Despre stres și cum ne afectează. Tipuri, cauze, simptome și factori

Suntem înconjurați de stres. În secolul 21, stresul face parte din viața noastră și apare, din păcate, de la vârste tot mai fragede. Stresul la scoală, stresul la locul de muncă, stresul în relația cu familia, grijile provocate de bani, puține sunt persoanele care nu se confruntă cu asemenea probleme.

Cuprins

Din fericire, stresul poate fi gestionat cu puțin mai multă disciplină sau cu ajutor din partea unor specialiști sau a unor suplimente cu extracte naturale. Din păcate, factorii de stres, dacă nu sunt eliminați și continuă să ne creeze aceste stări neplăcute, pot determina debutul sau agravarea unor afecțiuni digestive și cardiovasculare.

Descoperă în continuare care sunt cele mai comune tipuri de stres, din ce cauză apar acestea, care sunt simptomele comune și ce factori de risc pot agrava stările. De asemenea, în rândurile de mai jos îți prezentăm și câteva soluții naturiste care să te ajute în gestionarea eficientă a stresului precum suplimente și vitamine pentru oboseală și stres.

-26%
Prețul inițial a fost: 153,00 lei.Prețul curent este: 113,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3,76 lei per zi de tratament!

-54%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 42,00 lei.Prețul curent este: 19,50 lei. TVA inclus

Mai puțin de 0,65 lei per zi de tratament!

-19%
Prețul inițial a fost: 155,00 lei.Prețul curent este: 125,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,16 lei per zi de tratament!

Stres – cum îl putem defini?

Cea mai simplă definiție a stresului este cea de reacție fizică și psihică la diverși stimuli pe care îi percepem negativ. Momentul în care inima începe să îți bată mai tare, începe durerea de cap, simți agitație în corp și mintea accelerează gândurile este momentul în care s-a instalat stresul.

Stresul este un răspuns natural al organismului și nu este mereu un factor negativ. Există totuși și momente în care stresul este benefic. Gândește-te la momentele în care stresul te-a făcut să te descurci excelent la un examen, te-a ajutat să eviți un accident sau când te-a făcut să dai tot ce-i mai bun la un interviu.

Sunt situații ca acestea în care stresul este bun, dar sunt și situații în care stresul este destructiv și ne face extrem de mult rău. Acele situații sunt cele în care stresul persistă. Stresul prelungit creează o tensiune musculară și o stare de agitație continuă care ne pun corpul și mintea în alertă, provocându-ne stări foarte neplăcute.

Cauzele stresului

Stresul apare pe fondul unor factori declanșatori. Poate apărea și pe fondul unor cauze banale precum sunete intense, un film de groază, o ceartă sau o situație nefericită cu care empatizezi.

Principalii factori declanșatori pentru stres

Totuși, în viața fiecăruia dintre noi există câteva situații comune care provoacă reacții neplăcute în corp, iar acestea sunt:

 • Presiune de la locul de muncă și sarcinile grele
 • Responsabilitatea cu privire la bunăstarea familiei
 • Problemele în familie sau la locul de muncă
 • Conflictele cu membrii familiei, colegii de muncă sau prietenii
 • Schimbările majore din viețile noastre
 • Probleme financiare
 • Starea de sănătate proprie sau o unor persoane apropiate

Tipuri de stres

În funcție de durata perioadei de stres și a factorilor declanșatori, putem determina trei tipuri de stres. Iată care sunt acestea:

1.Stresul acut

Acesta apare atunci când vorbim despre reacțiile organismului la o situație nouă sau neobișnuită. Acesta este de scurtă durată, iar organismul își revine la starea inițială într-o perioadă scurtă de câteva minute.

2. Stresul acut episodic

Apare în momentul în care factorii de stres sunt foarte frecvenți. De exemplu, mediul de lucru este foarte stresant și te confrunți constant cu deadline-uri sau sarcini foarte grele. Acest tip de stres are o durată mai lungă, însă factorii declanșatori apar cu o frecvență mare și nu ne oferă suficient timp să ne recuperăm.

3. Stresul cronic

Este cel mai avansată stadiu și este cel care ne provoacă cele mai multe probleme. Acesta este constant, iar factorii de stres sunt permanenți. De exemplu, dacă te cerți constant cu partenerul de viață, cel mai probabil experimentezi stres cronic. În acest caz ai nevoie de ajutor de specialitate sau de pastile pentru stres pe bază de plante care să te ajute să te liniștești pentru a gestiona mai ușor situația.

Simptomele stresului și cum acționează asupra organismului

Reacțiile organismului la stres diferă de tipul de stres și de intensitatea acestuia. În momentul în care experimentăm o astfel de situație, în organism se secretă foarte mult cortizon, recunoscut și sub denumirea de hormonul stresului. Cortizolul este un hormon natural care, în mod normal, nu provoacă rău, însă în exces poate destabiliza sistemul imunitar.

Stresul provoacă atât simptome fizice, cât și emoții negative intense. Adesea asociem stresul și durerile în piept sau stresul și neliniștea intensă.  Uite care sunt cele mai comune simptome din ambele categorii:

 • Transpirație excesivă
 • Dureri de cap
 • Mușchi încordați și spasme
 • Dureri în piept
 • Transpirație excesivă
 • Furie și iritabilitate
 • Extenuare
 • Oboseală și probleme de concentrare

Tratament pentru stres cu extracte naturale

De multe ori ne este mai ușor să gestionăm stările de stres constante cu puțin ajutor, iar cel mai bun este cel de la natură. Există multe extracte naturale care îți pot reface echilibrul și te pot ajuta să gestionezi mai eficient reacțiile negative.

Relahelp este un tratament pentru stres eficient, cu extracte naturale. Are la vază o mulțime de proteine care ne ajută creierul să se relaxeze și un aport impresionant de vitamine și minerale benefice pentru menținerea unui nivel optim de energie și concentrare.

Royal Provite îți poate veni, de asemenea, în ajutor. Combinație dintre ingredientele de origine apicolă (lăptișor de matcă, polen, propolis) și vitamine E contribuie la recuperarea mentală și fizică, în timp ce luptă cu simptomele neplăcute ale stresului.

Află mai multe despre aceste produse și apelează la ajutor din natură!

-26%
Prețul inițial a fost: 153,00 lei.Prețul curent este: 113,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3,76 lei per zi de tratament!

-54%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 42,00 lei.Prețul curent este: 19,50 lei. TVA inclus

Mai puțin de 0,65 lei per zi de tratament!

-19%
Prețul inițial a fost: 155,00 lei.Prețul curent este: 125,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,16 lei per zi de tratament!