Astăzi, ai 15% Extra Reducere ✨ la toate Uleiurile Esențiale și Difuzoarele Premium - Folosește codul 15AROMATERAPIE Vezi Produse 🏡

Imunitate copii – modalități de îmbunătățire

Imunitate copii – modalități de îmbunătățire

Sănătatea copiilor în topul priorităților unui părinte. Indiferent dacă este vorba despre lovituri, vânătăi, căzături, sau a bolilor și infecțiilor care pot fi evitate. Putem să avem grijă de imunitatea copiilor noștri din timp, pentru ca bolile să fie evitate. Ce trebuie să facem e să ne asigurăm că știm care sunt obiceiurile benefice pe care le putem implementa pentru a întări sistemul imunitar al copilului.

Cuprins

Dietă sănătoasă pentru imunitate

-23%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 120,00 lei.Prețul curent este: 92,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3,06 lei per zi de tratament!

-27%
Prețul inițial a fost: 240,00 lei.Prețul curent este: 174,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 5,79 lei per zi de tratament!

-32%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 360,00 lei.Prețul curent este: 246,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 8,19 lei per zi de tratament!

Cum este descrisă o dietă sănătoasă? Aceasta presupune un echilibru de nutrienți, adică masa copilului este ideal să conțină atât fibre și vitamine (legume și fructe), cât și proteine (carne sau alternative), cât și grăsimi (avocado conține grăsimi naturale sănătoase).

Copiii sunt rareori atrași de aceste alimente a căror aspect nu este atractiv pentru ei. În general sunt atrași de alimente procesate datorită ambalajelor atractive, precum și pentru că ele sunt mai vizibile în magazine și mai ușor de observat, dar și pentru că mulți alți copii le consumă.

Desigur că nu este sănătos pentru starea lor de spirit să le refuzăm orice poftă. O înghețată sau prăjitură este în regulă, important e ca cele mai multe mese să fie bogate în nutrienți. Este de asemenea indicat să consumăm și noi aceleași alimente și să le evităm pe cele nesănătoase pentru a fi un exemplu pentru el.

Cum putem face un copil să fie atras de mâncare sănătoasă?

Putem începe prin a ne pune în mintea copilului nostru. Cei mai mulți dintre copii decid dacă să mănânce sau nu un aliment în funcție de cum arată acesta. Așadar, secretul este să oferim mâncării sănătoase un aspect atractiv pentru ei.

Produsele procesate sunt ambalate în tot felul de ambalaje atractive care să le atragă atenția, și știm că ei sunt mereu atrași de acele produse în comparație cu altele care nu le reamintesc de desenul preferat sau alte aspecte care sunt importante pentru ei la acea vârstă.

Putem să facem din castraveți o formă de floare, să alegem mai multe legume care au culori distincte și să oferim iluzia unui curcubeu, să facem conopida și broccoli să arate ca niște copaci, să-i introducem în ”poveste”. Așa copiii vor fi mult mai atrași de ceea ce se află în farfurie dacă le va aduce aminte de ceva cunoscut sau distractiv.

Somnul este important pentru imunitate puternică

Pentru a ne reîncărca organismul și a-l reîmprospăta corpul nostru are nevoie de somn. Acest lucru desigur că este valabil și în cazul copiilor. Cantitatea de somn ideală pentru un copil diferă în funcție de vârstă. În cazul sugarilor sunt indicate 12-16 ore pe zi, în timp ce adolescenții ar trebui să doarmă între 8-10 ore. Pot exista diferențe și de la un copil la altul, deoarece în unele cazuri poate fi nevoie de mai mult somn.

Încurajăm somnul sănătos dacă limităm timpul petrecut în fața ecranelor care ne fac să nu mai ne fie somn. Este recomandat să nu mai fie folosite acestea cu cel puțin o oră înainte de culcare.

Este de asemenea de preferat ca acestea să nu se afle în dormitor pentru a evita posibilele distrageri. Acesta este desigur un comportament mai extrem care poate fi utilizat doar dacă există probleme cu dormitul și nu există altă variantă.

Asigurați-vă că au parte de activitate

Imunitate copii – modalități de îmbunătățire - Asigurați-vă că au parte de activitate

Sănătatea este amplificată cu ajutorul exercițiilor fizice și aceștia vor avea o imunitate mai puternică. Timpul minim indicat de activitate pe zi este de o oră. Asta nu înseamnă neaparat practicarea unui sport, poate să însemne și o plimbare sau ducerea acestuia la locul de joacă.

Este important să nu existe nici exces de activitate fizică, pentru că epuizarea nu este nici ea sănătoasă. Echilibrul este soluția ideală.

Eliminați stresul pe cât posibil

Știm cu toții că stresul este cauza numeroaselor afecțiuni, iar acesta poate să aibă un impact negativ asupra imunității copiilor. Este important să le satisfacem nevoile zilnice, să îi înconjurăm cu persoane care îi fac fericiți și să le oferim să facă activități de care sunt atrași.

Este important să fim atenți la aceștia pentru a observa dacă ceva pare să îi deranjeze pentru a încerca să ameliorăm discomfortul sau să vedem cum putem să-i ajutăm. Suportul emoțional și încurajarea pot avea impacte majore nu doar asupra stării de spirit, dar și a sănătății.

O igienă corespunzătoare ajută imunitatea

Este important să-i învățăm încă de când sunt micuți că este important să își păstreze o igienă corespunzătoare, să includem în rutina lor câteva lucruri importante precum spălatul pe mâini care să le vină mai apoi natural.

Un motiv de bază pentru care copiii suferă de răceli și tuse este pentru că se joacă în locuri care sunt condaminate fără ca mai apoi să se spele. Sau poate intră în contact cu alți copii care nu au o igienă corespunzătoare.

Germenii pot fi cu ușurință răspândiți, de aceea este important să ne învățăm copilul să se protejeze atât de el, cât și pe alții. De exemplu, să își acopere gura atunci când tușește sau să se spele pe mâini după ce folosesc toaleta și înainte de masă.

Aceste acțiuni vor minimaliza combaterea cu germeni, precum și răspândirea acestora, ceea ce va promova sănătatea sistemului imunitar.

Concluzie și recomandări

O imunitate puternică este foarte strâns legată de obiceiuri și rutine zilnice. De aceea este important să ne asigurăm că îi învățăm pe copii încă de mici care sunt obiceiurile ce îi pot ajuta pentru a fi sănătoși mai târziu.

Este extrem de importantă dieta, igiena, somnul, dar și starea de spirit, stresul fiind un factor care duce la scăderea imunității. Este important să ținem cont de aceste aspecte și să facem ceea ce putem pentru a avea grijă de imunitatea lor.

Deoarece poate fi uneori dificil să le acordăm toți nutrienții din dietă, există varianta suplimentelor, cu ajutorul cărora le hrănim corpul cu nutrienți esențiali. Recomandăm Junior Protect, care este special făcut petntru întărirea imunității copilului tău.

Ai grijă de sănătatea lui din timp!

Lasă un răspuns