Astăzi, ai 15% Extra Reducere ✨ la toate Uleiurile Esențiale și Difuzoarele Premium - Folosește codul 15AROMATERAPIE Vezi Produse 🏡

Adenom de prostată (hipertrofie benignă) – ce înseamnă și cum se tratează?

adenom de prostata
-35%
Prețul inițial a fost: 130,00 lei.Prețul curent este: 84,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,83 lei per zi de tratament!

-38%
Prețul inițial a fost: 260,00 lei.Prețul curent este: 159,98 lei. TVA inclus

Mai puțin de 5,33 lei per zi de tratament!

-42%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 390,00 lei.Prețul curent este: 224,97 lei. TVA inclus

Mai puțin de 7,49 lei per zi de tratament!


Odată cu înaintarea în vârsta suntem predispuși să ne confruntăm cu tot felul de afecțiuni mai mult sau mai puțin grave, care să ne afecteze calitatea vieții. În cazul femeilor, varicele sau osteoporoza sunt afecțiunile care apar cel mai des odată cu vârsta, iar în cazul bărbaților vorbim despre afecțiuni ale prostatei, în special adenom de prostată.

Adenomul de prostată sau hipertrofia benignă este o afecțiune comună printre bărbați, în special începând cu vârsta de 50. Peste 50% din bărbații care au depășit vârsta de 50 de ani se confruntă cu această problemă, însă procentajul crește considerabil în cazul persoanelor care au peste 70. Undeva la 75% dintre bărbații care au depășit vârsta de 70 de ani se confruntă cu această problemă. 

În acest articol îți vom prezenta cât mai clar ce este adenomul de prostată, de ce apare și ce simptome predomină și, cel mai important, ce tratament naturist este eficient pentru hipertrofia benignă. 

Mai întâi, ce este prostata?

Prostata este o componentă a aparatului genital masculin de mărimea unei castane. Această glandă musculară se localizează la baza vezicii urinare, înconjoară o mare parte din uretră și ea produce o mare parte din lichidul seminal. De asemenea, prostata este cea care stimulează propulsarea lichidul seminal în timpul actului sexual. 

Prostata are două etape de creștere. Prima etapă are loc în perioada pubertății, atunci când această glandă îți dublează mărimea, iar a doua după vârsta de 25 de ani, etapă în care apare și adenomul de prostată.

Adenom de prostată - ce înseamnă?

Adenom de prostată, hiperplazie benignă de prostată sau prostată mărită sunt cele trei denumiri după care este recunoscută această afecțiune. Aceasta este o afecțiune benignă care se definește prin multiplicarea celulelor prostatei, mărimea volumului glandei, inflamarea acesteia și blocarea fluxului urinar. Adenomul de prostată provoacă îngustarea uretrei, fapt care împiedică golirea completă a vezicii urinare. 

Chiar dacă este o afecțiune benignă, adenomul de prostată nu crește riscul de cancer sau alte afecțiuni cu grad ridicat de risc. Totuși, afecțiunea poate scădea calitatea vieții și necesită să fie ținută sub control. 

prostata marita

Cauze și factori de risc pentru prostata mărită

Adenomul de prostată este comun printre bărbații cu o vârsta înaintătă. Acest lucru se datorează faptului că, odată cu înaintarea în vârsta, se produc anumite schimbări hormonale în organism care pot provoca mărirea prostatei. Așadar, putem considera cauze principale următoarele schimbări hormonale: 

 • Testosteron și estrogen – Testosteronul este hormonul tipic masculin, iar estrogenul este hormonul tipic feminin. Bărbații produc o cantitate mare de testosteron de-a lungul vieții, dar și o cantitate redusă de estrogen. Odată cu înaintarea în vârsta, se produc schimbări în acest sens – testosteronul scade, lucru care face ca nivelul de estrogen să fie mărit, astfel că pot apărea probleme ale prostatei. 
 • Dihidrotestosteron – un alt hormon masculin care, în cantitate mare, poate produce adenom de prostată. 

Bineînțeles, riscul de dezvoltare al unui adenom de prostată poate crește în funcție de anumiți factori de risc. Printre cei mai comuni se numără: 

 • Vârsta – bărbații cu vârsta de peste 50 de ani au mai multe șanse să aibă această problemă 
 • Ereditatea – dacă cineva din familie suferă de adenom de prostată, șansele de moștenire cresc considerabil 
 • Lipsa de mișcare – sedentarismul  favorizează apariția bolii 
 • Alimentația – o dietă nesănătoasă și dezechilibrată poate produce apariția bolii 
 • Alte afecțiuni – diabet, disfuncție erectilă, obezitate sau probleme cardiovasculare pot provoca mărirea prostatei.  

Cum recunoști un adenom de prostată? Principalele simptome

Simptomele adenomului de prostată sunt destul de ușor de recunoscut și nu interferează foarte mult cu calitatea vieții. Totuși, dacă boala nu este tratată la timp, simptomele se pot agrava și pot apărea complicații. Cele mai comune simptome sunt: 

 • Început greoi al urinării 
 • Urinare prelungită 
 • Jet urinar cu presiune slabă sau intermitent 
 • Senzație de golire incompletă 
 • Picurare la finalul urinării

Printre simptomele mai „supărătoare”, care apar atunci când afecțiunea nu este ținută sub control, menționăm: nevoia frecventă și bruscă de a urina, urinare frecventă în timpul nopții și scurgerea unor picături de urină înainte de urinare, problemă care poartă denumirea de pseudoincontinență urinară. 

adenom de prostata

Tipuri de tratament pentru adenom de prostată

Printre simptomele mai „supărătoare”, care apar atunci când afecțiunea nu este ținută sub control, menționăm: nevoia frecventă și bruscă de a urina, urinare frecventă în timpul nopții și scurgerea unor picături de urină înainte de urinare, problemă care poartă denumirea de pseudoincontinență urinară. 

Tratament medicamentos

În acest caz, pacientul poate primi o serie de medicamente prescrise care să relaxeze prostata și vezica, care să împiedice schimbările hormonale și antiinflamatoare. 

Intervenții chirurgicale

În cazuri mai severe, se recomandă intervențiile chirurgicale minim invazive care presupun introducerea unui dispozitiv în uretră sau prostată pentru a normaliza procesele. 

Tratament naturist

Puterea plantelor și a extractelor naturale este extrem nemărginită, așadar există o mulțime de variante de tratament naturist care să amelioreze simptomele de prostată mărită și să te ajute să gestionezi eficient simptomele neplăcute ale afecțiunii. 

Recomandarea noastră pentru tine în acest caz este suplimentul Prostvital din gama Marnys. Acest tratament naturist pentru adenom de prostată are la bază extracte naturale din palmier pitic, rădăcină de urzică, rodie, maitake, resveratrol, semințe de dovleac, vineriță și alte vitamine și minerale benefice pentru sănătatea prostatei. 

Prostvital combină acțiunea ingredientelor și acționează benefic pentru combaterea adenomului de prostată, sănătatea tractului urinar și protejarea aparatului reproductiv. 

Sfaturi benefice

Nu este suficient să te bazezi doar pe tratament, este nevoie să faci și câteva mici schimbări benefice în stilul tău de viață. În primul rând, ai grijă la alimentație. Consumă alimente bogate în vitamine și minerale și ai grijă la greutate. Fă sport pe cât de mult poți, mișcarea este extrem de benefică pentru sănătatea ta generală. 

Încearcă se reduci pe cât posibil nivelul de stres la care ești supus. Urinează imediat ce simți senzația și evită consumul de cafea sau alcool în exces, în special seara. 

Adoptă un stil de viață sănătos pentru a ține afecțiunea sub control sau chiar pentru a o preveni! 

Referințe

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/benign-prostatic-hyperplasia/symptoms-causes/syc-20370087

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/benign-prostatic-hyperplasia/diagnosis-treatment/drc-20370093

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/9100-benign-prostatic-enlargement-bph

https://www.healthline.com/health/enlarged-prostate#natural-treatment

Lasă un răspuns