Astăzi, ai 15% Extra Reducere ✨ la toate Uleiurile Esențiale și Difuzoarele Premium - Folosește codul 15AROMATERAPIE Vezi Produse 🏡

Înapoi la școală – vitamine pentru copii

vitamine pentru copii pentru imunitate

După o vacanță binemeritată, readaptarea la programul obișnuit de școală este un proces dificil pentru copii noștri. Reîntoarcerea în băncile școlii semnifică pentru ei o schimbare majoră în rutina zilnică de până atunci, așadar este normal ca ei să se simtă mult mai obosiți ca de obicei.

Septembrie este luna în care zilele încep, din nou, dimineața devreme, în care copii iau ghiozdanele pline și se îndreptă spre școală, locul în care creierul este solicitat și supus mai multor activități pe parcursul zilei. Ne-am gândit să venim în ajutorul lor și să îți prezentăm o listă cu vitamine pentru copii și alți nutrienți care să îi ajute să se adapteze mai ușor la noul program și care, de asemenea, vor sprijini efortul intelectual al micuților.

Înapoi la școală - rutina

Trezitul de dimineață, urmarea unui program bine stabilit, concentrarea, toate acestea vor face, din nou, parte din rutina zilnică a micuțului tău. Pentru a le duce pe toate la bun sfârșit, fără să se simtă prea obosit, este nevoie să integrezi în alimentația copilului toate vitaminele și mineralele de care are nevoie. 

De asemenea, să nu uităm că, adesea, după o zi obișnuită la școală, mulți dintre copii continuă cu activități extracurriculare sau activitate fizică. Din nou, nutriția este foarte importantă pentru că îi asigură copilului puterea și energia de care are nevoie pentru a duce toate activitățile la bun sfârșit. Trebuie să luăm în considerare și faptul că micuții sunt într-un stadiu de dezvoltare și creștere rapidă, și, din nou, nutrienții adecvați sunt extrem de importanți. 

Ba mai mult, micuții consumă foarte multe calorii în timpul activităților fizice sau atunci când sunt la joacă. Pentru ca cei mici să își mențină un nivel adecvat de energie și pentru ca memoria lor să fie la capacitate maximă, toate aceste calorii trebuie recuperate printr-o dietă variată și completă. În continuare, îți prezentăm câteva vitamine pentru copii și alți nutrienți necesari pentru o creștere armonioasă. 

Nutrienți pentru copii în creștere

Din cauza consumului mare de energie al copiilor în perioada de creștere și dezvoltare fizică și intelectuală, nevoile nutriționale ale micuților sunt mult mai ridicate comparativ cu cele ale unui adult. 

Așadar, la o vârstă fragedă, organismul are o nevoie mare de proteine cu o valoare biologică ridicată, de fibre probiotice și de anumite vitamine și minerale care încurajează creșterea sănătoasă și dezvoltarea sistemului nervos. Aceste vitamine și minerale sunt: calciu, fier, zinc, fosfor, magneziu, vitamina C, D, B1 și B6. 

Alimentele bogate în aceste vitamine și minerale sunt fructele, legumele și cerealele, precum și produsele lactate. Suplimentele nutritive sub formă de multivitamine sunt, și ele, o modalitate eficientă de a completa o dietă echilibrată. Totuși, este foarte important de reținut că suplimentele nu înlocuiesc o dietă sănătoasă și echilibrată. 

Suplimentele pentru cei mici ar trebui să includă următorii nutrienți importanți:

Vitamine pentru copii

În perioada de creștere și odată cu schimbările fiziologice, este foarte important să acorzi o atenție deosebită vitaminelor B1, B6 și B12. Acestea sunt cheia metabolismului energiei și sănătății sistemului nervos. Vitamina B12 este implicată în producția de celule roșii și, împreună cu acidul folic (B9) și acidul pantotenic (B5), reduc senzațiile de oboseală și extenuare. 

Pe de altă parte, vitamina D este necesară pentru dezvoltarea normală a oaselor și funcția normală a sistemului imunitar al copiilor. Vitamina C este antioxidant și participă la producția de colagen necesară oaselor și dinților. 

Lăptișorul de matcă

Lăptișorul de matcă este un ingredient activ natural produs de albine, considerat unul dintre cele mai bogate în nutrienți alimente. Conținutul său bogat de acizi grași nesaturați, nutrienți foarte importanți în procesele energetice ale organismului, pot ajuta copii lu adolescenții, în special în perioade solicitante precum reîntoarcerea la școală și la vechea rutină. 

Acizii grași omega pentru copii

Câțiva acizi grași omega precum Omega 3 sau Omega 6, preluați din surse vegetale pot fi incluși în alimentație sub formă de suplimente formulate special pentru copii. 

Din semințe se extrage, în mod special Omega 3. Aceasta este o sursă naturală, cu cea mai mare concentrație de omega 3. Și Omega 6 poate fi extras din surse vegetale. Acest acid gras esențial are o contribuție foarte importantă în menținerea în parametrii normali a sistemului imunitar. 

Acum că ai văzut importanța câtorva vitamine pentru copii și a altor nutrienți, îți prezentăm câteva din produsele noastre special destinate copiilor. 

Consultă gama noastră de suplimente nutritive special destinate copiilor și oferă-le toți nutrienții necesari pentru un an școlar prosper.

-15%
Prețul inițial a fost: 169,40 lei.Prețul curent este: 143,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,79 lei per zi de tratament!

-28%
Prețul inițial a fost: 79,76 lei.Prețul curent este: 57,76 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1,92 lei per zi de tratament!

-26%
Prețul inițial a fost: 99,00 lei.Prețul curent este: 73,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,43 lei per zi de tratament!

-23%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 120,00 lei.Prețul curent este: 92,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3,06 lei per zi de tratament!