Care este relația dintre proteina din zer și vitamina B12?

-15%
Prețul inițial a fost: 164,00 lei.Prețul curent este: 139,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,63 lei per zi de tratament!

-11%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 275,99 lei.Prețul curent este: 245,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 8,19 lei per zi de tratament!

-17%
Prețul inițial a fost: 147,99 lei.Prețul curent este: 122,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,10 lei per zi de tratament!

-9%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 235,00 lei.Prețul curent este: 215,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 7,16 lei per zi de tratament!

Proteinele sunt prezente în fiecare celulă din organismul nostru, așadar ele sunt esențiale în alimentația noastră pentru a repara celule și a produce altele noi. Acestea sunt extrem de importante, în special în etapa de creștere a copiilor și adolescenților, în cazul femeilor însărcinate, dar mai ales în cazul sportivilor. Structura de bază a aminoacizilor este formată dintr-un lanț de aminoacizi care sunt esențiali pentru funcționarea optimă a organismului. 

Pe de altă parte, proteina din zer este un derivat care provine din coagularea laptelui și care furnizează o cantitate esențială de aminoacizi. Acești aminoacizi sunt esențiali pentru funcționarea optimă a proteinelor din corpul nostru, dar și pentru funcționarea grăsimilor, vitaminelor și mineralelor. Deci proteina din zer este o bogăție de nutrienți. 

Proteina din zer este o sursă excelentă de proteină de calitate și una dintre cele mai bune surse de proteină existente. Ba mai mult, este ușor de digerat, fiind absorbită cu ușurință în intestine. Descoperă mai departe de unde îți poți obține această proteină, care sunt beneficiile acesteia și ce relație există între proteina din zer și vitamina B12 pentru sănătatea noastră?

De unde îți iei aportul de proteină?

Alimentele bogate în proteină sunt descompuse în aminoacizi în momentul în care sunt digerate. Aminoacizii sunt necesari pentru buna funcționare a organismului nostru. Aminoacizii esențiali nu sunt produși de către organism, așadar trebuie să îi asimilăm prin alimentație. 

Unde se găsesc acești aminoacizi?

  • Surse animale: carne, lapte, pește, ton, albuș de ou și alte surse animale 
  • Legume: soia, fasole, legume, nuci, ovăz sau quinoa 

Se știe că cele mai bogate surse de proteină sunt din origine animală, dar nu este neapărat necesar să le iei din carne sau alimente animale. Proteina se poate lua simplu din suplimente cu proteină pulbere pe care o poți integra în shake-uri proteice gustoase și foarte ușor de consumat. 

De câtă proteină ai nevoie pe zi?

Cantitatea recomandată de proteină pe care să o consumi zilnic este de 1 gram pe kilogram. Totuși, dacă ai o rutină de antrenament pe care o urmezi, atunci este nevoie să consumi între 1.2 și 2 g de proteină/ kg. 

Se recomandă ca să distribui consumul de proteină pe tot parcursul zilei și să urmezi zilnic schema pe care ți-ai creat-o. În cazul în care ți-ai creat o schemă de antrenament, atunci consumă între 15-25 de grame de proteină la maximum o oră după antrenament. Orice depășește pragul de 2g/ kg nu va fi asimilat cum trebuie de către organism.

Masa musculară și proteina

De-a lungul anilor masa musculară scade în volum. Acest proces încet concluzionează cu o scădere a masei musculare, dar și cu o creștere a nivelului de grăsimi din organism. Cu o dietă adecvată, bogată în alimente cu un conținut adecvat de proteină și activitate fizică, putem încetini considerabil acest proces. 

Din acest motiv, este recomandat să se axăm pe consumul de proteină calitativă cum ar fi proteina din zer. Această proteină este foarte eficientă pentru combaterea pierderii masei musculare cauzate de vârstă, dar combinată cu antrenamentul cu greutăți este benefică pentru creștere musculară și menținere. 

Consumul de proteină din zer este fix ce ai nevoie dacă vrei să combați pierderile musculare cauzate de înaintarea în vârstă și dacă vrei să îți menții masa musculară . Complexitatea de nutrienți pe care proteina din zer o conține este excelentă pentru a încetini procesul de pierdere al masei musculare. 

Proteina din zer și vitamina B12

După cum am menționat, proteina din zer este o sursă excelentă de nutrienți, printre care se află și un conținut bogat de B12. Ce importanță are B12? Ei bine, această vitamină este implicată în diverse procese precum energia metabolică și scăderea senzației de oboseală și extenuare.  De asemenea B12 asigură funcția normală a sistemului imunitar și a sistemului nervos și joacă un rol esențial în procesul de diviziune celulară și în producția de celule roșii. 

Numeroasele studii efectuate asupra vitaminei B12 au demonstrat că este esențială pentru funcționarea optimă a organismului. S-a demonstrat că 10-15% dintre persoanele cu vârsta de peste 60 de ani au un deficit de vitamina B12, deci o dietă echilibrată în care integrezi și proteină din zer poate fi excelentă pentru creșterea nivelului de vitamina B12 din organism. Un supliment cu proteină din zer nu doar că susține stilul de viață al unui sportiv, dar este excelent și pentru sprijinul unui stil de viață sănătos. 

Cum poți consuma suplimente cu proteină din zer?

Proteina din zer pulbere este foarte ușor de adăugat în dietă. Forma acesteia îi permite să fie adăugată foarte simplu în orice preparat sau să fie mixată cu lichide, iaurt și smoothies. Această proteină este foarte bine tolerată de către organism, așadar poate fi consumată în diverse combinații.

Wh3y Health din gama Marnys Sports este un complex cu un conținut bogat de 26g proteine per doza zilnică. Formula specială conține un mix eficient de 5 surse de proteină care contribuie la menținerea sănătății și a formei fizice dorite. 

Wh3y health conține proteina din zer, pe lângă celelalte 4 surse de proteină (mazăre, soia, orez și grâu). Proteina din zer are o capacitate mult mai mare de a crește masa musculară, dar contribuie și la procesul de ardere al grăsimilor. 

MULTIProtein in a SEC este un complex de calitate premium cu 11 surse de proteină. Inovația acestui produs este asocierea proteică SEC. SEC vine de la proteine Simple, Esențiale și Complexe. Proteinele simple precum colostru au o absorbție rapidă, cele esențiale sau izolate au o absorbție moderată, iar cele complexe au o absorbție lentă, prelungită. 

Întocmai această asociere de 11 surse de proteine îl face să fie un complex inovativ. Viteza diferită de absorbție permit o eliberare prelungită, astfel că contribuie la creșterea și menținerea masei musculare pe tot parcursul zilei. 

Avem și alte suplimente complexe cu proteină pe site-ul nostru. Alege-l pe cel care este potrivit cu obiectivele tale! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *