de divertisment. Ele sunt pline de imagini şi sunete special menite pentru a ne capta atenţia.

Atunci când sunt mai multe surse de divertisment ne este dificil să ne concentrăm pe unul singur, deoarece suntem influenţaţi să ne întoarcem capul către următoarea sursă de divertisment. Ele sunt pline de imagini şi sunete special menite pentru a ne capta atenţia.

Burnout

Dacă te-ai suprasolicitat din punct de vedere emoţional sau intelectual, sau ambele, atunci creierul întâmpină dificultăţi în a depune efortul necesar pentru a ne putea concentra pe ceva nou.

De aceea sunt indicate pauze regulate de la anumite activităţi, precum şi de la anumiţi factori care pot avea un impact suprasolicitant asupra sănătăţii noastre emoţionale. Este bine cunoscut faptul că tot ceea ce facem în exces poate avea consecinţe neplaăcute asupra noastră.

Pe lângă acestea, pot fi şi alte probleme medicale precum:

  • Leziuni ale capului sau contuziile sunt de asemenea cauze care pot duce la dificultăţi de concentrare
  • Poblemele de vedere pot fi de asemenea un factor declanşator al lipsei concentrării
  • Probleme hormonale precum o cantitate prea mare de testosteron sau estrogen este un al posibil declanşator al afecţiunii

Modalități de îmbunătățire a concentrării

Concentrarea – Modalități de îmbunătățire a concentrării

Scapă de distrageri

În viaţa de zi cu zi avem atât de multe lucruri care ne pot distrage în orice moment. Primim numeroase notificări, auzim mai multe maşini, avem mai multe surse de divertisment, e muzică, sunt imagini. E de înţeles că ne e greu să ne concentrăm pe un singur lucru. Sunt atât de multe! De aceea, să ne gândim ce lucruri ne distrag atenţia mereu şi cum putem face să ne expunem cât mai rar la ele.

Antrenează-ţi creierul constant

Creierul e un muşchi, iar muşchii devin mai puternici atunci când sunt folosiţi. Nu e neaparat să ne punem să rezolvăm probleme grele de matematică pentru a ne stimula creierul, există numeroase activităţi potrivite pentru fiecare dintre noi.  Putem să ne jucăm şah, să facem puzzle-uri, să participăm la dezbateri, să punem des întrebarea de ce şi să încercăm să găsim singuri răspunsul.

Meditează

Concentrarea e despre a fi în prezent, de fapt lipsa concentrării înseamnă că ne distrage mereu altceva. Un alt mod de a spune meditaţie e concentrare pe prezent. Ne ajută enorm de mult cu asta şi antrenează creierul să creeze noi obiceiuri.

Se pot face tehnici de respiraţie, se pot spune mantre, există numeroase modalităţi de a medita potrivite pentru tipuri diferite de persoane. Toate au acelaşi scop, ancorarea în momentul prezent. Cel mai important e să fii un observator al gândurilor tale şi să înveţi astfel să nu te laşi distras de ele.

Dormi suficient

Nu avem cum să gândim limpede atunci când nu am dormit suficient de multe ore. Cum o calitate proastră a somnului poat fi un factor declanşator al lipsei concentrării, tot aşa somnul calitativ ne acordă şanse mai mari să reuşim să acordăm o mai mare atenţie lucrurilor.

Mergi la medic

Uneori motivul pentru care nu ne putem concentra este o cauză medicală. Poate fi mai puţin gravă, precum anemia, sau poate fi mai gravă dar să aibă simptome similare. Unele probleme nu le vedem cu ochiul liber şi simptomele pot fi diferite de la o persoană la alta. Dacă situaţia nu se îmbunătăţeşte după aceste modificări care sunt cauzele mai des întâlnite ale lipsei concentrării, atunci consultul medical este cel mai potrivit.

Concluzie

Lipsa concentrării este o afecţiune des întâlnită care ne îngreunează rezolvarea celor mai simple sarcini, ne oferă dificultăţi în luarea deciziilor, şi ajungem să observăm că nu ne mai funcţionează creierul la fel de optim cum o făcea cândva.

Acestea sunt primele semne că ar trebui să începem să investigăm problema, să găsim cele mai bune soluţii pentru noi şi să le aplicăm regulat.

Să ne putem concentra eficient ne oferă avantaje în arii precum şcoala, locul de muncă sau chiar relaţiile cu ceilalţi. Astfel performanţa noastră intelectuală este îmbunătăţită şi avem mai mari şanse de succes.

Pe lângă asta, orice om îşi doreşte să fie ascultat cu atenţie şi să ţinem minte ceea ce spune, altfel unii pot interpreta comportamentul nostru ca fiind lipsit de seriozitate sau interes.

Îmbunătăţirea concentrării ne ajută în toate ariile vieţii noastre.

Noi sugerăm

Memory Plus, un supliment care un care ajută la stimularea memoriei şi a concentrării în perioadele de efort intelectual susținut sau la locurile de muncă foarte solicitante.

-5%
Prețul inițial a fost: 116.00 lei.Prețul curent este: 110.20 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3.67 lei per zi de tratament!

-5%
Prețul inițial a fost: 194.83 lei.Prețul curent este: 185.09 lei. TVA inclus

Mai puțin de 6.16 lei per zi de tratament!

-5%
Prețul inițial a fost: 87.96 lei.Prețul curent este: 83.56 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2.78 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cupoane