Uleiul esential de Smirna: Beneficii surprinzatoare pentru corp, minte si spirit

ulei esential de smirna

Smirna, cunoscuta si sub denumirea de mir, este una dintre cele mai vechi si apreciate rasini din istoria umanitatii, datorita proprietatilor sale medicinale, cosmetice si spirituale.

De-a lungul timpului, smirna a fost mentionata in texte religioase, scipturi antice si folosita in ceremonii sacre, fiind considerata un simbol al purificarii si vindecarii.

Esenta purificatoare a acestei rasini este extrem de apreciata, avand efecte antimicrobiene, antiseptice, antiinflamatoare, cicatrizante si calmante, fiind utila atat pentru sanatate, cat si pentru bunastare generala si echilibru emotional.

Descopera in continuare ce este smirna, proprietatile si beneficiile uleiului esential de smirna, precum si modalitati prin care acesta poate fi utilizat.

Cuprins

Ce este smirna?

ce este smirna

Smirna este o rasina obtinuta din copaci din specia Commiphora, in special Commiphora myrrha, care cresc in regiunile aride din Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Copacul de smirna este un arbust mic, cu ramuri si spini, iar rasina este produsa in mod natural atunci cand se realizeaza o incizie in scoarta.

Prin realizarea unei taieturi in scoarta copacului, acesta secreta un lichid galben care, in contact cu aerul, se solidifica sub forma unei picaturi de culoare galben-maronie. Aceasta din urma este smirna in stare bruta.

Dupa ce rasina este colectata, aceasta este lasata sa se intareasca si sa se usuce complet inainte de a fi utilizata sau prelucrata pentru obtinerea uleiului esential.

Cum se obtine uleiul esential de Smirna?

Dupa colectarea si uscarea rasinii de smirna, uleiul esential este obtinut prin distilarea cu aburi a acesteia. In acest proces, aburul este fortat sa treaca prin rasina, separand astfel componentele volatile. Vaporii care contin moleculele esentiale sunt apoi raciti si transformati in lichid.

Din acest lichid, uleiul esential este separat de apa ramasa. Aceasta este o metoda naturala si eficienta de obtinere a uleiurilor esentiale pure, fara a deteriora proprietatile lor medicinale.

Uleiul esential de Smirna – Caracteristici si Proprietati

Din punct de vedere chimic, uleiul esential de smirna contine substante benefice pentru sanatatea fizica, psihica si echilibru emotional. Continutul bogat al smirnei de antioxidanti, compusi cu efect antiinflamator, antibacterian, calmant si antifungic, joaca un rol important pentru fizic, minte si spirit.

Uleiul esential de smirna are o aroma rasinoasa, cu efect balsamic. Datorita aromei sale, uleiul esential de smirna echilibreaza psihicul si reduce tensiunile nervoase, ajutand la instalarea unei stari de liniste si pace interioara.

Totodata, ajuta la mentinerea claritatii mentale, favorizeaza meditatia si este util in tratamentul impotriva infectiilor de la nivelul cavitatii bucale, avand proprietati antibacteriene si antiseptice.

ulei esential de smirna beneficii

Uleiul esential de smirna trebuie sa fie 100% natural, pur si chemiotipat pentru a putea fi administrat intern. Ca aspect, are o culoare galben pal si o consistenta subtire si fluida.

Avand in vedere proprietatile terapeutice, uleiul esential de smirna contribuie la:

  • Cicatrizeaza si regenereaza pielea
  • Are actiune antiinfectioasa care lupta impotriva bacteriilor, virusilor sau parazitilor
  • Mentine sanatatea sistemului digestiv
  • Poate preveni imbatranirea prematura a pielii
  • Amelioreaza durerile de cap, durerile musculare si pe cele articulare datorita proprietatilor antiinflamatorii si analgezice
  • Combate halitoza (respiratia urat mirositoare)
  • Purifica aerul din locuinte
  • Reduce stresul si anxietatea.

Top 5 utilizari ale uleiului esential de smirna

Uleiul esential de smirna are o gama larga de utilizari, datorita beneficiilor sale multiple pentru sanatate si bunastare.

Intrucat uleiul esential de smirna este des folosit in aromaterapie, cosmetica si reglarea digestiei, este sa stim cum sa il folosim la nevoie si ne bucuram de beneficiile acestuia.

ingrijirea pielii
  1. Aromaterapie

Uleiul esențial de smirna este adesea utilizat in aromaterapie pentru a induce o stare de calm si relaxare. Prin difuzare sau inhalare directa, acest ulei poate reduce tensiunea mentala, poate ameliora simptomele depresiei si poate imbunatati calitatea somnului.

Adaugati cateva picaturi de ulei esential de smirna intr-un difuzor pentru a crea o atmosfera relaxanta in casa. Mirosul cald, lemnos si balsamic al acestuia poate ajuta la reducerea stresului, a durerilor de cap si a nervozitatii.

  1. Masaj

Pentru cei care sufera de dureri musculare, articulare sau menstruale, uleiul esential de smirna poate fi o solutie naturala excelenta. Uleiul esential de smirna poate fi amestecat cu un ulei purtator (cum ar fi uleiul de migdale dulci, ulei de maces, cocos sau ulei de argan) si folosit pentru realizarea masajelor terapeutice.

Acesta este ideal pentru a calma durerile musculare si articulare cauzate de artrita sau tensiune musculara.

  1. Ingrijirea pielii

Pentru a trata pielea uscata, iritata sau cicatricile, aplicati cateva picaturi de ulei esential de smirna diluate intr-un ulei purtator, direct pe piele. Acest amestec poate fi folosit cu regularitate pentru a preveni imbatranirea prematura a pielii.

De regula, se dilueaza echivalentul a 3 picaturi de ulei esential in 5 picaturi de ulei vegetal.

ingrijirea pielii cu ulei esential

4. Igiena orala

Datorita proprietatilor sale antimicrobiene si antiseptice, uleiul esential de smirna este adesea utilizat in produsele de igiena orala, cum ar fi apa de gura si pasta de dinti. Acesta poate ajuta la prevenirea gingivitei, la reducerea inflamatiei gingivale si la prevenirea infectiilor in cavitatea bucala.

Uleiul poate fi utilizat si pentru ameliorarea durerilor cauzate de ulceratiile bucale sau de abcese.

Adaugati o picatura de ulei esential de smirna in apa de gura pentru a imbunatati sanatatea orala si pentru a preveni infectiile.

5. Inhalare

Uleiul esential de smirna are proprietati expectorante si poate ajuta la curatarea cailor respiratorii de mucusul acumulat, ceea ce îl face util in tratarea tusei, racelilor, bronsitei si astmului. Inhalarea vaporilor de smirna poate ameliora simptomele congestiei nazale si poate facilita respiratia.

Pentru a ameliora congestia nazala sau tusea, adaugati cateva picaturi de ulei esential de smirna intr-un bol cu apa fierbinte si inhalati vaporii.

-5%
Prețul inițial a fost: 84.75 lei.Prețul curent este: 80.51 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2.68 lei per zi de tratament!

-5%
Prețul inițial a fost: 314.10 lei.Prețul curent este: 298.40 lei. TVA inclus

Mai puțin de 9.94 lei per zi de tratament!

-5%
Prețul inițial a fost: 134.10 lei.Prețul curent este: 127.40 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4.24 lei per zi de tratament!

-5%
Prețul inițial a fost: 206.10 lei.Prețul curent este: 195.80 lei. TVA inclus

Mai puțin de 6.52 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *