Astăzi, ai 15% Extra Reducere ✨ la toate Uleiurile Esențiale și Difuzoarele Premium - Folosește codul 15AROMATERAPIE Vezi Produse 🏡

Coxartroza sau artroza șoldului – cauze, simptome și tratament naturist

artroza sold ce este

Vârsta aduce cu sine un risc mare, care provoacă mult disconfort, și anume riscul apariției afecțiunilor articulare. Dintre acestea, coxartroza este una dintre cele mai frecvente probleme de acest tip, afectând într-o mare măsură calitatea vieții.

Află în continuare ce este coxartroza, care sunt cauzele care duc la apariția acestei afecțiuni, care sunt simptomele care te pot ajuta să o identifici și ce tratamente naturiste pentru dureri articulare sunt indicate în acest caz. 

Cuprins

Coxartroza sau artroza șoldului

Coxartroza este localizată la nivelul șoldului, după cum îi spune și numele. Șoldul este articulația dintre bazin și coapsă, fiind și cea mai mare din organism. Este o articulație sferică ce permite o mobilitate ridicată. Această articulație este acoperită de un strat protector, strat care acționează asemenea unui tampon, asigurând o mișcare netedă, lină, a articulației. Cu timpul stratul protector se poate deteriora, fapt care va îngreuna semnificativ mobilitatea. Dacă acest lucru nu este depistat la timp, apare, inevitabil coxartroza. 

-19%
Prețul inițial a fost: 162,99 lei.Prețul curent este: 132,76 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,42 lei per zi de tratament!

-22%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 162,00 lei.Prețul curent este: 127,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,23 lei per zi de tratament!

-10%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 277,00 lei.Prețul curent este: 249,30 lei. TVA inclus

Mai puțin de 8,30 lei per zi de tratament!

-14%
Prețul inițial a fost: 215,00 lei.Prețul curent este: 185,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 6,16 lei per zi de tratament!

Coxartroza este o boală degenerativă, adică progresează lent, în timp, iar efectele ei sunt ireversibile. Artroza soldului distruge treptat cartilajul articular, provocând frecarea oaselor între el, fapt care duce la apariția osteofitelor (ciocuri osoase). Urmările acestui proces degenerativ sunt dureri intense și mobilitate scăzută. 

Coxartroza este o afecțiune dureroasă și periculoasă care, netratată la timp, duce la distrugerea ireversibilă a cartilajului articular de la nivelul șoldului.

Tipurile de coxartroză

Specialiștii au identificat două tipuri de coxartroză: cea primară și cea secundară. 

Coxartroza primară este prezentă în 48% din cazuri, însă nu se cunoaște concret factorul declanșator. În acest caz, progresia este mai lentă și afectează ambele articulații. De obicei apare în rândul persoanelor de peste 60 de ani și se crede că stilul de viață și factorii de mediu au un impact major asupra declanșării și intensificării afecțiunii.

Coxartroza secundară se regăsește la 52% dintre cazuri. Aceasta apare ca urmare a unor defecte genetice sau dobândite (accidente, afecțiuni). În acest caz, coxartroza apare fie din cauza unor probleme genetice, fie în urma unei lovituri, luxatie, boli inflamatorii sau infecțioase. 

Simptome coxartroză - cum o identifici?

Durerea în zona șoldului este primul factor care indică o posibilă problemă la nivelul articulației. Este foarte important să efectuezi un consult medical de specialitate de îndată ce simți disconfort. Depistată la timp, coxartroza poate fi încetinită și durerile ameliorate. 

Iată care sunt principalele simptome ale coxartrozei:

1.Durere intensă – aceasta debutează în zona inghinală, iar ulterior iradiază în zona feselor și coapselor. Fiind o boală degenerativă, durerea apare treptat și se intensifică în timp. În fazele avansate ale bolii, durerea este aproape constantă.

coxartroza durere

2.Mobilitate scăzută și șchiopătat – fiind o articulație sferică, șoldul permite o gamă largă de mișcări. Odată afectată această articulație, apare dificultăți mari la mers, urcatul scărilor, așezatul pe scaun. Schiopatatul apare ca încercare de ameliorare a intensității durerii, reducându-se presiunea asupra șoldului.

3.Rigiditatea șoldului – după cum am menționat, coxartroza afectează considerabil mobilitatea soldului, făcând dificilă deplasarea sau orice alte activități care, până în momentul respectiv, erau făcute cu o foarte mare ușurință. Soldul este foarte rigid în special dimineața, după o perioadă de inactivitate.

Cauze și factori de risc

Odată cu înaintarea în vârstă, la nivelul întregului organism au loc modificări substanțiale. Nivelul de energie scade, pe piele apar primele cute, iar mișcările încep să devină din ce în ce mai greoaie. Toate acestea se amplifică dacă nu ne îngrijim corpul corespunzător. 

Cauzele apariției coxartrozei nu sunt clare, există mai mulți factori care contribuie la declanșarea acestei afecțiuni. Iată care sunt principalele motive care duc la deteriorarea articulației șoldului:

  • Predispoziția genetică – poate fi un factor declanșator al bolii. Dacă în familia ta există persoane care au avut de-a face cu afecțiuni articulare, șansele să moștenești acest aspect sunt ridicate.
  • Vârsta – deși coxartroza apare și în rândul tinerilor, este mult mai frecventă în cazul persoanelor trecute de vârsta de 40 de ani.
  • Genul – motivele nu sunt cunoscute cu exactitate, însă coxartroza este mai prezentă în rândul femeilor decât al bărbaților.
  • Stilul de viață – obiceiurile nesănătoase pot conduce la obezitate, iar obezitatea este una dintre cauzele apariției coxartrozei.
  • Traumatisme la nivelul șoldului – loviturile sau luxațiile pot fi factori declanșatori ai coxatrozei.

Există tratament pentru coxatroză?

În funcție de cât de avansată este afecțiunea există două modalități de a acționa pentru a reduce daunele provocate de coxartroză. Fiind o afecțiune degenerativă, modificările apărute odată cu evoluția bolii sunt ireversibile.

-19%
Prețul inițial a fost: 162,99 lei.Prețul curent este: 132,76 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,42 lei per zi de tratament!

-22%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 162,00 lei.Prețul curent este: 127,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,23 lei per zi de tratament!

-10%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 277,00 lei.Prețul curent este: 249,30 lei. TVA inclus

Mai puțin de 8,30 lei per zi de tratament!

-14%
Prețul inițial a fost: 215,00 lei.Prețul curent este: 185,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 6,16 lei per zi de tratament!

1. Tratament pentru faza incipientă a bolii.

Faza incipientă debutează cu dureri, dar aceste nu sunt într-atât de intense și pot fi ameliorate cu ușurință cu ajutorul unui tratament prescris de medic, a unui tratament naturist și, bineînțeles ale unor schimbări în ceea ce privește stilul de viață. 

În prima perioadă, este recomandată evitarea eforturilor prelungite și efectuarea unor exerciții pentru coxartroză, realizate cu ajutorul medicului kinetoteraput. Aceste tipuri de exerciții sunt benefice pentru creșterea și menținerea mobilității șoldului. Se recomandă administrarea medicației antiinflamatoare pentru ameliorarea durerilor, odihna, folosirea cadrelor ajutătoare pentru săderea presiunii la nivelul șoldului și, de asemenea, pierderea în greutate în cazul în care este vorba despre persoane supraponderale. 

artroza sold tratament

2. Soluția chirurgicală pentru coxartroză

În fazele avansate ale bolii, durerile intense nu pot fi ameliorate decât prin intervenție chirurgicală. Protezarea totală a șoldului presupune înlocuirea articulației deteriorate cu una artificială, care să elimine durerea, să îmbunătățească mobilitatea și ajute la reluarea activităților obișnuite, de zi cu zi. 

3. Tratament naturist pentru coxartroză

Simptomele neplăcute ale coxartrozei pot fi ameliorate cu ușurință cu ajutorul unor produse naturiste care au la bază o serie de ingrediente benefice. Printre cei mai benefici nutrienți pe care îi poți găsi în produsele naturiste pentru sănătatea articulațiilor se numără:  

  • Colagenul – rol fundamental în menținerea mobilității și integrității articulare 
  • Glucozamina și condroitina – previn degradarea cartilajului, oferă rezistență și elasticitate și favorizează regenerarea. 
  • Acidul hialuronic – lubrifiază articulațiile, conferind elasticitate. 
  • Vitamina C – stimulează sinteza de colagen și protejează împotriva inflamațiilor. 
  •  

Marnys România îți pune la dispoziție o serie de suplimente naturiste cu extracte benefice, ideale pentru ameliorarea simptomelor neplăcute provocate de afecțiunile articulare. Ai grijă de articulațiile tale cu produsele Marnys! 

-15%
Prețul inițial a fost: 182,69 lei.Prețul curent este: 156,15 lei. TVA inclus

Mai puțin de 5,20 lei per zi de tratament!

-25%
Prețul inițial a fost: 163,00 lei.Prețul curent este: 123,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,10 lei per zi de tratament!

-22%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 162,00 lei.Prețul curent este: 127,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,23 lei per zi de tratament!

-24%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 99,71 lei.Prețul curent este: 75,71 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,52 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns