Aloe Vera – Beneficiile și Utilizările Sale

Aloe Vera cunoscută sub numele de Aloe sau Barbandensia este o plantă utilizată tradițional în medicina pe bază de plante pentru numeroasele sale proprietăți. Deși este mai frecvent cunoscută pentru efectele benefice asupra pielii, este folosită din vremuri străvechi pentru efectele pe care la are asupra sănătății organismului. 

Planta de Aloe Vera 

Această plantă este cunoscută pentru proprietățile sale medicinale care datează din Egiptul antic de peste 5.000 de ani unde a fost cunoscută sub numele de „planta nemuririi”. Cea mai populară și răspândită specie de aloe este Aloe barbadensis. Deși aloe vera este originară din Africa de Nord, Europa de Sud și Insulele Canare, astăzi este cultivată în clima tropicală din întreaga lume. 

Aloe Vera are numeroase proprietăți și beneficii care pot fi extrase din sucul care se găsește în frunzele sale.

Beneficiile Aloe Barbadensis:

Sucul proaspăt obținut din frunzele de Aloe Vera (Aloe barbadensis) conține mai mult de 160 de substanțe nutritive diferite. Acestea includ vitaminele A, complexul B, C și E, minerale (calciu, magneziu, fier, zinc etc.), aminoacizi (lizină, treonină, valină, fenilalanină, triptofan, arginină, leucină etc.), enzime și un conținut ridicat de polizaharide.

Polizaharidele sunt cei mai comuni carbohidrați din corpul nostru. Acestea se găsesc în procesele naturale ale tractului gastro-intestinal, contribuind la buna funcționare a acestuia. Importanța lor vine și din rolul lor ca sursă de energie și de componente structurale pentru corp.

Bucură-te de beneficiile Sucului de Aloe Vera cu următorul produs din gama Marnys:

On Sale
Sale!
%
Off
29
Save 28 lei
28lei
29%
28
lei
69,00 lei TVA inclus

Suc de Aloe Vera

Atunci când cumpărați un suc de Aloe este foarte important să alegeți un produs cu un conținut ridicat de polizaharide. Consumul de suc de aloe vera trebuie recomandat de medic în anumite cazuri cum ar fi femeile însărcinate, sugarii și copiii cu vârsta sub 12 ani.

Care sunt proprietățile plantei de Aloe?

1. Sănătate gastro-intestinală

Mai multe studii au arătat prezența acemananilor (polizaharidele) ca fiind utile în refacerea pH-ului, îmbunătățirea echilibrului florei intestinale, absorbția nutrienților și eliminarea gazelor intestinale.

2. Pentru glucoza din sânge

Polizaharidele și fenolii conținuți în planta de aloe au efecte pozitive asupra controlului nivelului de zahăr din sânge. De fapt, într-un studiu realizat în 2013, care a implicat 136 de pacienți cu diabet, s-a constatat că utilizarea plantei de aloe vera pe o perioadă de 4 până la 8 săptămâni a avut un efect pozitiv asupra rezistenței la insulină și a greutății.

3. Pentru sistemul imunitar

Polizaharidele din Aloe sunt responsabile în stimularea activității sistemului imunitar activând o serie de procese specifice pentru combaterea infecției.

4. Hidratarea și regenerarea pielii.

Pe lângă proprietățile plantei de aloe din interior, este folosită și bine cunoscută pentru utilizarea sa în cosmetică. Cu un conținut ridicat de substanțe nutritive conferind pielii elasticitate, catifelare și un efect calmant.

Utilizările plantei de Aloe Vera

1. Tratează și previn problemele digestive

Datorită proprietăților sale benefice pentru sistemul gastro-intestinal, consumul de aloe vera ajută la controlul acidității stomacului, la menținerea mucoasei gastrice și, în general, la prevenirea problemelor stomacale, atât ocazionale, cât și cronice.

2. În îngrijirea pielii

În ceea ce privește utilizările sale pe piele, această plantă acționează ca un reînnoitor celular datorită efectelor sale pozitive asupra fibroblastelor care sunt celulele responsabile de producerea colagenului.

3. Oferă o barieră de protecție.

Aloe vera oferă proprietăți hidratante straturilor pielii. Datorită acțiunii polizaharidelor sale, ajută bariera pielii să prevină deshidratarea, făcându-o potrivit pentru pielea uscată și sensibilă.

aloe vera pentru piele

4. Pentru alte afecțiuni ale pielii

În același mod, utilizarea plantei de Aloe Vera poate ajuta la refacerea celulelor pielii datorită rolului său eficient asupra fibrelor elastice ale dermei. De asemenea, ameliorează durerile cauzate de eczeme sau dermatite, mușcăturile de insecte și chiar urticaria.

5. Aloe Vera pentru față

Datorită proprietăților sale hidratante asupra pieleii, utilizarea specifică a Aloei Vera pe față este, de asemenea, benefică. Este un hidratant facial eficient datorat atât compușilor plantei în sine, cât și faptului că este cultivată în medii uscate și instabil astfel încât frunzele sale păstrează apă pentru a supraviețui acestor condiții.

6. Măști cu suc

Acestea se găsesc frecvent în produse cosmetice precum creme și măști care acționează ca hidratante în timp ce curăță pielea de impurități. Acționează chiar și în straturile cele mai adânci datorită penetrabilității mari a sucului său.

7. Potrivită pentru pielea grasă

Aloe vera poate fi aplicată și pe pielea cu tendință acneică sau cu roșeață.

8. Iritații și arsuri de la nivelul pielii

Aloe vera este, de asemenea, utilizată împotriva arsurilor sau iritațiilor deoarece ajută la refacerea epidermei. Încurajează reînnoirea țesutului deteriorat și contribuie la ameliorarea durerii având o acțiune calmantă. Enzimele sale stimulează reacțiile care ajută la accelerarea proceselor de reparare și reînnoire a țesuturilor. Prin urmare, poate fi utilizată și pe zgârieturi sau răni.

9. Aloe Vera pentru păr

Pe lângă beneficiile asupra pielii, Aloe Vera este potrivită și pentru păr. Oferă rezistență și strălucire părului și poate fi aplicată direct. De asemenea, această plantă benefică ajută la uscăciunea și mâncărimea scalpului datorită proprietăților sale hidratante.

Pentru a avea parte de beneficiile menționate mai sus îți recomandăm următoarele produse din gama Marnys:

On Sale
Sale!
%
Off
29
Save 28 lei
28lei
29%
28
lei
69,00 lei TVA inclus
On Sale
Sale!
%
Off
22
Save 30 lei
30lei
22%
30
lei