Astăzi, ai 15% Extra Reducere ✨ la toate Uleiurile Esențiale și Difuzoarele Premium - Folosește codul 15AROMATERAPIE Vezi Produse 🏡

Eliminarea toxinelor prin alimente depurative

Primăvara și toamna sunt cele mai bune anotimpuri pentru a începe o dietă bazată pe alimente depurative. Aceste alimente depurative nu numai că oferă rezultate în ceea ce privește greutatea în exces, dar ajută organismul să se regenereze și să elimine toxinele.

Ficatul îndeplinește numeroase funcții printre care se numără prelucrarea toxinelor, secreția bilei, metabolizarea grăsimilor, descompunerea hormonilor, absorbția vitaminelor și stocarea glucogenului. Pentru ca toate aceste funcții vitale pentru organism să funcționeze în parametrii optimi, este foarte important să te asiguri ca ficatul să fie cât mai sănătos.

Sunt anumite obiceiuri alimentare care favorizează eliminarea toxinelor și grăbesc procesul de detoxifiere. Acestea pot consta în excluderea cărnii grase, a produselor lactate, cafelei sau oricărui aliment rafinat din alimentația noastră.

Dietele pe bază de bulion de fructe, sucuri și legume pot, de asemenea, să constituie măsuri eficiente. În ceea ce privește fructele, merele, cireșele, căpșunile, strugurii, ananasul, grapefruitul și papaya pot deveni cei mai buni aliați ai noștri. Printre legume, anghinare, ceapa, salata verde sau sfecla sunt unele dintre cele mai benefice.

Dieta cu alimente depurative este  aduce beneficii sănătății pe termen lung, dar întotdeauna este recomandată adoptarea acesteia sub supravegherea unui medic sau a unui terapeut calificat.

alimente depurative

Recomandări de detoxifiere

  1. Carnea și peștele să fie consumate la masă cu legumele verzi.
  2. Fructele, legumele și nucile trebuie consumate crude. Mănâncă fructe chiar înainte de mese sau cu două ore mai devreme.
  3. Alimentele prăjite sunt interzise. Dacă decideți să gătiți, folosiți foarte puțin ulei.
  4. Pâinea albă trebuie înlocuită cu pâinea integrală, la fel și zahărul care ar trebui înlocuit cu miere sau zahăr brun și cu cereale: cerealele brune sunt cea mai bună alegere.
  5. Sucul proaspăt de fructe și legume va înlocui băuturile carbogazoase sau fermentate.
  6. Cafeaua, tutunul și alcoolul sunt substanțe nocive care trebuie evitate.
  7. Sarea și condimentele nu sunt recomandate.
  8. Bea cel puțin doi litri de apă pe zi.
  9. Mănâncă încet și amestecă alimentele de mai multe ori. Ajută în procesul digestiei.
  10. Ceaiul este foarte bun pentru a elimina lichidele în exces datorită funcției sale diuretice și nivelurilor scăzute de cofeină. Ceaiul verde este, de asemenea, sănătos datorită substanțelor sale antioxidante fitochimice cum ar fi catehinele.
-10%
Prețul inițial a fost: 144,00 lei.Prețul curent este: 129,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,30 lei per zi de tratament!

-21%
Prețul inițial a fost: 95,00 lei.Prețul curent este: 75,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,50 lei per zi de tratament!