Astăzi, ai 15% Extra Reducere ✨ la toate Uleiurile Esențiale și Difuzoarele Premium - Folosește codul 15AROMATERAPIE Vezi Produse 🏡

Scapă de celulită printr-o alimentație sănătoasă

celulită picioare

Celulita este una dintre problemele de ordin estetic care provoacă cele mai multe probleme de încredere doamnelor și domnișoarelor de pretutindeni. Nu este o problemă medicală gravă, însă faptul că are acel aspect inestetic, de coajă de portocală, reprezintă o chestiune deranjantă pentru o mulțime de persoane. 

Este o afecțiune comună a pielii, prezentă atât în rândul femeilor, cât și în rândul bărbaților. Totuși, apare mai des în rândul doamnelor, iar acestea sunt mult mai preocupate de acest aspect. 

Vei descoperi în acest articol tipurile de celulită, posibile cauze ale apariției celulitei și cum putem să tratăm această problemă. 

Cuprins

Ce este celulita?

Celulita este un termen folosit pentru a descrie pielea cu aspect de „coajă de portocală” cauzat de depunerile de grăsime din țesutul adipos. Ca urmare, apa din regiunea respectivă este comprimată și provoacă umflarea pielii. 

Astfel grăsimea este depozitată în celulele adipoase provocând deformarea și creșterea acestora, apăsând vasele sanguine și limfatice care le înconjoară.

Ca rezultat, țesutul gras suferă retenție de lichide și dăunează fibrelor de colagen. Atunci are loc supraîncărcarea feselor și pielea începe să arate inestetic. 

Acest aspect este cunoscut în mod obișnuit sub numele de ”piele de coajă de portocală” sau gropițe care provoacă întinderi, edeme ale varicelor pe picioarele uzate, fese, coapse, genunchi sau glezne.

Celulita este prezentă atât la bărbați, cât și la femei. Adipocitele sunt practic aceleași la ambele sexe. Sistemul hormonal este cel care face diferența, în special în timpul pubertății și în cazul femeilor. 

Acestea sunt mai predispuse la acumularea de grăsime ca urmare a funcției de reproducere iar corpul feminin o stochează ca energie suplimentară pentru a face față atât sarcinii, cât și alăptării.

În general, luptăm împotriva celulitei pentru factori estetici, dar în multe cazuri aceasta devine o boală dureroasă și uneori poate duce la o afecțiune. Celulita severă poate duce la probleme precum cefalee, depresie, o stimă de sine scăzută, hipersensibilitate, artrită și chiar deformări fizice; dar în astfel de cazuri, nu mai vorbim despre o problemă estetică, ci despre o stare gravă de sănătate.

Cauze ale apariției celulitei

Există mai multe cauze prin care celulita poate debuta. De cele mai multe ori, aceasta apare în urma oscilației de greutate, dar poate cea mai comună cauză este pierderea de colagen. 

Faptul că oscilăm în greutate, indiferent dacă este vorba de creștere sau scădere în greutate, poate provoca celulită din cauza modifcărilor la nivelul țesutului adipos. 

De asemenea, colagenul este unul dintre principalele motive pentru care ne confruntăm cu apariția celulitei. Colagenul este una dintre celulele structurale ale pielii, cea care conferă fermitate și elasticitate acesteia. 

Odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea de colagen din  organism scade, deci pielea începe să se lase și să îți piardă din elasticitate. Acesta este unul dintre motivele pentru care celulele de grăsime se deplasează de la locul lor, se strâng și astfel apare celulita. 

Tipuri de celulită

Există mai multe tipuri de celulită, și anume 4. Fiecare are particularitățile sale, pe care le regăsești mai jos.

Celulită fibroasă – se instalează adânc în celulele grase și este foarte dificil de redus. 

Celulită infecțioasă – este o afecțiune cauzată de o bacterie și este considerată o problemă medicală. 

Celulită adipoasă – este cel mai comun tip de celulită și apare la persoanele sedentare sau supraponderale. 

Cum poți combate celulita?

Diete și exerciții pentru a înlătura celulita

Înlăturarea celulitei necesită efort și perseverență. Una dintre cele mai importante măsuri este de a adopta o dietă sănătoasă deoarece există o relație directă între acumularea de toxine în organism și apariția celulitei. De regulă, alimentele cu conținut scăzut de calorii și diuretice, favorizând astfel funcția renală sunt alimentele cele mai ideale. 

Primul pas este să reduceți alcoolul, cafeaua, dulciurile și sarea. Acestea sunt cei mai nocivi factori deoarece blochează activitatea depurativă a ficatului și, în cazul dulciurilor, conțin zaharuri simple, care sunt ușor absorbite. În ceea ce privește sarea, aceasta favorizează reținerea lichidelor; este recomandat
să o înlocuiți cu lămâie și ierburi aromate. 

Mai mult, se vor evita grăsimile animale saturate (unt și cârnați) și se aleg produsele alimentare bogate în fibre precum fasolea, fructe, legume și cereale integrale.

Uleiul de măsline 

Uleiul de măsline este un bun înlocuitor al oricărui al ulei de pus în salate. De asemenea, hidratarea este esențială, a se bea cel puțin 1,5 l de lichide pe zi. În ceea ce privește pâinea, optați întotdeauna pentru grâu integral în cantități rezonabile. Produsele lactate sunt recomandate datorită calciului, recomandate fiind cele degresate.

Împreună cu o dietă adecvată, exercițiile fizice joacă un rol crucial: mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau alergarea ajută la recuperarea tonusului muscular de la nivelul picioarelor și șoldurilor. De asemenea, ridicarea ușoară a greutăților sunt metodele cele mai recomandate pentru a reduce vizibil celulita. Fesele și picioarele se pot îmbunătăți odată cu înotul.

Unul dintre remediile naturale eficiente în combaterea celulitei este să vă puneți picioarele în apă caldă și apoi recem alternativm timp de cinci minute – sau întregul corp într-o baie – pentru a stimula circulația. Dacă picioarele sau gleznele se umflă după o zi de muncă, băile vă ajută să vă relaxați.

-15%
Prețul inițial a fost: 169,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

-15%
Prețul inițial a fost: 164,99 lei.Prețul curent este: 139,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,66 lei per zi de tratament!