💪 Profită de reducerea de 12% la Vitamine pentru oboseală! Folosește cuponul ACTIV12 și fii plin de energie! ⚡

Crom sub formă de Picolinat – beneficii pentru slăbire, colesterol și insulină

-31%
Prețul inițial a fost: 109,00 lei.Prețul curent este: 74,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,50 lei per zi de tratament!

-20%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 271,76 lei.Prețul curent este: 217,40 lei. TVA inclus

Mai puțin de 7,24 lei per zi de tratament!

-22%
Prețul inițial a fost: 89,00 lei.Prețul curent este: 69,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,30 lei per zi de tratament!

În dietele de control al greutății, de obicei, focusul principal este asupra dietei și asupra activității fizice. În mod evident, echilibrul între o dietă sănătoasă și un regim de exerciții fizice este întotdeauna benefic, dar multă lume constată cu stupoare că uneori, pur și simplu, nu este suficient. Motivul pentru care corpul refuză să scadă în greutate poate fi adesea găsit la nivel celular și nu de puține ori are legătură cu deficitul de crom. 

Ce este Cromul?

În dietele de control al greutății, de obicei, focusul principal este asupra dietei și asupra activității fizice. În mod evident, echilibrul între o dietă sănătoasă și un regim de exerciții fizice este întotdeauna benefic, dar multă lume constată cu stupoare că uneori, pur și simplu, nu este suficient. Motivul pentru care corpul refuză să scadă în greutate poate fi adesea găsit la nivel celular și nu de puține ori are legătură cu deficiența de crom. 

Surse de Crom

Cantități mici de crom pot fi găsite în anumite tipuri de alimente (de exemplu, carnea slabă, broccoli, cereale integrale, fasole etc.), dar din cauza solurilor epuizate și a alimentelor supraprocesate, nu ne putem baza pe aceste surse de hrană pentru a obține cantitățile de crom de care avem nevoie. 

De asemenea, este o provocare inclusiv determinarea unei eventuale deficiențe de crom, deoarece cantitățile de care avem nevoie sunt atât de mici încât pur și simplu sunt greu de măsurat. Cu toate acestea, vorbim de un mineral care poate face diferența. Pentru a obține cantitatea potrivită de Crom, cea mai eficientă soluție este administrarea unui supliment cu crom picolinat. Aceasta este forma pe care corpul nostru o poate absorbi cu cea mai mare ușurință.

Importanța cromului în organism

Principalul exemplu care denotă rolul esențial al cromului în cadrul organismului este metabolismul glucozei. Sistemul digestiv descompune alimentele și le transformă în glucoză. Aceasta este apoi trimisă în fluxul sanguin, călătorind până ajunge în toate celulele corpului. 

Glucoza este combustibilul nostru principal, dar ea nu poate alimenta celulele fără ajutorul insulinei și a cromului. Între timp, pancreasul eliberează insulină și o trimite în sânge. Insulina se leagă apoi de crom și permite intrarea glucozei în celule. Acest proces are loc pentru fiecare celulă din corpul, ceea ce relevă cât de vital este cromul. 

Fără aceasta, glucoza continuă să curgă prin sânge, pancreasul continuă să producă insulină, iar nivelul zahărului din sânge crește. Dacă acest proces devine un ciclu repetitiv, organismul riscă să suporte consecințe grave. Excesul de glucoză în sânge poate deteriora vasele de sânge și nervii și poate provoca mai multe boli.

Dozele optime de crom pot preveni, printre altele, următoarele afecțiuni:

  • Declinul mental legat de vârstă, 
  • Sindromul metabolic
  • Prediabetul și diabetul de tip 2
  • PCOS (sindromul ovarului polichistic)
  • Tulburarea bipolară
  • Atacurile de cord

Beneficii ale unui supliment cu Crom

Picolinat de crom pentru pierderea în greutate

Suplimentele cu picolinat de crom au devenit de-a lungul anilor populare printre culturiști și sportivi de performanță, care le folosesc pentru a menține masa musculară în timpul antrenamentului și pentru a promova pierderea de grăsime. În timpul antrenamentului apare un deficit de calorii, astfel este firesc ca corpul să consume atât masă musculară, cât și grăsime, ceea ce face ca unele kilograme de pe cântar să scadă. 

Un alt mod în care picolinatul de crom funcționează pentru pierderea în greutate este procesul de metabolism al glucozei explicat mai sus. Menținând nivelul zahărului din sânge scăzut și stabil, celulele primesc suficientă energie din alimente și pot preveni senzațiile bruște de foame. Mai simplu spus, cromul ajută corpul să rămână în formă, asigurându-se că absoarbe și menține toți nutrienții esențiali.

Ajută la controlul diabetului

Așa cum remarcam mai sus, Cromul joacă un rol important în metabolismul grăsimilor și carbohidraților din organism și a fost studiat pe larg pentru efectul său în cazul diabetului. Cu o afecțiune numită rezistență la insulină, diabeticii nu pot folosi insulina în mod corespunzător. 

Conform studiilor de specialitate, Cromul îmbunătățește markerii diabetului prin atenuarea atât a intoleranței la glucoză, cât și a rezistenței la insulină. Acest lucru se datorează faptului că cromul îmbunătățește acțiunea de semnalizare a insulinei și scade cantitatea de zaharuri care sunt lăsate să circule în sânge.

 

Contribuie la reglarea colesterolului

Colesterolul ridicat reprezintă un exces de grăsimi în sânge care se poate acumula pe pereții arteriali, ducând la boli de inimă, atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale. Picolinatul de crom poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol și trigliceride. Faptul că picolinatul de crom este mai bine absorbit decât alte forme de crom joacă un rol deosebit în capacitatea sa de scădere a colesterolului.

Protejează inima

Cromul oferă beneficii pentru sănătatea inimii și a întregului sistem cardiovascular. Diverse studii de spefialitate au examinat efectele picolinatului de crom împotriva mai multor markeri ai bolilor cardiace, inclusiv asupra creșterea tensiunii arteriale și a funcției vasculare anormale. Rezultatele au arătat că, în timp ce acest supliment nu afectează tensiunea arterială, promovează relaxarea vaselor de sânge și îmbunătățește fluxul sanguin și rata de recuperare a mușchiului inimii.

Precauții

Ca în cazul oricărui remediu, există măsuri de precauție de care ar trebui să se țină cont la administrarea picolinatului de crom. Este potrivit pentru utilizarea pe perioade scurte sau medii. Atunci când este utilizat mai mult de șase luni, pot apărea dureri de cap, greață ori amețeli. Înainte de a consuma picolinat de crom, este binevenită o discuție cu medicul pe acest subiect.

Suplimente cu Crom

S-a dovedit că suplimentele pe bază de picolinat de crom funcționează ca adjuvant în dietele care au ca scop scăderea în greutate, dar și pentru a preveni și, în unele cazuri, chiar pentru a inversa rezistența la insulină, care este adesea un precursor al mai multor boli. 

De asemenea, este eficient în tentativa de ținere sub control al nivelului de colesterol și trigliceride, protejează sistemul cardiovascular și ajută la prevenirea unei serii de afecțiuni asociate cu acesta. Dacă ești în căutarea unui supliment cu crom sigur și eficient, Dieterm sau fiolele Drenacel Phyomarine îți vor fi de ajutor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *