🌷 Ofertă de Primăvară! 15% Extra Reducere la Cosmetice Naturale - Folosește codul 15SPRING Vezi Produse

Ionizarea – de ce este importantă pentru alimente

procesul de ionizare a mineralelor

Toți nutrienții de care noi, oamenii, avem nevoie pentru a fi sănătoși se găsesc pe Pământ. Există un echilibru perfect între aceste minerale și ceea ce are nevoie corpul nostru. Timp de milioane de ani, orice, de la cele mai mici semințe și până la cel mai înalt copac, a dizolvat ionic mineralele, absorbindu-le din adâncuri și depunându-le în pământ.

Tehnicile agricole agresive au dăunat pământului. Multe îngrășăminte și pesticide iau minerale din pământ, ceea ce înseamnă că foarte puține minerale pot fi absorbite de fructe și legume. Când oamenii mănâncă produse care au crescut într-un sol sărac în elemente nutritive, aportul de substanțe esențiale nu mai este suficient. Acest lucru poate dăuna funcțiilor fiziologice importante și poate provoca boli.

Ce sunt mineralele?

Mineralele nu sunt altceva decât elemente chimice despre care am aflat în lecțiile noastre de chimie de la școală. Ele sunt elementele care alcătuiesc Universul, Pământul și orice ființă care trăiește pe Pământ, inclusiv pe tine. Știm și că mineralele sunt o parte importantă a organismului nostru. Calciul și fosforul se regăsesc în oasele noastre; zincul, cuprul, fierul și sulful sunt în unele proteine; magneziul, potasiul și sodiul se găsesc în fluidele corporale și lichidele celulare.

Aceste minerale și multe altele sunt esențiale pentru procesele chimice și electrice care au loc în corpul nostru și, în plus, este important să fie prezente în concentrații echilibrate. Lipsa sau excesul oricăruia dintre aceste minerale ar putea duce la boli.

Importanța elementelor

Poate fi surprinzător faptul că unele elemente, pe care, în mod normal, nu le-ai asocia cu organismul uman, se găsesc în mod natural în interiorul nostru și sunt esențiale pentru ca organismul să funcționeze normal. Fără cobalt, nu am avea vitamina B12, a cărei structură face parte dintr-un element esențial pentru formarea celulelor sanguine. Se știe că seleniul stimulează activitatea antioxidantă a vitaminei E. Iodul face parte din structura hormonilor tiroidieni, cunoscuți pentru reglarea metabolismului. Cromul ne ajută celulele să utilizeze bine glucoza pentru a obține energie. Mai puțin cunoscute sun molibdenul și manganul, fără de care unele sisteme enzimatice nu ar funcționa corect.

Dezechilibrul ionic

Corpul uman necesită aproape două treimi din toate elementele cunoscute de om, așadar trebuie să avem o cantitate echilibrată din aceste minerale în organismul nostru pentru a ne menține sănătoși. Pentru a duce la capăt activitățile zilnice, este necesar un aport constant de minerale. Dacă ne confruntăm cu unele situații stresante, corpul va avea nevoie de o doză mai mare de minerale. Organismul deosebit de vulnerabil la deficiențele de minerale. Fără minerale, corpul nostru nu poate folosi în mod eficient restul de nutrienți și vitamine, motiv pentru care este sănătos și foarte important să te asiguri că aportul tău zilnic de minerale este atins, fie prin alimentație, fie prin suplimente complexe. 

Există 92 de elemente cunoscute, 22 de elemente ipotetice și sute de variații izotopice. Nu este surprinzător faptul că oamenii de știință încep să descopere efectele și relațiile dintre mineralele din sistemul uman cum ar fi cele care ajută la menținerea unui echilibru sănătos și care efecte adverse sunt cauzate de dezechilibrul mineralelor.

Multe situații din viața noastră de zi cu zi precum stresul, exercițiile fizice intense sau dietele prea restrictive și sărace în nutrienți, cauzează dezechilibru în corpul nostru. Simptomele unor astfel de deficiențe ar putea fi crampe, căderea părului, oboseală generală, printre altele. Organismul încearcă să compenseze aceste deficiențe prin creșterea absorbției mineralelor necesare în intestin. Aceste minerale trebuie să fie adoptate ionic în dietă, astfel încât să fie mai biodisponibile. Dacă vrem să ne menținem sănătoși, trebuie să includem cantitatea corectă de minerale ionice în dietele noastre.

Mineralele și oligoelementele de care avem nevoie ca ființe umane trebuie incluse în dietele noastre. Cu toate acestea, ne confruntăm cu tot mai multe probleme asociate cu deficiențe de minerale deoarece alimentelor le lipsesc aceste substanțe care sunt atât de importante pentru a ne menține sănătoși. Multe dintre elementele care odinioară erau în abundență în sol au fost eliminate.

Toate elementele necesare pentru a ne menține în viață pot fi găsite încărcate ionic și în echilibru perfect în mare, gata să fie absorbite de corpurile noastre. Cu toate acestea, nu toate oceanele au aceeași bogăție minerală. Numai apa din anumite mări interioare, care este tratată în mod adecvat, poate acționa ca un supliment nutritiv, furnizând  mineralele de care avem nevoie.

Utilizări suplimentare ale mineralelor ionizate

  • Supliment nutritiv pentru piele, păr și unghii 
  • Normalizează digestia
  • Ajută la absorbția calciului: anumite suplimente minerale au o concentrație ridicată de magneziu,care ajută la absorbția calciului conținut și în respectivele suplimente.
  • Pentru sănătatea cardiovasculară: inima are nevoie de magneziu pentru fiecare bătaie; potasiul este un alt mineral necesar pentru contracția mușchilor inimii
  • Absorbția și funcția vitaminelor: vitaminele nu funcționează fără minerale; un complex mineral ajută la absorbția vitaminelor
  • Pentru sportivi și culturiști
  • În mâncare, pentru a remineraliza și a adăuga aromă oricărui fel de mâncare.
  • Remineralizarea apei cu conținut redus de minerale sau apă distilată.
  • Grădini și plante: se adaugă solului în general și, în special, supraexploatat, unde mineralele sunt rare. Suplimentele minerale sunt benefice pentru plantele de casă, grădini și plantații mari atunci când se aplică soluția corectă.
  • Animale domestice: când animalele de companie mănâncă iarbă, acesta este primul semn că au o carență de minerale esențiale. Aceștia ar putea primi acest aport necesar de minerale prin suplimente minerale.
-21%
77,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 2,56 lei per zi de tratament!

-19%
BESTSELLER
97,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 3,23 lei per zi de tratament!

-31%
BESTSELLER
83,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 2,76 lei per zi de tratament!