7 beneficii majore pentru piele ale Acidului Hialuronic și acțiunea sa în combinație cu Colagenul

Acidul hialuronic, denumit și hialuronat sau hialuronan, este o moleculă regăsită în mod natural în corpul uman, care reține de până la 1.000 de ori greutatea sa în apă pentru a menține pielea hidratată și fermă. Acest acid acționează împreună cu colagenul și moleculele de apă.

Asemeni colagenului și elastinei, cantitatea de acid hialuronic natural din corpul tău tinde să scadă odată cu înaintarea în vârstă. Vestea bună este că există modalități de a stimula producția de acid hialuronic din organism.

Cuprins

Acid hialuronic – beneficii pentru piele

Probabil ai observat că majoritatea tratamentelor de îngrijire a pielii conțin acid hialuronic. De la seruri sau măști la fiole hidratante, acidul hialuronic a devenit ingredientul magic în atât de multe produse de frumusețe în zilele noastre. 

Dar cum acționează acidul hialuronic? Fiind un acid produs de piele, scopul său principal este de a o menține bine hidratată și lubrifiată. În acest articol vom descoperi cele mai importante beneficii ale acidului hialuronic pentru piele.

1. Ajută la o mai bună hidratare

Indiferent de tipul tău de piele, este esențial să păstrezi umiditatea naturală a pielii, iar acidul hialuronic este cel mai bun tratament de îngrijire a pielii pentru a-ți menține pielea hidratată, suplă și strălucitoare tot timpul. 

De asemenea, ajută la îmbunătățirea texturii pielii și combate uscăciunea. Utilizarea produselor care conțin acid hialuronic este extrem de eficientă în cazul pe persoanelor cu piele uscată.

2. Grăbește vindecarea erupțiilor cutanate

Acidul hialuronic joacă un rol cheie în cicatrizarea și vindecarea pielii. Apariția naturală a acestei substanțe crește atunci când există daune care necesită reparații. Aplicarea produselor cu acid hialuronic ajută vindecarea mai rapidă a erupțiilor și a rănilor prin reglarea nivelului de inflamație și reducerea riscului de recidive, întrucât are proprietăți puternice antibacteriene.

3. Are proprietăți anti-îmbătrânire

Acidul hialuronic poate reduce semnificativ profunzimea ridurilor și poate spori fermitatea și elasticitatea pielii. Hidratarea este cel mai bun tratament pentru reducerea aspectului liniilor fine, ridurilor și pentru a ajuta la îmbunătățirea texturii pielii. Datorită capacității acidului hialuronic de a reține cantități mari de apă, pielea va beneficia de un surplus de hidratare. Acest lucru ajută la prevenirea dezvoltării ridurilor și reduce semnificativ semnele vizibile ale trecerii anilor.

4. Contribuie la desfundarea porilor

Celulele moarte ale pielii sunt prinse în piele, provocând înfundarea porilor. Porii sunt acele mici deschideri din piele care eliberează transpirația și surplusul de ulei din piele. Porii înfundați pot duce la puncte negre, puncte albe sau acnee. Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente probleme ale pielii. Acidul hialuronic are proprietăți care previn înfundarea porilor, ceea ce, la rândul său, ajută la obținerea unei pieli curate și netede. Desfundarea porilor permite de asemenea oxigenului să circule mai eficient prin piele.

5. Controlează nivelul de sebum

Lipsa de umiditate a pielii poate duce la supraproducția de ulei. Poți ține sub control producția de sebum prin creșterea nivelului de umiditate a pielii. Includerea acidului hialuronic în rutina de îngrijire a pielii va ajuta la prevenirea excesului de ulei, transpirație și sebum, ceea ce te va ține departe de afecțiunile nedorite și profund inestetice ale pielii.

6. Reduce petele pigmentare

Acidul hialuronic ajută la reducerea și prevenirea petelor întunecate și a pigmentării excesive. Totodată, împiedică apariția daunelor cauzate de radiațiile soarelui și de alți factori agresori externi, cum ar fi praful, poluarea și nu numai, acționând ca o barieră de protecție a pielii.

7. Ajută procesul de regenerare a pielii

Prin proprietățile sale medicinale, acidul hialuronic hrănește pielea și crește producția de noi celule ale pielii pentru un aspect strălucitor. Eliminarea celulelor moarte și a impurităților pielii va ține la distanță problemele pielii, cum ar fi pielea uscată și descuamată și te va face să arăți așa cum ți-ai dorit.

Colagen și acid hialuronic

Există o mulțime de produse care combină proprietățile acidului hialuronic cu cele ale colagenului. Sunt cele două ingrediente complementare? Dacă da, de ce ar trebui să iei acid hialuronic în combinație cu colagen?

Colagenul și acidul hialuronic acționează complementar și sunt două componente cheie ale pielii sănătoase și ferme, precum și a articulațiilor sănătoase. Sunt un duo puternic în cadrul căruia cele două componente se sprijină unul pe celălalt, chiar dacă individual pot oferi beneficii diferite.

Administrarea pe cale orală a unui produs care le conține pe ambele este ideală atunci când ești  în căutarea unui supliment anti-îmbătrânire extrem de eficient. Acidul hialuronic este o componentă esențială a pielii și datorită capacității sale de a promova producția naturală de colagen. La rându-i, colagenul consolidează straturile pielii, în timp ce acidul hialuronic o hrănește și o hidratează.

Acidul hialuronic reține apa, menținând blocurile de colagen în stare cât mai umedă și elastică. Este esențială păstrarea colagenului din corp într-o formă suculentă, acesta fiind capabil să ofere toți nutrienții de care dispune și, implicit, beneficiile de bază, în comparație cu un colagen uscat și în stare de degradare.

Deoarece colagenul este cea mai importantă proteină atunci când vine vorba de sănătatea pielii noastre (stratul dermei este format din aproximativ 70% colagen), este important să ne uităm la ce substanțe nutritive completează și hrănesc aportul de colagen al corpului. Și, deși există o mulțime de alimente care susțin pielea sănătoasă, adăugarea acidului hialuronic în dieta ta va avea un impact și mai mare asupra pielii tale decât oricare dintre aceste alimente.

Mai mult decât atât, combinația dintre colagen și acidul hialuronic contribuie la mai buna lubrifiere a articulațiilor și reduce durerile cauzate de afecțiunile articulare: Acidul hialuronic maximizează impactul pozitiv al colagenului asupra sănătății articulațiilor. Asta pentru că el se găsește în mod natural în fluidele care înconjoară articulațiile. Partea cu adevărat interesantă este că un aport suplimentar de acid hialuronic poate îmbunătăți substanțial sănătatea articulațiilor – de altfel, mai multe studii de specialitate au constatat că acesta a îmbunătățit simptomele osteoartritei, precum și pe cele ale artrozei genunchiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *