Astăzi, ai 15% Extra Reducere ✨ la toate Uleiurile Esențiale și Difuzoarele Premium - Folosește codul 15AROMATERAPIE Vezi Produse 🏡

Te confrunți cu căderea părului? Află care sunt cauzele și remediile

caderea parului remedii si cauze

În perioada de tranziție dintre anotimpuri este normal să observăm că pierdem mai mult păr ca de obicei. Acest fenomen se intensifică odată cu venirea toamnei. Chiar și așa, căderea părului este un fenomen care ne alarmează, iar de îndată ce observăm că această problemă se intensifică, căutam remedii care să ne facă să reducem cantitatea de păr pe care o pierdem.

Căderea părului este un proces natural. Părul nostru trece prin 3 stadii: creșterea, menținerea și căderea acestuia. Etapa de cădere a părului se întinde pe o perioadă de 3-4 luni și cauzează pierderea a 100 de fier de păr pe zi. Această perioadă are loc toamna. Așadar, chiar dacă zilnic pierdem câteva fire de păr, echilibrul este menținut de faptul că părul nostru se regenerează. 

Totuși, problema adevărată apare în momentul în care acest ciclu este perturbat din diverse motive. Să vedem care sunt principalele cauze pentru care căderea părului se intensifică și cum putem remedia acestea probleme. 

De ce ne cade părul?

Efluviul telogen este un fenomen care are loc în momentul în care părul cade într-o cantitate mult mai mare decât în mod normal și se produce atunci când ciclul de creștere al firelor de păr nu ajunge la final. Efluviul telogen este cauzat de diverse motive și apare, de obicei, la 3-4 luni după ce cauza și-a făcut apariția. Odată ce cauza este remediată, părul se va regenera. 

  • componentele genetice 
  • diverse afecțiuni
  • stresul 
  • carențe nutriționale 
  • probleme hormonale 
  • perioada postnatală
  • efectele secundare ale unor medicamente 
  • înaintarea în vârstă

Căderea părului și schimbările de temperatură

Procesul natural de cădere a părului este mult mai intens în perioada toamnei. Soarele nu este la fel de prezent, temperaturile fluctuează, iar părul nostru are de suferit. Schimbările de temperatură de la noapte la zi și trecerea de la temperaturile scăzute din exterior la temperaturile scăzute din interior afectează părul. Să nu uităm de stresul pe care toamna și reîntoarcerea la rutină ni le provoacă. Acești factori cântăresc foarte mult în procesul de pierdere a părului. 

Căderea părului este intensificată de stres?

Stresul este una dintre cauzele efluviului telogen. Perioadele de stres intens sau stările de anxietate provoacă modificări în organism. Căderea părului cauzată este un proces progresiv, nu iminent, care provoacă pierderea densității întregului păr, și nu doar din anumite porțiuni. 

Sarcina și perioada postnatală

Căderea părului nu se manifestă, de obicei, în perioada sarcinii, ci doar în perioada postnatală. Schimbările hormonale și scăderea nivelului de estrogen în perioada de dinainte de naștere sunt cele care determină căderea părului. 

Nu putem evita pierderile provocate de stres, schimbări de temperaturi sau sarcină, însă ce putem face este să luăm măsurile necesare pentru ca părul să se regenereze cât mai repede. 

Ce vitamine și minerale sunt benefice pentru păr?

  • Vitamina C:  efectul antioxidant al vitaminei C este benefic pentru celula responsabilă de creșterea părului. De asemenea, are un efect pozitiv asupra producției de colagen. 
  • Vitamina A: este implicată în procesul de creștere celulare și, de asemenea, contribuie și la sănătatea pielii 
  • Minerale: fierul, zincul, cuprul și magneziul sunt minerale importante pentru structura părului
  • Vitaminele B: vitaminele B3 și B7 sunt importante pentru foliculii firelor de păr.

Zincul și biotina

Rolul acestor 2 nutrienți este foarte important pentru sănătatea părului. Atât zincul, cât și biotina îmbunătățesc activitatea metabolică a țesuturilor a căror celule cresc foarte repede. Biotina contribuie la menținerea sănătății firului de păr, iar zincul este implicat în metabolismul proteinelor și a acizilor grași, componente cheie ale părului. 

Colagenul

Colagenul este proteina prezentă în mod natural în organismul nostru și care joacă un rol esențial în formarea țesuturilor. Colagenul îngroașă foliculii părului, oferindu-i părului un aspect sănătos. 

Și alimentația este importantă

Este foarte important să nu uiți de alimentele bogate în vitamine și minerale. Căderea părului poate fi provoacă și de o carență nutrițională, după cum am menționat mai sus. 

Pe lângă toate proprietățile benefice ale fructelor și legumelor, pentru sănătatea părului sunt importante acelea care au un conținut bogat de vitamina C. Ridichile, afinele, spanacul și portocalele sunt surse bogate de vitamina C.

Peștele este, și el, foarte important. Fiind bogat în omega 3, consumul de pește contribuie benefic la structura și metabolismul foliculilor de păr. 

Legumele, nucile și ouăle sunt alte alimente pe care trebuie să le iei în calcul pentru sănătatea părului tău datorită cantităților bogate de fier și biotină. 

Evită pe cât posibil consumul de alimente bogate în grăsimi sau alimentele prăjite.

Să nu uităm că este important și ce bem. Alcoolul și cafeaua deshidratează organismul, lucru care afectează sănătatea părului. Așadar, pe lângă o dietă sănătoasă, consumă și multă apă. 

Iată câteva produse benefice pentru sănătatea părului:

-24%
Prețul inițial a fost: 75,00 lei.Prețul curent este: 57,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1,90 lei per zi de tratament!

-15%
Prețul inițial a fost: 169,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

-15%
Prețul inițial a fost: 164,99 lei.Prețul curent este: 139,99 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,66 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns