Cum te poți calma când ai anxietate?

anxietate

Stresul și agitația apar inevitabil în viața de zi cu zi. Nu putem să prevenim acest lucru de cele mai multe ori. Așa că ce ne rămâne să facem e să învățăm cum să le gestionăm pentru a nu le permite să ne afecteze dispoziția prea tare.

Atunci când simțim anxietate și stes organismul nostru eliberează hormoni ai stresului, cum ar fi adrenalina și cortizolul, care pot avea un efect asupra intensității anxietății pe care o simțim. Pot apărea și simptome precum amețeli, dureri de cap și depresie.

Știm cu toții că sănătatea noastră poate fi afectată dacă nivelul de stres este prea mare. Poate fi de asemenea afectată viața noastră zilnică, deoarece ne este mai greu să ducem la bun sfârșit anumite sarcini sau să avem relații sociale de calitate.

Cuprins

Metode de relaxare care te scapa de anxietate

Sunt mai multe lucruri pe care le putem face pentru a ne calma anxietatea. Câteva dintre ele sunt:

  • Ia o gură de aer

Temperatura și aerul poate avea un impact asupra stării noastre de anxietate. Dacă începem să eliberăm hormoni ai stresului, iar aerul este înfundat și cald, aceste lucruri ne pot agrava starea.

Pentru a ne simții mai bine, poate să ne ajute dacă respirăm aer curat, respirația ne este astfel ușurată, ceea ce este folositor atunci când vrem să ne calmăm. Este de asemenea utilă schimbarea peisajului, care ne poate scoate din gândurile noastre anxioase.

  • Fă exerciții de respirație​

Cea mai eficientă modalitate prin care putem reduce nivelul anxietății sunt exercițiile de respirație. Funcționează și în cazul furiei.

Atunci când avem astfel de stări, respirația devine automat superficială și mai rapidă. Acest lucru trimite un mesaj către creierul nostru, ceea ce insensifică răspunsul de luptă sau de fugă. De aceea, atunci când respirăm adânc devenim mai calmi și nu este trasmis acel mesaj corpului nostru care ne face mai agitați decât eram înainte.

Sunt numeroase tehnici de respirația care ne pot ajuta să ne calmăm. O astfel de tehnică este respirația în trei părți. Aceasta presupune inspirație adâncă și expirație completă în timpul ce acordăm atenție corpului nostru.

Când ajungem să ne simțim confortabili cu respirația adâncă, putem încerca să schimbăm raportul dintre inspirație și expirație (încetinirea expirației pentru a fi de două ori mai lungă decât inspirația).

Este bine să exersăm aceste modalități atunci când suntem calmi, pentru a ne da seama cum funcționează și pentru a fi pregătiți atunci când vom avea nevoie să ne calmăm.

  • Ascultă muzică care te calmează​

Este bine cunoscut faptul că muzica ne influențează starea de spirit. În funcția de starea pe care vrem să o avem, putem pune muzică ce ne ajută să încurajăm starea respectivă.

Există numeroase variante de muzică ce ne poate liniști. Însă asta depinde și de gusturile muzicale proprii. Util în acest sens este pianul. Este important să știm că este recomandat să evităm versurile triste sau un ritm frenetic.

Dacă și cântăm încurajăm eliberarea de endorfine, care ne ajută să avem o stare de spirit mai bună.

muzica pentru anxietate
  • Conștientizează-ți gândurile anxioase

Gândurile noastre au cel mai mare impact asupra stării noastre de spirit. Sunt unele persoane care n-au prea multe motive să zâmbească, dar au mereu o stare de bine. Sunt de asemenea persoane care duc o viață bună și sunt mereu nefericiți.

Nu viața ne face să avem stări neplăcute, ci gândurile noastre cu privire la aceasta.

De multe ori anxietatea sau furia noastră apare ca urmare a unor gânduri iraționale. Ne gândim că emoțiile intense sunt cele care ne pornesc, însă nu este deloc așa. Emoțiile apar ca urmare a gândurilor noastre. De la ele începe totul.

Ne ajută dacă ne punem întrebări care ne fac să ne confruntăm cu gândurile noastre precum:

  • Pot să controlez această situație? Dacă nu pot face nimic în privința asta de ce să mă consum? Dacă pot face schimbări, care sunt primii pași?
  • Sunt șanse mari să se întâmple ceea ce-mi imaginez eu? S-a mai întâmplat asta vreodată?
  • Care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla? Este chiar atât de rău? Care este planul în cazul în care se întâmplă? Așa vom avea o soluție chiar și pentru cel mai rău scenariu, iar siguranța aceea ne va calma.
  • Fă exerciții fizice​

Știm că sportul poate avea un impact mare atunci când vine vorba de sănătatea noastră. Dacă facem exerciții fizice regulat ajutăm corpul să elimine stresul.

Nu trebuie neaparat să mergem la sală sau să urmăm un program de exerciții, chiar dacă acest lucru este de asemenea benefic. Poate fi extrem de benefic și dacă facem o plimbare, care ne poate ajuta să respirăm aer curat, să ne mișcăm corpul pentru a-l detensiona și a ne limpezi mintea.

exercitii fizice pentru anxietate
  • Evită sau redu cofeina​

Este bine cunoscut faptul că atunci când consumăm cofeină suntem mai agitați. Suntem totuși obișnuiți să bem în fiecare dimineață încât nici nu băgăm de seamă că ar putea fi un factor care ne influențează sănătatea.

Chiar dacă nu putem să renunțăm complet la aceasta, este de folos și dacă reducem din cantitatea consumată sau o evităm atunci când putem.

  • Evită sau redu alcoolul​

Un motiv pentru care unele persoane beau alcool e tocmai anxietatea. Mai ales dacă este vorba de anxietate socială, mulți apelează la alcool pentru a-i ajuta să se calmeze.

Chiar dacă pe termen scurt poate să funționeze, pe termen lung agravează simptomele anxietății. Asta se întâmplă deoarece consumul de alcool contribuie la modificarea nivelului de serotonină, precum și a altor neurotransmițători din creier.

După ce dispare efectul alcool-ului este posibil să ne simțim chiar mai anxioși.

  • Scrie pentru autocunoaștere​

Uneori anxietatea apare dintr-o dată și nici nu știm de ce suntem anxioși.

De aceea, este extrem de important să cunoaștem ce ne declanșează anxietatea pentru a putea vedea care sunt lucrurile pe care trebuie să le facem pentru a ne simții mai bine.

S-a demonstrat că exteriorizarea sănătoasă a emoțiilor, precum scrierea acestora într-un jurnal ne poate ajuta să reducem din stres și să avem o stare de bine.

Concluzie și recomandări

Agitația este des întâlnită în zilele noastre, motiv pentru care poate fi de mare folos să știm cum putem să ne calmăm. Pe lângă aceste obiceiuri pe care le putem implementa în viața noastră, putem de asemenea să apelăm la unele suplimente care sunt special făcute pentru asta.

În aces sens, noi recomandăm RelaHelp, ce te poate ajuta să ai o dispoziție mai bună și să faci față anxietăților care pot apărea în viața de zi cu zi, precum și alți nutrienți benefici pentru sănătatea creierului, relaxare și stare de bine precum magneziu, melatonină și acizi grași omega 3.

-5%
Prețul inițial a fost: 114.04 lei.Prețul curent este: 108.34 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3.61 lei per zi de tratament!

-5%
Prețul inițial a fost: 68.13 lei.Prețul curent este: 64.72 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2.16 lei per zi de tratament!

-5%
Prețul inițial a fost: 113.00 lei.Prețul curent este: 107.35 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3.57 lei per zi de tratament!

-10%
Prețul inițial a fost: 114.00 lei.Prețul curent este: 102.60 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3.42 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cupoane