Clorofila lichidă – merită sau nu să o încerci?

clorofila lichida supliment

Clorofila lichidă se află în topul trendurilor care au înnebunit internetul în acest an. Pe fiecare dintre platformele de socializare găseai câte o fotografie sau un clip cu cineva care consuma acest tip de băutură din diferite motive, printre care cel mai popular era combaterea acneei.

Dacă ești aici, sigur vrei să afli mai multe despre clorofila lichidă pentru a vedea dacă merită sau nu o șansă. Noi ne-am făcut temele și am strâns toate informațiile de care ai nevoie pentru a te ajuta să decizi dacă această cură cu clorofilă lichidă este pentru tine. Hai să vedem ce presupune consumul de clorofilă, care sunt beneficiile și dacă ar trebui sau nu să încerci acest trend.

-20%
Prețul inițial a fost: 110,00 lei.Prețul curent este: 87,76 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,92 lei per zi de tratament!

Cuprins

Ce este clorofila?

Termenul de clorofilă nu este un concept nou pentru nimeni. Încă de mici copii știm că plantele capătă culoarea vibrantă de verde datorită clorofilei. Ba mai mult, am învățat că pentru plante, clorofila înseamnă viață. Acest pigment este cel care absoarbe lumina în procesul de fotosinteză. Tot clorofila este cea care transformă apa și dioxidul de carbon în hrană pentru plantă.

Structura moleculară a clorofilei seamănă foarte mult cu cea a sângelui uman, motiv pentru care clorofila a fost denumită „sângele verde”. Sigura diferență dintre hemoglobină și clorofilă, la nivel molecular, este reprezentată de atomul central. Pentru sânge, atomul central este fierul, iar pentru clorofilă, magneziul.

Deci pentru plante, clorofila este viață. Dar cât de benefică este această substanță pentru oameni? Ce ne poate oferi? 

Clorofilă? Clorofilină? Care este diferența?

După cum ți-am spus mai sus, clorofila este pigmentul natural prezent în plante. Clorofila pură este o substanță insolubilă în apă, așadar utilizările ei în domeniul sănătății este puțin restrânsă din această cauză. Astfel s-a descoperit varianta prin care „sângele verde” poate fi consumat într-o varietate de suplimente.

Clorofila se transformă în clorofilină prin înlocuirea magneziului din clorofilă cu un alt mineral, cupru. Practic, clorofilina nu este altceva decât clorofilă solubilă în apă, având aceleași proprietăți benefice.

Suplimentele cu clorofilă lichidă nu au apărut peste noapte, ci se comercializează de mai bine de 50 de ani. Acestea au fost utilizate cu precădere pentru beneficiile pe care le au pentru vindecarea rănilor, neutralizarea mirosurilor neplăcute, tratarea problemelor digestive sau, după cum putem vedea în prezent, pentru diminuarea acneei.

Clorofilă lichidă - principalele proprietăți

Pentru a vedea dacă clorofila lichida este sau nu benefică pentru organism, este important să cunoaștem în amănunt proprietățile sale. Iată care sunt cele mai importante:

 • Antioxidant – în componența clorofilei lichide se găsesc cantități mari din vitaminele A, C și E. Aceste 3 vitamine sunt antioxidanți foarte puternici, așadar clorofila lichidă are un puternic efect antioxidant.
 • Antiinflamator – clorofila este și un puternic antiinflamator. Această proprietate face ca suplimentele cu clorofilă lichidă să fie de ajutor în reducerea inflamațiilor provocate de anumite virusuri sau bacterii.
 • Detoxifiant – clorofila este substanța ideală pentru o cura completă și eficientă de detox. Clorofila contribuie la oxigenarea eficientă a întregului organism, contribuind la îmbunătățirea funcției organelor interne.

Beneficiile clorofilei lichide

Datorită proprietăților sale benefice (câteva sunt menționate mai sus), clorofila lichidă este un supliment pe care te poți baza. Consumul de clorofilă aduce beneficii semnificative organismului, îmbunătățindu-i funcțiile. Și nu uită că acționează benefic atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe. Hai să vedem motivele pentru care popularitatea clorofilei lichide nu este în zadar.

1.Eficientă pentru curele detox – clorofila contribuie la eliminarea impurităților din organism și îmbunătățește fluxul sangvin. Una dintre proprietățile clorofilei este de a lega între ele substanțele toxice. În acest fel, procesul de eliminare a metalelor grele și a altor substanțe toxice este ușurat. 

2.Îmbunătățește digestia – faptul că această substanță grăbește procesul de eliminare a metalelor grele din organism echilibrează nivelul fluidelor intestinale și reduce considerabil riscul de constipație. De asemenea, clorofila poate fi benefică și pentru a pierde în greutate, aceasta crescând senzația de sațietate.

3.Îmbunătățește sănătatea orală – clorofila are proprietăți dezodorizante puternice. Consumul de clorofilă lichidă elimină bacteriile din cavitatea bucală, iar odată cu ele, și mirosul neplăcut.

4.Poate contribui la refacerea echilibrului hormonal – în clorofilă se găsește o cantitate bogată de vitamina E. Această vitamină are proprietăți antioxidante impresionante pentru organismul uman. Dar vitamina E este benefică și în procesul de stimulare al producției de hormoni precum estrogen și testosteron.

Alte beneficii ale clorofilei sunt:

 • Îmbunătățește randamentul fizic
 • Poate reduce nivelul colesterolului rău
 • Contribuie la îmbunătățirea memoriei
 • Contribuie și la întărirea sistemului imunitar.

Clorofila lichidă pentru piele - mit sau realitate?

Clorofila lichidă a ajuns virală datorită efectelor sale benefice asupra sănătății și frumuseții pielii. Dar sunt rezultatele sale atât de impresionante? Am consultat numeroase studii și am aflat cum anume acționează clorofila în reducerea acneei și menținerea frumuseții pielii.

Proprietățile antivirale și antiinflamatoare ale clorofilei lichide oferă beneficii și la nivelul pielii. Cercetătorii afirmă că aceste proprietăți stopează apariția inflamațiilor. Consumul de clorofilă reduce riscul de a suferi de herpes.

Pentru acnee, clorofila este benefică din două mari motive:

 1. Proprietățile antiinflamatoare contribuie la reducerea erupțiilor provocate de acnee. 
 2. Proprietățile antibacteriene previn infecțiile și grăbesc vindecarea rănilor.

Poți găsi produse cu clorofilă pentru piele atât sub formă de suplimente nutritive, cât și sub formă de creme sau alte produse cu uz topic.

Există riscuri ale utilizării unui supliment cu clorofilă?

Ca în cazul oricărui alt supliment nutritiv natural, consumul de clorofilă lichidă nu prezintă niciun risc sau efecte adverse puternice. Sigurele probleme cu care te-ai putea confrunta în pe perioada unei cure cu clorofilă sunt:

 • o pigmentare verde ușoară a urinei și ale fecalelor
 • indigestie ușoară
 • diaree ușoară

Cum te poți bucura de proprietățile clorofilei?

Te poți bucura te toate efectele benefice ale clorofilei adăugând un fie un supliment cu clorofilă în alimentație, fie consumând o cantitate bogată de legume verzi. Totuși, dacă îți dorești efecte rapide, un supliment cu clorofilă lichidă ți-ar putea fi mai de folos.

Alimentele precum spanacul, pătrunjelul, măcrișul, fasolea verde, rucola, praz, mazăre sau varză chinezească nu doar că adaugă o pată de culoare în salatele tale, dar conțin și o bogăție de nutrienți, printre care și mult râvnita clorofilă.

În ceea ce privește consumul de suplimente cu clorofilă, aceasta se găsește pe piața suplimentelor alimentare sub trei forme: capsule, pudră sau clorofilă lichidă.  Iarba de grâu, iarba de orz, spirulina sau chlorella sunt variantele de suplimente sub formă de pudră sau capsule prin care te poți bucura de beneficiile clorofilei pentru organismul tău.

Clorofila lichidă o poți găsi ca atare sau combinată cu mulți alți nutrienți, fiind mult mai benefică pentru sănătatea și starea generală de bine a organismului tău.

Trazamin Clordetox - clorofilă și minerale pentru starea ta de bine

În gama de produse Marnys România și-a făcut recent apariția un supliment excepțional, cu proprietăți benefice pentru organism. Poți să consideri acest supliment „o altfel de clorofilă lichidă”, extrem de benefică pentru sănătatea ta.

Trazamin Clordetox este un supliment complex sub forma a 20 de fiole buvabile, potrivit pentru un tratament de 20 de zile. Fiecare fiolă are un conținut bogate de clorofilă, fier, ghimbir și zinc. Pe lângă clorofila pură din acest supliment, Trazamin conține și extracte din alte două alimente foarte bogate în clorofilă, broccoli și chlorella.

Concluzie

Deci, merită să încerci clorofila lichidă? Cu atât de multe beneficii pentru sănătate și frumusețe, răspunsul este, fără îndoială, DA! Iar Trazamin îți fac administrarea și mai ușoară, datorită faptului că vin sub formă de capsulă. 

În plus, Trazamin  Clordetox combină puterea impresionantă a clorofilei cu proprietățile benefice alte celorlalte ingrediente, fiind un ajutor excelent pentru eliminarea metalelor grele din corp, pentru detoxificarea organismului, oxigenarea sângelui, reglarea pH-ului  din sânge și menținerea frumuseții și sănătății pielii.

Încearcă-l acum și bucură-te de beneficii! 

-20%
Prețul inițial a fost: 110,00 lei.Prețul curent este: 87,76 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,92 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *