Afinele și Beneficiile lor pentru Organism

Afinele și Beneficiile lor

Totul despre Afine și de unde provin

În ciuda dimensiunilor mici, afinele au numeroase avantaje dacă sunt incluse în dieta zilnică datorită proprietăților lor antioxidante precum și numărul mic de calorii.

Principalele Beneficii ale Afinelor:

1. Afinele au efecte antioxidante și antibacteriene datorită nivelului ridicat de proantocianidine (PAC).

2. Sunt sărace în calorii, dar bogate în substanțe nutritive.
O cană de 148 de grame oferă patru grame de fibre, 24% din aportul zilnic recomandat pentru vitamina C, 36% din DZR pentru vitamina K și 25% din DZR pentru mangan.

3. Sunt bune pentru piele.
Conținutul ridicat de vitamina C al afinelor poate ajunge la 24% din DZR și contribuie la menținerea colagenului care ajută la refacerea celulelor pielii, netezind ridurile.

4. Ajută la reducerea disconfortului urinar (datorită proprietăților antibacteriene).

5. Ajută la circulația sângelui.
Unele studii confirmă faptul că aceste fructe de pădure, care sunt bogate în flavonoide, ajută la menținerea circulației cardiovasculare. În plus, acestea nu conțin sodiu, ceea ce este avantajos pentru bunăstarea inimii. Pe de altă parte, ele conțin potasiu, calciu și magneziu.

6. Bunăstarea oaselor.
Acestea conțin fosfor, calciu, magneziu, mangan și zinc: bune pentru structura oaselor. De asemenea, conțin vitamina A și vitamina K care ajută la menținerea sănătății oaselor.

7. Păstrează nivelul zahărului din sânge în limite normale.
Afinele conțin cantități moderate de zahăr (aproximativ 15 grame la o cană de 148 de grame), ceea ce ar fi având o cantitate mare de compuși bioactivi. Studiile sugerează că antocianidinele din afine pot avea efecte pozitive asupra controlului glicemiei.

Pentru obținerea beneficiilor Antioxidanților îți recomandăm Sucul de Acai din gama Marnys:

On Sale
Sale!
%
Off
26
Save 32 lei
32lei
26%
32
lei
VEGAN
afinele beneficii pentru sanatate

Proveniența Afinului:

Afinul este un arbust de foioase din genul Vaccinium care atinge o înălțime de la 25 la 50 de centimetri și produce fructe mici care pot fi de culoare albastră, roșie sau neagră când sunt coapte, în funcție de specie.

Genul Vaccinium este originar din emisfera nordică și este cultivat în principal în America de Nord, în zonele din Statele Unite și Canada, America Centrală, Eurasia și Europa. Acest gen cuprinde aproximativ 30 de specii. În Spania, cel mai frecvent este Vaccinium myrtillus, care se găsește în principal în nordul țării.

Afin roșu american

Afinul american este foarte popular în Statele Unite. Provin din afine americane (Vaccinium macrocarpon). Au un gust acid, mai puternic decât cele albastre, deci sunt rareori consumate crude. Sunt adesea folosite în suc sau îndulcite și amestecate cu alte sucuri de fructe. În gastronomie, ele stau la baza delicioaselor sosuri de afine, iar când sunt uscate, ele sunt de obicei folosite în biscuiți sau brioșe. Sub formă de pulbere și extracte, acestea sunt utilizate ca suplimente.

Din punct de vedere nutrițional, afinul roșu are mai puține calorii, mai puțin zahăr și mai multe fibre decât cel albastru. Ambele au proantocianidine ca și componentă esențială.

Proantocianidinele

Afinele au o concentrație mare de proantocianidine. Aceștia sunt polimeri flavonol-3, conform dicționarului de termeni medicali al Institutului Químic Biologic (IQB), iar importanța lor constă în proprietățile lor antioxidante și antibacteriene. Aceștia acționează prin crearea unui strat protector subțire pe pereții țesuturilor. 

Acest lucru împiedică anumite bacterii să adere la membranele mucoase ale tractului urinar. Acest efect este, de asemenea, eficient împotriva altor agenți patogeni care acționează împotriva pereților stomacului și a smalțului dinților.

Proprietățile antioxidante ale proantocianidinelor și antocianidinelor au fost cercetate de-a lungul timpului și sunt de 50 de ori mai eficiente decât vitamina E și de 20 de ori mai eficiente decât vitamina C ca antioxidanți.

Coacăzele

Afinul, numit în engleză blueberry, are o culoare care variază de la albastru, violet și negru, în funcție de specie. Aparține speciei Vaccinium uliginosum. Este un tufiș care crește pe soluri acide, iar fructul său este o boabă albastră închisă cu pulpă albă.

Foarte apropiată și similară cu cea anterioară este soiul Vaccinium myrtillus, cel al murului, un tufiș de foioase cu o creștere redusă, care apare în mod natural în tufișul muntelui pe soluri acide. Fructul său este o boabă de culoare albăstruie când este coaptă cu pulpă roșie suculentă.

Vaccinium myrtilloides este specia cunoscută sub numele de afine acide sau afine de catifea.

Valoarea nutritivă a Afinului

Aproape 87% din afinele proaspete sunt apă, deci sunt sărace în calorii și grăsimi. Restul sunt în mare parte fibre și carbohidrați sănătoși. Valorile nutriționale ale afinului și ale coacăzelor sunt similare. Ambele pot fi comparate în acest tabel.

Acestea sunt principalele substanțe nutritive pentru 100 de grame de afine crude:

Afine:
Calorii: 57
Apă: 84% din total
Proteine: 0,7 grame
Glucide: 14,5 grame
Zahar: 10 grame
Fibră: 2,4 grame
Grăsime: 0,3 grame

Coacăze:
Calorii: 46
Apă: 87%
Proteine: 0,4 grame
Glucide: 12,2 grame
Zahar: 4 grame
Fibra: 4,6 grame
Grăsime: 0,1 grame

Afinele și Beneficiile lor

Afinele și Beneficiile lor

Afinele și Beneficiile lor

Pentru a-ți menține doza zilnică de Antioxidanți si pentru a te bucura de beneficiile acestora, îți recomandăm urmatoarele produse din gama Marnys:

On Sale
Sale!
%
Off
26
Save 32 lei
32lei
26%
32
lei
VEGAN
On Sale
Sale!
%
Off
31
Save 37 lei
37lei
31%
37
lei
VEGAN
On Sale
Sale!
%
Off
31
Save 35 lei
35lei
31%
35
lei
79,00 lei TVA inclus