💪 Profită de reducerea de 12% la Vitamine pentru oboseală! Folosește cuponul ACTIV12 și fii plin de energie! ⚡

De ce ne cad genele şi cum le putem îngriji? Creşterea genelor cu ulei de ricin

Creşterea genelor cu ulei de ricin

De cele mai multe ori, în îngrijirea zilnică, genele nu au ocupat un rol important. Motivul este că genele sunt destul de rezistente şi pot îndura multe până să se vadă efectele acţiunilor dăunătoare.

Genele pot îndura straturi zilnice de rimel, iar acum devin tot mai utilizate şi genele false, extensii de gene, care pun presiune asupra genelor noastre naturale. Totuşi, orice rezistă până într-un punct, iar toate aceste obiceiuri pot duce la raritatea şi uscarea genelor.

Este perfect normal ca genele noastre să cadă, ca în cazul părului, acestea se regenerează ulterior. Problema apare atunci când pierdem o cantitate mai mare decât se regenerează, iar pentru asta e nevoie să cunoaştem cauzele pierderii excesive a genelor şi cum le putem readuce la viaţă.

Cuprins

Cauzele care duc la căderea genelor

Motivele pentru care ne cad genele pot fi diverse, unele fiind obiceiurile zilnice, în timp ce altele pot fi datorită problemelor de sănătate fizice sau de natură emoţională. Unele dintre obiceiuri pot fi eliminate sau reduse, iar printre cauzele care contribuie la căderea genelor se află:

Lipsa unei rutine de îngrijire sau inconsistenţa ei

Cum atunci când nu avem grijă de părul nostru, sau de pielea noastră, suntem mai predispuşi la efectele secundare ale comportamentului, la fel se întâmplă şi în cazul genelor. Obiceiuri precum amânarea demacherii pe a doua zi, sau utilizarea unui ondulator pentru gene după aplicarea machiajului influenţează sănătatea acestora.

-32%
Prețul inițial a fost: 126,00 lei.Prețul curent este: 86,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,86 lei per zi de tratament!

Aplicarea genelor false sau a extensilor de gene

Cum în ziua de astăzi sunt nenumărate modalităţi prin care putem să scoatem în evidenţă trăsăturile ochilor, aplicarea unor gene false sau extensii este tentantă chiar şi pentru persoanele cărora le displace aspectul de fals. Au ajuns să existe proceduri care duc la un aspect similar cu cel al genelor naturale.

Dar oricât de bine pot arăta genele la finalul procedurii, genele noastre naturale sunt afectate datorită faptului că greutatea lor pune presiune pe genele noastre naturale şi le scade din rezistenţă.

Condiţii medicale

La fel ca în multe dintre cazuri, problemele medicale pot avea multe alte efecte adverse asupra corpului nostru. Probleme medicale care au printre efecte o imunitate mai slabă, precum problemele cu glanda tiroidă sau cele care duc la dezechilibrarea hormonală contribuie la reducerea rezistenţei firului de păr, şi nu doar în cazul genelor.

Cum putem avea grijă de genele noastre?

Poate unele persoane vor să folosească în continuare anumite produse, dar îşi doresc ca sănătatea genelor sale naturale să fie îmbunătăţită. Mai departe sunt menţionate şi detaliate câteva modalităţi prin care putem face genele noastre mai sănătoase, şi astfel, mai frumoase:

Demachiere în fiecare seară

Ştiu, uneori suntem atât de obosiţi încât tot ce ne dorim e să închidem ochii şi în acele momente suntem dispuşi să suportăm orice fel de consecinţe. Cred că fiecare dintre noi am fost cel puţin o dată acolo.

Însă dacă demachierea zilnică este un proces care presupune prea mult efort, putem încerca să ne simplificăm rutina de demachiere şi să o facem mai plăcută pentru a nu o considera o sarcină.

Putem folosi produse care au un miros frumos şi care ne dau o stare de bine, putem asculta muzică în timp ce ne demachiem sau alte activităţi care sunt plăcute pentru noi. Astfel se combină o activitate neplăcută cu una plăcută şi sunt mai mari şanse să o putem introduce în rutina noastră zilnică.

Hidratarea şi creşterea genelor cu ulei de ricin

Beneficiile aduse de uleiul de ricin sunt destul de cunoscute, punându-se accent pe proprietăţiile sale de regenerare rapidă a firului de păr. În alegerea uleiului de ricin potrivit, este important ca sticluţa cumpărată să conţină ulei de ricin 100% natural.  

Hidratarea şi creşterea genelor cu ulei de ricin

Este important, pentru a evita reacţii alergice, să punem o porţiune mică de ulei pe piele pentru a ne asigura că nu există reacţii adverse neplăcute.

Putem aplica uleiul de ricin astfel:

  • Putem să-l aplicăm seara pentru a avea mai mult timp de acţionare la dispoziţie
  • Înainte de aplicarea uleiului de ricin este important să avem genele curate, deci să ne demachiem înainte
  • Se poate face aplicarea cu un tampon de bumbac, sau instrumentul pe care unele uleiuri de ricin îl au în cutie
  • Aplicarea gentilă a uleiului de ricin, asigurându-ne că nu luăm o cantitate prea mare, pentru ca acesta să nu ajungă în contact cu ochii
  • Dimineaţa uleiul de ricin se spală cu demachiant sau apă

Genele vor fi mai strălucitoare, hidratate şi predispuse la o creştere mai rapidă. Genele sunt fire de păr şi este bine cunoscută importanţa hidratării părului. De fapt, uleiul de ricin poate fi folosit chiar şi la creşterea sprâncenelor, întrebuinţarea sa de bază fiind creşterea firului de păr.

Diminuarea consumului de produse cosmetice sau înlocuirea lor cu altele mai puţin dăunătoare

Chiar dacă dorim să folosim în continuare produse cosmetice, putem să încercăm să le evităm atunci când suntem acasă sau nu participăm la evenimente prea importante. Cum, de exemplu, rimelul are efecte neplăcute asupra genelor noastre, ne putem gândi când chiar nu este atât de necesar să-l purtăm. Ne ajutăm astfel genele să respire şi să crească.

O variantă ar fi şi înlocuirea rimelului rezistent la apă cu unul clasic, deoarece primul este mai dur pentru gene. Este mai greu să ne demachiem de el şi există mai multă forţă asupra genelor care poate influenţa pierderea unui număr semnificativ de fire de păr.

Putem de asemenea să folosim cosmetice mai puţin dăunătoare, care au în compoziţia lor îngrediente naturale. Orice diminuare a substanţelor toxice ne poate ajuta la combaterea efectelor negative şi la îmbunătăţirea sănătăţii.

Consult medical

În cazul în care căderea genelor este exagerată, atunci un consult medical poate investiga dacă un alt factor este o problemă medicală care are un impact major asupra căderii lor. Putem astfel să ne rezolvăm problema medicală şi să evităm pierderea mai multor fire de păr din componenţa genelor noastre.

Concluzii

Căderea genelor este normală dacă nu se întâmplă prea frecvent, altfel sunt anumiţi factori care au contribuit la deteriorarea lor, care pot fi comportamentul nostru zilnic sau alţii mai greu de controlat. Avem pentru căderea genelor soluţii, dar şi pentru a le ajuta să crească din nou. O soluţie miracol, după cum am prezentat mai sus, este uleiul de ricin.

În gama noastră găsiţi Uleiul Ricinlash care are o formulă cu ulei de ricin 100% natural, ideal pentru îngrijirea şi creşterea genelor.

-32%
Prețul inițial a fost: 126,00 lei.Prețul curent este: 86,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,86 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *