Astăzi, ai 15% Extra Reducere ✨ la toate Uleiurile Esențiale și Difuzoarele Premium - Folosește codul 15AROMATERAPIE Vezi Produse 🏡

Despre Albine – Curiozități și Ierarhii

albine tratamente de toamna

Albinele sunt insecte benefice și importante pentru sănătatea oamenilor și viața pe planetă în general. Organizarea lor este structurată pe baza diviziunii muncii. Albinele muncitoare zboară până la 3 km în jurul stupului lor în căutarea polenului și propolisului (din rășină din copaci) și duc aceste substanțe la stup unde le plasează în celule. Un grup de albine muncitoare se ocupă de aceste produse care vor hrăni larvele de albine. Acestea se vor transforma în albine lucrătoare și vor face posibilă supraviețuirea stupului.

Alimentația la albine

Există o circulație constantă a alimentelor în interiorul stupului, deoarece există albine a căror sarcină constă în distribuirea polenului colectat de la alte albine. Există, de asemenea, o comunicare chimică între albine. Acest lucru servește și distribuției sociale și a forței de muncă în stup.

Există o regină activă în stup care depune ouăle. Când producția de ouă scade sau albina matcă moare, albinele lucrătoare construiesc celule mai mari decât restul celulelor unde viitoarea matcă va crește.

Albinele nu își amestecă stupii, deoarece fiecare miroase distinct. Toți membrii aceluiași stup au același miros, deoarece mănâncă alimente direct din gura partenerilor lor de stup.

Efortul depus de albine

Stupul este alcătuit din faguri cu pereți din ceară de albine. Ceara este secretată de albine prin intermediul glandelor pe care le au la nivelul abdomenului. Albina regină va depune un ou în fiecare celulă. Când larvele ies din ouă, vor fi hrănite cu miere și polen.

Odată ce larvele și-au finalizat dezvoltarea, acestea vor fi acoperite de albinele lucrătoare și vor rămâne acolo până când vor deveni albine adulte atunci când vor ieși din peretele celular care le-a ținut izolate. Dar funcția albinelor nu este doar de a colecta sevă și de a hrăni regina – curăță stupul și îl aerisesc.

Mai mult decât miere

Albinele nu produc doar miere, ci și alte produse care sunt la fel sau chiar mai valoroase.

MIEREA:

Din nectar adunat în stomac unde este procesat și parțial transformat în miere.
În interiorul stupului, mierea se găsește sub formă lichidă (se granulează după recoltare). Este bogată în oligoelemente, minerale și vitamine reprezentând un supliment alimentar excelent. Printre oligoelementele sale trebuie menționate calciu, fier, magneziu, potasiu, cupru și zinc. De asemenea, conține flavonoide, prezente pe scară largă în plante. Acești compuși au capacitatea antioxidantă a vitaminei C.

Mierea este un furnizor excelent de energie deoarece este fabricată din glucoză și fructoză, absorbite direct prin intestin, furnizând energie mușchilor scheletici. Ca îndulcitor, puterea sa de îndulcire este mai puternică decât cea a zaharozei sau zahărului.

CEARĂ DE ALBINE:

Este secretată de glande situate în abdomenul albinelor. Fagurii sunt făcuți din ceară fiind structura de bază a stupului. Ceara de albine este utilizată în cosmetice, produse farmaceutice și produse de artizanat cum ar fi lumânări.

PROPOLIS:

Este alcătuit din rășini colectate de pe unii copaci de către albinele lucrătoare și se folosește ca agent natural antibiotic, antiviral și antifungic. Este, de asemenea, consumat ca supliment alimentar deoarece întărește sistemul imunitar și fiind un agent antioxidant, antimicrobian și antiinflamator excelent. Conținutul său de flavonoide contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate.

LĂPTIȘOR DE MATCĂ:

Este un lichid pe care albinele lucrătoare îl produc amestecând secrețiile glandelor. Este singura hrană a albinei regine pentru toată viața. Reprezintă o sursă valoroasă de vitamine B și furnizează cantități mari de oligoelemente și substanțe care stimulează producția de hormoni. Conține acizi grași nesaturați și flavonoizi, substanțe antimicrobiene puternice care protejează lăptișorul de matcă de descompunere.

Printre beneficiile sale, ajută la îmbunătățirea memoriei, are un efect de întinerire, îmbunătățește circulația sângelui, hrănește pielea și părul. Este afrodisiac care se remarcă prin creșterea performanței sexuale a bărbaților.

VENINUL:

Apitoxina a devenit o terapie alternativă pentru diferite afecțiuni. Veninul de albine este un remediu descoperit de apicultori atunci când încearcau să amelioreze înțepăturile cauzate de albine. Au început să utilizeze această substanță pentru a trata durerea din alte surse sau pentru a vindeca afecțiunile reumatice. Se aplică la pacienții cu poliartrită reumatoidă, artroză, fibromialgie, migrenă și psoriazis.

POLEN DE ALBINE:

Polenul de albine este format din mii de boabe microscopice bogate în aminoacizi, lipide, vitamine, flavonoide, oligoelemente, minerale și fibre. Conține cei opt aminoacizi esențiali pentru oameni. Prezența în polenul albinelor a fibrelor și a acizilor grași nesaturați ajută la scăderea colesterolului.

Vezi produsele din gama Marnys fabricate cu ingrediente din interiorul stupului:

-22%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 135,00 lei.Prețul curent este: 105,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3,50 lei per zi de tratament!

-42%
Prețul inițial a fost: 125,00 lei.Prețul curent este: 73,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,43 lei per zi de tratament!

-31%
Prețul inițial a fost: 167,00 lei.Prețul curent este: 115,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3,83 lei per zi de tratament!

-26%
Prețul inițial a fost: 117,00 lei.Prețul curent este: 87,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,90 lei per zi de tratament!