Proteina din zer – top 4 beneficii

suplimentele cu proteina din zer pentru sportivi si pasionatii de sport

Când vine vorba de un supliment care să susțină și să contribuie la  creșterea în masă musculară, proteina din zer este printre primele alegeri ale pasionaților de fitness. Acest lucru se datorează faptului că se absoarbe foarte ușor în organism și este mult mai ușor de digerat decât orice altă variantă de pudră proteică. 

Dar ce este proteina din zer? Când ar trebui consumată? Care sunt principalele beneficii ale proteinei din zer? Răspundem la toate aceste întrebări în cele ce urmează, așadar rămâi alături de noi și află tot ce trebuie să știi despre proteina din zer. 

Ce este proteina din zer?

Există două tipuri principale de proteine care se regăsesc în lapte, cazeina și zerul.  Proteina din zer se obține odată ce cazeina este separată din lapte. Ulterior, din zerul respectiv se produce această pudră proteică foarte populară printre sportivi.  

Zerul este un profil nutrițional foarte bogat. Conține aminoacizi cu catetă ramificată BCAA, imunoglobuline și toți cei 9 aminoacizi esențiali. Toți acești nutrienți sunt benefici pentru absorbția mineralelor, creșterea și regenerarea masei musculare și pentru pierderea în greutate. 

Principalele beneficii ale proteinei din zer

1.Contribuie la creșterea în masă musculară

Principalul beneficiu al consumul de proteine din zer este contribuția sa semnificativă la procesul de creștere și menținere a masei musculare. Proteina este indispensabilă pentru dezvoltarea mușchilor, aceasta intrând în componența noilor țesuturi musculare. Proteina din zer are un conținut de 80-90% de proteină, oferindu-i corpului exact ce are nevoie pentru a crește în masă musculară și pentru o recuperare mai rapidă după antrenament.

2. Contribuie la arderea grăsimilor

Proteinele, în general, contribuie la pierderea în greutate prin faptul că favorizează procesul de ardere a caloriilor, cresc senzația de sațietate și reduc pofta de mâncare. În cazul proteinei din zer, studiile au demonstrat că sunt foarte eficiente în acest proces de ardere a grăsimilor. Proteina din zer contribuie la pierderea în greutate, dar, totodată, și la menținerea masei musculare. 

3. Reduce poftele

În organismul nostru există doi hormoni care ne controlează apetitul: grelina și leptina. Acești hormoni lucrează împreună pentru a ne alerta organismul în momentul în care are nevoie de hrană. Studiile au arătata că obezitatea și poftele apar în momentul în care nivelul de leptină din organism este mai mare decât cel de grelină. Aici intervine proteina din zer care are un rol important în echilibrarea nivelurilor celor doi hormoni, reducând, astfel poftele și prevenind mâncatul excesiv.

4. Îmbunătățește nivelul de energie

Glicogenul este o sursă de energie pe care corpul o accesează în momentul în care depune un efort fizic intens. Proteina din zer crește nivelul de glicogen din organism, oferind, astfel, o doză în plus de energie. De asemenea, pentru că proteina din zer este ușor de digerat și de accesat de către organism, aceasta poate fi convertită foarte ușor în energie, crescând în mod natural nivelul de energie din organism. 

Când și cum se consumă proteina din zer?

Proteina din zer vine sub forma unui supliment pudră. Suplimentele cu proteină din zer pot conține fie doar proteina din zer, fie o combinație bogată din acest tip de proteină, alte surse proteice bogate și diferiți nutrienți benefici pentru persoanele cu un stil de viață activ. Proteina din zer se consumă diluată în apă, creându-se astfel așa-numitul shake proteic. 

Momentul în care alegi să consumi proteina din zer depinde de obiectivele pe care ți le-ai setat. Dacă îți dorești să pierzi în greutate, ideal ar fi să consumi proteina din zer cu 30 de minute înainte de masă. În acest fel va crește senzația de sațietate, pofta de mâncare va fi redusă, iar tu vei consuma mai puține calorii și vei pierde kilogramele în plus. 

Dacă obiectivul tău este creșterea în masă musculară, proteina trebuie consumată după antrenament, la aproximativ 30 de minute după încheierea activităților fizice. 

Venim în ajutorul tău cu un supliment care să te ajute să îți duci la bun sfârșit obiectivele, indiferent dacă îți dorești să crești în masă musculară sau să pierzi câteva kilograme în plus. 

Suplimentul MULTIProtein in a SEC din gama Marnys Sport este un complex cu 11 surse de proteine, printre care și proteina din zer, bogat în fibre și enzime digestive special conceput pentru cei care își doresc să își îmbunătățească performanțele fizice și să își dezvolte masa musculară. Combinația excelentă a celor 11 tipuri de proteină în fac un produs ideal pentru a fi administrat în orice moment al zilei, inclusiv la micul dejun. Cele 11 surse de proteină din compoziția acestui complex au o viteză diferită de absorbție și digestie, permițând eliberarea prelungită și susținută de aminoacizi pe întreg parcursul zilei. 

Descoperă aici MULTIProtein in a SEC și alte produse bogate în proteină din gama Marnys Sport:

-15%
Prețul inițial a fost: 164,00 lei.Prețul curent este: 139,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,63 lei per zi de tratament!

-11%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 275,99 lei.Prețul curent este: 245,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 8,19 lei per zi de tratament!

-17%
Prețul inițial a fost: 147,99 lei.Prețul curent este: 122,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,10 lei per zi de tratament!

-9%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 235,00 lei.Prețul curent este: 215,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 7,16 lei per zi de tratament!