Astăzi, ai 15% Extra Reducere ✨ la toate Uleiurile Esențiale și Difuzoarele Premium - Folosește codul 15AROMATERAPIE Vezi Produse 🏡

Sistemul nervos – cum îi putem menține sănătatea?

Sistemul nervos – cum îi putem menține sănătatea?

Sistemul nervos este una dintre părțile corpului uman esențiale pentru buna funcționare. Acesta este responsabil de reacția la stimulii externi și interni și de îndeplinirea numeroaselor funcții vitale pentru sănătatea corpului.

Cuprins

Funcțiile sistemului nervos

Câteva dintre funcțiile sale sunt:

  • Bătăile inimii
  • Răspunsul la durere
  • Reglarea emoțiilor
  • Reglarea respirației
  • Îngrijirea digestiei

Recomandari pentru imbunatatirea sistemul nervos

-15%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 134,99 lei.Prețul curent este: 114,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3,83 lei per zi de tratament!

-26%
Prețul inițial a fost: 99,00 lei.Prețul curent este: 73,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,43 lei per zi de tratament!

-31%
Prețul inițial a fost: 97,00 lei.Prețul curent este: 67,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,23 lei per zi de tratament!

-18%
Prețul inițial a fost: 109,00 lei.Prețul curent este: 89,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,96 lei per zi de tratament!

Care sunt afecțiunile ce dăunează sistemului nervos?

Sunt numeroase afecțiuni și tulburări care pot avea un impact asupra nervilor noștri. Dacă un nerv nu funcționează corespunzător, apar probleme în transmiterea unui mesaj. Dacă acesta este foarte deteriorat, este posibil ca nici măcar să nu poate trimite sau primi deloc mesaj.

Leziunile nervoase pot să provoace senzație de înțepături, durere sau amorțeală. Ceea ce poate duce la dificultăți atunci când dorim să mișcăm zona care a fost afectată.

Printre cele mai frecvente cauze care provoacă leziunile nervoase sunt:

Infecții, boli autoimune

Infecții, boli autoimune (diabetul, lupusul, artrita reumatoidă) pot să afecteze sănătatea sistemului nervos. Un exemplu ar fi diabetul, care poate să ducă la neuropatie, ceea ce provoacă dureri la nivelul picioarelor și furnicături.

Accidentul vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral apare atunci când se blochează sau se sparge brusc unul dintre vasele de sânge ale creierului. Dacă nu există suficient sânge, o parte a creierului moare. Asta face să fie imposibilă transmiterea de mesaje prin intermediul nervilor. Leziunile nervoase provocate de un accident vascular pot să aibă sau nu un impact grav.

Leziunile accidentale

Leziunile accidentale (strivirea, tăierea, întinderea) nervilor în timpul unui accident pot afecta nervii din orice parte a corpului. Aceste tipuri de leziuni apar de obicei atunci în contextul căzăturilor sau în cel al accidentului de mașină.

Presiunea

Presiunea poate să afecteze negativ sănătatea sistemului nervos. De fapt, atunci când un nerv este comprimat sau ciupit nu poate să primească suficientă cantitate de sânge pentru a duce la bun sfârșit sarcina.

Această presiune poate fi determinată de mai mulți factori. Printre aceștia se află suprasolicitarea, problemele structurale, precum sciatica, da și tumorile.

Substanțele toxice

Substanțele toxice pot de asemenea să ne afecteze negativ sistemul nervos. Astfel de substanțe sunt drogurile ilegale, alcool-ul în exces, medicamentele folosite pentru chimioterapie și substanțele otrăvitoare. Mai mult decât atât, persoanele care suferă de afecțiuni renale au șanse mai mari de a dezvolta leziuni nervoase datorită dificultății rinichilor de a filtra corespunzător toxinele.

Îmbătrânirea

Îmbătrânirea ne afectează întregul corp, inclusiv sistemul nervos. Odată cu înaintarea în vârstă semnalele neuronilor este posibil să nu mai călătorească la fel de rapid. Reflexele pot fi încetinite și ne putem simții mai lipsiți de putere. Sunt situații în care oamenii își pierd senzația din degetele de la mâini și la picioare sau în alte părți ale corpului ca urmare a îmbătrânirii.

Ce putem face pentru a proteja sănătatea sistemului nervos?

Sunt câteva obiceiuri pe care le putem implementa în viața noastră și care ne ajută să ne protejăm sănătatea sistemului nervos. Câteva dintre ele sunt:

Să nu uităm de complexul de vitamina B

Fiecare nerv are un inveliș care îl protejează și care se numește teacă de mielină. Atunci când acest înveliș protector este uzat, au fos create asocieri cu boli precum Alzheimer. De aceea, este important să ne asigurăm că avem suficientă cantitate de vitamina B12.

O putem găsi în surse alimentare precum oăle, fructele de mare, carnea de vită sau de pasăre.

Acidul folic sau vitamina B9 este de asemenea esențială în protejarea substanțelor chimice care pot duce la alte daune. Găsim această vitamină în surse alimentare precum: sfecla, rodiile, spanacul.

Dormi 7-8 ore în fiecare noapte

Sistemul nervos - Dormi 7-8 ore în fiecare noapte

Știm că toții cât de importantă este odihna pentru buna funcționare a corpului. Dacă dormim suficient, sunt întărite circuitele sistemului nervos. Asta poate să ne îmbunătățească abilitățile cognitive sau memoria.

Atunci când dormim, mintea și corpul nostru se regenerează. Așadar, dacă dorim să fim agili mintal este esențial să ne asigurăm că ne-am reîncărcat bateriile.

Implementează exercițiile fizice în rutina ta

Exercițiile fizice regulate sunt esențiale pentru a ne proteja sistemul nervos. Ne ajută atât sănătatea fizică, dar și cea mentală. În timpul antrenamentului, corpul nostru eliberează diverși neurotransmițători, ce ne pot ajuta să ne menținem mintea ageră.

Nu este neaparat să avem un program extrem care ne extenuează, ci doar să ne asigurăm că am avut o cantitate moderată de sport în mod regulat. Consistența este cel mai important lucru.

Ce iubește sistemul nervos? Grăsimile!

Stratul protector al nervilor care se numește melină este motivul pentru care grăsimile ajută la sănătatea sistemului nervos. Sunt dovezi care susțin că dacă sunt consumate cantități suficiente de grăsimi, acest lucru ajută la menținierea sănătății și prevenirea degradării acelui inveliș protector.

Câteva exemple de grăsimi sănătoase pe care le putem consuma sunt: avocado, nuci și pește gras.

Îmbrățișarea chiar că este un medicament

Da, ai înțeles bine. Îmbrățișarea ajută la sănătatea sistemului nervos.

Atunci când îmbrățișăm o persoană dragă sunt eliberate endorfina și oxitocina. Atunci când corpul nostru eliberează acești hormoni de care avem nevoie pentru fericire simțim o senzație de calm care ne ajută sistemul nervos.

O ceașcă de ceai verde îți poate ajuta sistemul nervos

Dacă bem cel puțin o ceașcă de ceai verde pe zi ajutăm atât sistemul nervos, cât și inima. De fapt, acesta este bogat în aminoacizi și ajută la nivelul serotoninei. Pe lângă asta, poate să ne amplifice concentrarea, capacitatea de focalizare și gândire.

S-a dovedit util și în tratarea diabetului, a insomniei și a bolii Parkinson.

Concluzie și recomandări

Sănătatea sistemului nervos este extrem de importantă. De aceea, este bine să știm ce factori ne pot afecta negativ sistemul nervos, precum și ce putem face pentru a-i intări sănătatea. Sunt mai multe lucruri pe care le putem face zilnic și cel puțin una dintre ele este accesibilă pentru fiecare dintre noi.

Pentru un plus de sănătate oferit sistemului nervos, recomandăm și Reishi. Un supliment care este făcut pentru sănătatea sistemului nervos, întărirea imunității și sănătatea inimii.

Asigură-te că ai grijă de sănătatea ta din timp. Multe afecțiuni pot fi prevenite, la fel cum multe sunt ireversibile.

-15%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 134,99 lei.Prețul curent este: 114,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3,83 lei per zi de tratament!

-26%
Prețul inițial a fost: 99,00 lei.Prețul curent este: 73,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,43 lei per zi de tratament!

-31%
Prețul inițial a fost: 97,00 lei.Prețul curent este: 67,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,23 lei per zi de tratament!

-18%
Prețul inițial a fost: 109,00 lei.Prețul curent este: 89,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,96 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns