Gonartroza – cauze, simptome, remediu naturist

colagen pentru articulatii

Tot mai mulți oameni se confruntă cu dureri de genunchi, mai ales după perioade lungi marcate de lipsa mișcarii – de exemplu, după o zi de muncă la birou. Gonartroza, afecțiune articulară care afectează genunchiul, este o posibilă cauză a unui astfel de disconfort. Această boală degenerativă se dezvoltă odată cu trecerea anilor, datorită uzurii cartilajului articulației genunchiului. Mișcările de după perioade lungi de ședere devin dureroase, iar pe măsură ce boala progresează, durerea de genunchi se intensifică și începe să diminueze semnificativ capacitatea de deplasare normală, afectând desfășurarea activităților zilnice.

Există diferite modalități de ameliorare a acesteia, astfel încât nivelul durerii să fie redus, iar evoluția bolii să fie încetinită. Printre acestea se regăsește și un remediu naturist pentru gonartroză, și anume suplimentele cu colagen marin sau capsulele cu cartilaj de rechin.

Care sunt cauzele gonartrozei?

Cartilajul articular sănătos îndeplinește funcția de tamponare și protecție a genunchiului, amortizându-l împotriva mișcărilor bruște și a impacturilor. Este normal ca acest cartilaj să se deterioreze prin uzură ca parte a procesului natural de înaintare în vârstă, dar în anumite circumstanțe, însă, o astfel de uzură poate fi excesivă sau prematură. Suprasolicitarea genunchilor provocată de o muncă fizică grea, de practicarea sporturilor competitive sau de kilogramele în plus, este o posibilă cauză a uzurii excesive a cartilajului. 

Gonartroza se poate dezvolta, de asemenea, ca urmare a leziunilor articulare sau a fracturilor osoase. În plus, pacienții cu gută suferă de depuneri ale cristalelor de acid uric care se colectează în articulații, iar dacă o articulație a genunchiului este afectată de o astfel de acumulare, țesutul cartilaginos va fi deteriorat, ceea ce poate duce la gonartroză.

Cum se manifestă gonartroza?

Uzura din ce în ce mai mare a cartilajului restricționează din ce în ce mai mult mobilitatea articulației genunchiului, determinându-l în cele din urmă să se întărească. Odată întărit, acesta nu se mai poate îndoi la fel de mult, iar mai târziu nu se va mai putea întinde complet.

Dacă deteriorarea cartilajului este suficient de severă încât oasele încep să se frece unul de celălalt, este posibil ca articulația să se inflameze, iar pielea din jurul ei să capete o culoare roșiatică și să fie caldă sau chiar fierbinte la atingere.

În cazul gonartrozei avansate, articulația genunchiului devine în cele din urmă instabilă și se poate răsuci fără avertizare, ceea ce provoacă dureri severe. Când apare o astfel de durere, multă lume încearcă, intuitiv, să-și protejeze genunchiul evitând mișcarea, dar acest lucru este contraproductiv; lipsa de mișcare reduce fluxul sangvin către cartilaj, ceea ce va crește nivelul de deteriorare a acestuia. În cazurile dramatice, genunchiul poate deveni rigid.

Poți apela oricând la un tratament naturist pentru gonartroză cu colagen marin. În gama noastră de produse găsești Artrohelp, un supliment cu colagen marin hidrolizat de 10.000 mg, îmbogățit cu alți nutrienți benefici pentru oase și articulații, cu ajutorul căruia poți diminua simptomele gonartrozei.

-24%
Prețul inițial a fost: 99,71 lei.Prețul curent este: 75,71 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,52 lei per zi de tratament!

-10%
Livrare Gratuita
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 396,99 lei.Prețul curent este: 357,29 lei. TVA inclus

Mai puțin de 11,90 lei per zi de tratament!

-10%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 277,00 lei.Prețul curent este: 249,30 lei. TVA inclus

Mai puțin de 8,30 lei per zi de tratament!

-14%
Prețul inițial a fost: 215,00 lei.Prețul curent este: 185,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 6,16 lei per zi de tratament!