Imunitatea: Cum functioneaza si remedii naturale pentru intarirea sistemului imunitar

imunitate

Corpul uman este expus zilnic la o gama larga de bacterii, virusi si fungi care pot provoca boli, infectii sau diverse afectiuni. Pericolul poate fi extern, sub forma de microorganisme, dar si intern, determinat de genetica sau obiceiuri nesanatoase.

Imunitatea organismului este o retea interconectata care te protejeaza de milioane de bacterii, virusi, paraziti daunatori si toxine. Alcatuita ca o adevarata echipa de interventie, imunitatea are scopul de a elimina microbii si alti agenti patogeni nocivi care pot afecta sanatatea organismului.

Afla in continuare tot ce trebuie sa stii despre imunitate, ce este, care sunt tipurile, in ce consta o imunitate scazuta, precum si remedii naturale pentru a mentine o imunitate puternica si, implicit, starea generala de sanatate a organismului.

Cuprins

Ce este sistemul imunitar si care sunt tipurile?

Imagineaza-ti sistemul imunitar ca o armata alcatuita din celule, organe, tesuturi si substante chimice care lucreaza impreuna pentru a identifica si distruge ceea ce este daunator pentru organism – virusi, bacterii, paraziti si toxine, cu rol de a asigura protectia impotriva agresorilor.

ce este imunitatea

Prin intermediul anticorpilor, sistemul imun detecteaza agentii patogeni si ii distruge. Microbii pot patrunde in organism prin diverse cai, mai exact prin gura, nas sau prin leziunile aflate la nivelul pielii. Atunci cand invadatorii patrund in corp, sistemul imunitar produce anticorpi si ii elibereaza in sange, muschi sau organe pentru a lupta cu microbii nedoriti.

Asadar, sistemul imunitar este cea mai importanta forma de protectie a corpului uman, impotriva infectiilor si bolilor. Practic, organismul este aparat atat de agresori externi, cat si fata de de celulele proprii care au suferit modificari.

Sistemul imunitar al fiecarui om se dezvolta pe masura ce este expus diferitilor agenti patogeni. Organismul are memorie si astfel el pastreaza o copie a anticorpilor produsi, astfel incat, atunci cand agentul patogen isi face iar aparitia, organismul il distruge mai repede si eficient.

Exista doua tipuri principale de imunitate, si anume:

  • Imunitate innascuta – este cea pe care o mostenim si o primim la nastere. Acest tip de imunitate nu ofera protectie pe termen lung si nu se transforma in decursul anilor.
  • Imunitate dobandita – este cea care se formeaza de-a lungul timpului pe masura de organismul intra in contact cu anumiti agenti patogeni si produce anticorpi pentru a-i distruge.

Remedii naturale pentru intarirea imunitatii

NOU!
Prețul inițial a fost: 281.06 lei.Prețul curent este: 252.95 lei. TVA inclus

Mai puțin de 8.42 lei per zi de tratament!

Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 108.48 lei.Prețul curent este: 97.63 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3.25 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 110.00 lei.Prețul curent este: 99.00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3.30 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 115.00 lei.Prețul curent este: 103.50 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3.45 lei per zi de tratament!

In ce consta o imunitate scazuta

Exista mai multi factori care pot indica un sistem imunitar slabit. Ca de exemplu, unele persoane se nasc cu un sistem imunitar slabit sau au o boala care le slabeste imunitatea, cum ar fi SIDA.

Totodata, atunci cand un sistem imunitar este prea activ, ca in cazul unei reactii alergice sau isi ataca in mod eronat propriile celule sanatoase, ca de exemplu in bolile autoimune, organismul are de suferit.

simptome imunitate scazuta

O imunitate scazuta se manifesta prin urmatoarele simptome:

  • Maini si picioare reci
  • Tulburari digestive
  • Ochi uscati
  • Stare generala de oboseala
  • Dureri musculare sau articulare
  • Dureri de cap
  • Caderea parului
  • Infectii respiratorii care apar in mod repetat
  • Sensibilitate la lumina naturala
  • Amorteli si furnicaturi la nivelul membrelor inferioare si superioare
  • Fluctuatii de greutate
  • Ingalbenirea pielii sau a ochilor.

Nutrienti benefici pentru o imunitate puternica si rezistenta

Fara sistemul imunitar, ai fi expus la miliarde de bacterii, paraziti si toxine care ar pune in pericol sanatatea. Asadar, este mai mult decat esential sa iti pastrezi o imunitate puternica si rezistenta, deoarece reprezinta singura linie de aparare impotriva infectiilor si bolilor.

Iata cativa dintre cei mai importanti nutrienti care duc o contributie majora la imbunatatirea sistemului imunitar:

intarirea sistemului imunitar
  • Fierul

Fierul este un mineral necesar pentru productia celulelor imunitare, cum ar fi limfocitele si macrofagele, un tip de celule albe cu rol de combatere a infectiilor si invadatorilor straini. De asemenea, fierul este implicat in activarea si functionarea citokinelor, proteine cu rol important in a media si regla imunitatea.

Exista numeroase surse alimentare bogate in fier, de origine animala sau vegetala. Introdu in dieta ta zilnica alimente de provenienta animala precum carnea rosie, peste, ficat sau oua. Daca urmezi un regim vegetarian, iti poti obtine un aport zilnic de fier din linte, fasole, nuci, seminte de dovleac, ovaz, tofu sau broccoli.

Totodata, poti opta pentru varianta suplimentelor alimentare pe baza de fier.

Prețul inițial a fost: 83.81 lei.Prețul curent este: 75.43 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2.51 lei per zi de tratament!

Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 172.80 lei.Prețul curent este: 155.52 lei. TVA inclus

Mai puțin de 5.18 lei per zi de tratament!

VEGAN
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 83.00 lei.Prețul curent este: 74.70 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2.49 lei per zi de tratament!

  • Vitamina C

Vitamina C este un antioxidant puternic, ceea ce inseamna ca ajuta la neutralizarea radicalilor liberi din organism. Prin acest proces, vitamina C contribuie la protejarea celulelor imunitare si mentinerea sanatatii generale a organismului.

Consumul zilnic de alimente bogate in vitamina C precum catina, citrice, kiwi, patrunjel sau de suplimente alimentare pe baza de vitamina C aduce numeroase beneficii pentru imunitate, imbunatateste absorbtia fierului si poate ajuta la reducerea simptomelor racelii comune si a altor infectii respiratorii.

NOU!
Prețul inițial a fost: 281.06 lei.Prețul curent este: 252.95 lei. TVA inclus

Mai puțin de 8.42 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 95.00 lei.Prețul curent este: 85.50 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2.85 lei per zi de tratament!

VEGAN
Prețul inițial a fost: 55.00 lei.Prețul curent este: 49.50 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1.65 lei per zi de tratament!

BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 92.00 lei.Prețul curent este: 82.80 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2.76 lei per zi de tratament!

  • Magneziu

Magneziu este un mineral esential pentru sanatatea generala a organismului si a imunitatii. Acest mineral ajuta la activarea si functionarea optima a celulelor imune, implicate in recunoasterea si distrugerea agentilor infectiosi straini, contribuind astfel la protejarea organismului impotriva infectiilor.

Totodata, magneziul este necesar pentru sinteza vitaminei D in organism, vitamina cu rol important in reglarea functiei imune.

Pentru a obtine doza zilnica de magneziu necesara pentru sanatatea organismului introdu in alimentatia ta zilnica alimente precum migdale, legume cu frunze verzi, linte, fasole, peste, cereale integrale sau poti opta in paralel pentru varianta suplimentelor alimentare pe baza de magneziu.

VEGAN
Prețul inițial a fost: 114.00 lei.Prețul curent este: 102.60 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3.42 lei per zi de tratament!

Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 172.80 lei.Prețul curent este: 155.52 lei. TVA inclus

Mai puțin de 5.18 lei per zi de tratament!

VEGAN
Prețul inițial a fost: 67.00 lei.Prețul curent este: 60.30 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2.01 lei per zi de tratament!

VEGAN
BESTSELLER
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 97.00 lei.Prețul curent este: 87.30 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2.91 lei per zi de tratament!

  • Vitamina D

Vitamina D are capacitatea de a regla raspunsul sistemului imunitar in fata agentilor patogeni, contribuind astfel la combaterea infectiilor, inclusiv cele cauzate de bacterii si virusi.

Un alt rol important al vitaminei D este actiunea antiinflamatoare care scade inflamatia excesiva din organism. Inflamatia cronica poate slabi sistemul imunitar si poate creste riscul de boli autoimune.

Poti obtine un aport optim de vitamina D prin expunerea zilnica la soare (nu mai mult de 15 minute) prin administrarea suplimentelor alimentare si dintr-o varietate de alimente, precum peste gras, ulei de ficat de cod, oua sau cereale integrale fortificate.

Prețul inițial a fost: 99.84 lei.Prețul curent este: 89.86 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2.99 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 49.00 lei.Prețul curent este: 44.10 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1.47 lei per zi de tratament!

BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 39.00 lei.Prețul curent este: 35.10 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1.17 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *