Tratament naturist pentru ficat gras

Tratament naturist pentru ficat gras

Atunci când se acumulează prea multă grăsime în ficat apare o afecțiune care se numește ficat gras. Există două tipuri de ficat gras: cauzat de alcool care nu a apărut ca urmare a consumului de alcool.

Chiar dacă încă nu se cunoaște exact cauza pentru care se acumulează grăsime în ficatul nostru, acest lucru se întâmplă mai des în cazul persoanelor care suferă de:

  • Diabet de tip 2
  • Obezitate
  • Tensiune arterială ridicată
  • Colesterol ridicat

Există posibilitatea ca ficatul gras să nu aibă simptome. Ci să aflăm despre acesta atunci când ne facem analize pentru alte afecțiuni. Aceasta boala poate să existe și să ne afecteze ficatul ani de zile fără să primim vreun semn evident. Odată ce boala se agravează pot apărea următoarele simptome:

  • Pierdere în greutate
  • Confuzie
  • Slăbiciune și oboseală
-10%
Prețul inițial a fost: 144,00 lei.Prețul curent este: 129,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,30 lei per zi de tratament!

-21%
Prețul inițial a fost: 95,00 lei.Prețul curent este: 75,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,50 lei per zi de tratament!

-26%
Prețul inițial a fost: 190,00 lei.Prețul curent este: 140,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,66 lei per zi de tratament!

Cuprins

Modalități naturale de vindecare a ficatului gras

Sunt câteva modalități naturale care pot să ne ajute cu vindecarea ficatului gras. Câteva dintre acestea sunt:

Oțetul de cidru de mere

Oțetul de cidru de mere poate să diminueze acumularea grăsimii excesive în ficat și induce pierderea în greutate. Are de asemenea proprietăți hepato-protectoare și ajută la menținerea sănătății ficatului.

Pentru a avea efect, adaugă în apă caldă o linguriță de oțet de cidru de mere și consumă de două ori pe zi.

Ceaiul verde

Ceaiul verde îmbunătățește funcția ficatului datorită faptului că posedă catechine de înaltă densitate. Restricționează de asemenea acumularea de grăsime deoarece scade nivelul de colesterol din organism.

Se recomandă două căni de ceai verde pe zi.

Turmericul

Tratament naturist pentru ficat gras - Turmericul

Turmericul este cunoscut pentru capacitatea sa de a oferi vindecare naturală. Acesta poate să îmbunătățească digestia grăsimilor din organism și interceptează acumularea lor în ficat. Posedă proprietăți antioxidante curcuma ionga, iar acestea ajută la detoxifierea ficatului și la menținerea sănătății acestuia.

Se recomandă la un pahar de lapte o linguriță de turmeric zilnic.

Papaya

Papaya are un efect vindecător asupra persoanelor care au afecțiuni hepatice. Pulpa și semințele sale ajută la inflamarea grăsimilor alimentare și împiedică acumularea lor în ficat.

Se recomandă măcinarea semințelor și amestecarea lor cu apă sau consumul direct al fructului de papaya.

Exercițiile fizice

Exercițiile fizice ajută deoarece una dintre cele mai mari cauze a apariției ficatului gras este lipsa activității fizice. Exercițiile fizice zilnice ajută și cu reducerea riscului apariției bolilor hepatice. Mai mult decât atât, scade depunerea colesterolului în artere, ceea ce previne apariția afecțiunilor cardiace.

Cea mai bună metodă naturală de vindecare a ficatului gras este exercițiul fizic.

Consumul de cafea

Consumul de cafea ajută la neutralizarea enzimelor. Studiile arată că aportul de cafeină poate să neutralizeze enzimele din ficat, ceea ce ajută la reducerea apariției bolilor hepatice. Cafeaua poate să scadă progresia bolilor de ficat, precum și daunele.

Suc de trestie de zahăr

Suc de trestie de zahăr poate să prevină apariția diverselor afecțiuni hepatice și să îmbunătățească funcționarea ficatului.

Lămâia este bogată în vitamina C și antioxidanți care ajută ficatul în producerea de glutație. Enzima aceasta neutralizează toxinele din ficat și este astfel favorizată detoxifierea. Dacă stoarcem o lămâie într-un pahar de apă și bem două pahare pe zi timp de câteva săptămâni va avea un impact negativ asupra sănătății ficatului nostru și nu numai. 

Evitarea alcool-ului

Evitarea alcool-ului este indicată mai ales dacă este vorba despre boala ficatului gras care a apărut datorită consumului de alcool. Reducerea acestul consum ne va ajuta să inversăm efectele dăunătoare ale alcool-ului asupra organismului nostru.

Evitarea grăsimilor

Evitarea grăsimilor este o altă modalitate naturală de prevenire și combatere a ficatului gras. De fapt, grăsimile au un conținut mare de calorii, iar dacă includem în alimentația noastră prea multe grăsimi creștem șansele apariției obezității.

Avem nevoie de grăsimi pentru o funcționare corespunzătoare a corpului nostru. Este chiar indicat să introducem în dieta noastră grăsimi nesaturate, precum acizii grași omega 3 din pește, precum și din semințele de in și chia. Se recomandă evitarea grăsimilor saturate.

Evitarea zahărului în cantități mari este recomandată în această situație și în multe altele care sunt legate de sănătatea noastră. Dacă gestionăm nivelul de zahăr din sânge putem să ajutăm la tratarea ficatului gras. Este necesară evitarea unor alimente care au un indice glicemic ridicat, precum pâinea albă, cartofii și orezul alb. De asemenea trebuie să evităm alimente și băuturi ce conțin mult zahăr, mai ales fructoză, care este un îndulcitor.

Este recomandată pentru tratarea ficatului gras cu ajutorul dietei urmarea dietei mediteraneene. Aceasta este bogată în grăsimi sănătoase, legume, pește și este săracă în carne roșie.

Concluzie și recomandări

Boala ficatului gras este o afecțiune care poate să apară din cauza consumului excesiv de alcool sau ca urmare a obiceiurilor noastre zilnice nesănătoase. Pentru trata, precum și preveni ficatul gras e nevoie să acordăm o atenție deosebită alimentației noastre, precum și a obiceiurilor noastre fizice.

Printre remediile naturiste care păstrează ficatul sănătos se află și Hepalive, care contribuie la vindecarea ficatului și la funcționarea sa optimă. Acesta ajută de asemenea la îmbunătățirea funcției digestive și a absorbției nutrienților în organism, dar poate fi și folosit drept tratament contra ficatului gras.

-10%
Prețul inițial a fost: 144,00 lei.Prețul curent este: 129,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,30 lei per zi de tratament!

-21%
Prețul inițial a fost: 95,00 lei.Prețul curent este: 75,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,50 lei per zi de tratament!

-26%
Prețul inițial a fost: 190,00 lei.Prețul curent este: 140,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,66 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *