Te confrunți cu dermatită atopică? Iată ce produs ți se potrivește

pielea atopica se aracterizeaza prin iritatii si eczeme

 După cum bine știi, există mai multe tipuri de piele, iar acestea se pot schimba în funcție de anumiți factori precum vârsta sau produse neadecvate. Printre acești factori interni și externi se numără și afecțiunile dermatologice care pot schimba cu ușurință condiția pielii. Una dintre cele mai comune probleme la nivelul pielii, cauzată de acești factori este dermatita atopică.

Te confrunți cu dermatită atopică?  Atunci rămâi alături de noi și descoperă caracterisiticile pielii atopice, cum arată rutina ideală de îngrijire și ce produse pentru piele atopică ar trebui să folosești.

Cauzele apariției dermatitei atopice

În primul rând, pentru a știi cum funcționează ceva, trebuie, mai întâi, să aflăm ce este. Dermatita atopică este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni ale pielii. Aceasta afectează, în general, copii și bebelușii, însă este, de asemenea, prezentă și în rândul adulților și a adolescenților.

Pentru a știi cum funcționează ceva, trebuie, mai întâi, să aflăm ce este. Dermatita atopică este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni ale pielii. Deși dermatita atopică este mult mai frecventă în rândul copiilor și bebelușilor, aceasta este prezentă și în rândul adulților și a adolescenților.

Dermatita atopică implică  disfuncția sistemului imunitar, a barierei epidermice, factori de mediu și susceptibilitate genetică. Odată ce bariera epidermică este afectată, antigenii externi pătrund și produc inflamații la nivelul pielii.

Principala cauză a dermatitei atopice este predispoziția genetică, moștenită din familie. Factorii interni și externi au, și ei, o contribuție foarte mare.  Climatul este unul dintre factorii externi cheie care poate produce o astfel de afecțiune. Temperaturile scăzute cresc sensibilitatea pielii, provocând iritații, iar temperaturile mult prea ridicate provoacă schimbări la nivelul ph-ului pielii, favorizând apariția bacteriilor, cauzând iritații și mâncărimi. 

Predispoziția genetică, moștenită din familie, este principala cauză a apariției dermatitei atopice. Exista și anumiți factori externi care pot influența considerabil apariția acestei afecțiuni. Climatul poate influența condiția pielii. Temperaturile scăzute cresc sensibilitatea pielii și provoacă iritații. Temperaturile ridicate provoacă schimbări la nivelul ph-ului pielii, favorizând apariția bacteriilor, cauzând iritații și mâncărimi. 

Apar eczeme pe piele

Eczemele sunt un grup de leziuni cutanate care evoluează în puseuri, provocând o uscare accentuată a pielii, iritații și roșeață. Dermatita atopică este cel mai comun tip de eczemă. Cercetările au arătat că 1 din 4 pacienți care au suferit de dermatită atopică în copilărie se vor confrunta cu apariția eczemelor pe mâini. 

Cum îți dai seama dacă ai piele atopică?

Dacă observi orice semn neobișnuit pe piele, este necesar să faci o vizită medicului dermatolog. Trebuie să verifici orice schimbare neobișnuită care apare la nivelul pielii și să folosești produse adecvate tipului tău de piele. 

Caracteristici

Dermatita cronică se caracterizează prin înroșirea și mâncărimea pielii. În cazul acestei afecțiuni, mai apar și alte simptome specifice precum: pielea uscată, mâncărime severă, pete roșiatice/maronii pe diverse zone ale corpului, piele îngroșată și crăpată și piele foarte sensibilă, inflamată în urma scărpinatului. 

Cum îngrijești pielea atopică?

Pentru ca primele simptome ale dermatitei atopice sunt iritațiile și eczemele, trebuie să ai foarte mare grijă să nu zgârii sau să lovești acele zone foarte sensibile și vulnerabile.

Menținerea pielii curată și hidratată este principalul lucru pe care trebuie să îl faci. Pe lângă tratamentul recomandat de medicul dermatolog, poți să folosești și produse pentru îngrijirea pielii atopice cu ingrediente naturale, menite să repare și să hidrateze pielea afectată. 

Fiolele cosmetice cu CBD

Fiolele cosmetice cu CBD din gama Marnys Beauty In & Out sunt special formulate pentru a calma și reconforta pielea cu tendințe atopice, fiind un adjuvant ideal în tratamentul dermatitei atopice.  Combinația dintre CBD, vitamina B3 și vitamina C stabilizată a acestor fiole este ideală pentru îngrijirea și protejarea pielii cu tendințe atopice. Fiolele sunt, de asemenea, recomandate și pentru îngrijirea pielii iritate, pentru îngrijirea pielii care se confruntă cu un dezechilibru al secreției de sebum și pielii cu tendințe acneice. 

Iată produsele ideale pentru tine:

-21%
Prețul inițial a fost: 94,99 lei.Prețul curent este: 74,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,50 lei per zi de tratament!