Previne Îmbătrânirea printr-o Alimentație Sănătoasă

îmbătrânirea pielii

Aspectul îmbătrânit al pielii nu este dat doar de trecerea firească a timpului și a urmărilor acestuia. Procesul întreg prin care pielea își pierde din fermitate și elasticitate este cauzat și de un exces al radicalilor liberi proveniți din obiceiuri alimentare proaste, stil de viață sedentar, expunerea excesivă la razele UV, fumatul, poluare sau consumul de alcool.

Radicalii liberi și procesul de îmbătrânire

O cantitate normală de radicali liberi se formează prin procesele normale ale corpului de respirație, mâncare și mișcare fizică. Dar atunci când suntem expuși în mod constant la poluare, lumină UV, aditivi chimici alimentari, fumat și medicamente, se eliberează cantități mari de radicali liberi, cauzând daune grave corpului nostru.

Acestea nu contribuie doar la îmbătrânirea pielii, ci sunt implicate și în apariția bolilor. Din acest motiv, lupta împotriva radicalilor liberi este unul dintre principalele obiective ale oricărui tratament antiaging, un obiectiv urmărit prin furnizarea de vitamine, oligoelemente și minerale pentru a le împiedica activitatea.

Ce ne îmbătrânește?

1. Greutatea în exces
Riscul de a dezovolta o boală este mai mare deoarece o greutate excesivă implică o supraîncărcare funcțională și celulară care declanșează îmbătrânirea.

2. Stresul
Dezechilibrul emoțional și tensiunea mentală excesivă ajung să ne afecteze corpul, provocând tulburări fiziologice sau metabolice.

3. Stilul de viata sedentar
Lipsa exercițiului fizic crește riscul de boli cardiovasculare și tulburări ale sistemului locomotor care favorizează îmbătrânirea.

4. Dietele inadecvate
Hipocrate sspunea „noi suntem ceea ce mâncăm”. Această vorbă devenită celebră reprezintă în totalitate filosofia medicinei antiaging. Este esențial să fie redus consumul de zahăr și grăsimi și adoptată o alimentație cu alimente proaspete, naturale, fără aditivi.

5. Expunerea în exces la soare și razele UV
Supraexpunerea la lumina ultravioletă accelerează îmbătrânirea pielii și crește riscul de melanom.

6. Lipsa activităților intelectuale
Dacă creierul nu este stimulat, acesta ajunge să își piardă din capacitățile sale mentale precum memoria sau gândirea rațională.

Vezi produsele cu efect antioxidant din gama Marnys:

On Sale
Sale!
%
Off
26
Save 32 lei
32lei
26%
32
lei
VEGAN
On Sale
Sale!
%
Off
31
Save 37 lei
37lei
31%
37
lei
VEGAN
On Sale
Sale!
%
Off
31
Save 35 lei
35lei
31%
35
lei
79,00 lei TVA inclus

Soluția – O alimentație mai bogată în antioxidanți

Cu toții ne dorim să găsim un remediu magic pentru a ne menține mereu tineri. Din păcate, acest remediu nu există. Cu toate acestea, putem folosi substanțe sau alimente care ne ajută corpul să amâne sau să facă mai puțin vizibile efectele îmbătrânirii:

 • Beta-carotenul, vitamina A, C și E ne protejează corpul împotriva bolilor și agenților patogeni precum poluarea, alcoolul, fumul de țigară și lumina soarelui. Sunt un grup de substanțe speciale care au grijă de piele și o mențin sănătoasă.
 • Vitamina C este fundamentală pentru o piele sănătoasă, crește rezistența la agresiunile asupra mediului care sunt deosebit de intense vara și iarna, pe timp de frig. Vitamina C participă la sinteza colagenului, proteină care oferă pielii suportul său structural. Vitamina E este cea mai puternică vitamină antioxidantă. Protejează țesuturile, combate îmbătrânirea, îmbunătățește circulația sângelui și reprezintă un factor determinant în menținerea unei piele sănătoasă.
 • Acizii grași esențiali prezenți în piele o fac elastică și netedă, făcând parte din structura celulară în timp ce participă la numeroase procese metabolice. De asemenea, reduce uscăciunea pielii, în unele cazuri prin îmbunătățirea hidratării și în altele prin facilitarea schimburilor care au loc în celulele epidermice.
 • În raport cu mineralele și oligoelementele, fierul este esențial pentru formarea hemoglobinei datorită căreia pielea capătă o culoare sănătoasă.
 • Zincul este foarte important pentru sănătatea pielii. Participă cu vitamina A la regenerarea țesutului, la sinteza colagenului și elastinei, constituenți structurali ai pielii responsabili de tonusul și elasticitatea acestuia.
 • Magneziul ajută la combaterea simptomelor stresului și oboselii care afectează echilibrul pielii noastre.

Clasamentul alimentelor antioxidante:

Nu există alimente mai bune decât fructele și legumele atunci când vine vorba de a oferi antioxidanți capabili să transforme celulele în fortărețe împotriva radicalilor liberi. Din acest motiv, sunt recomandate cel puțin 5 bucăți de fructe, legume sau suc în fiecare zi. Cele mai bune alimente sunt:

 1. Avocado.
 2. Fructe de pădure (mure, căpșuni, zmeură, afine).
 3. Broccoli.
 4. Toate tipurile de varză.
 5. Morcovi.
 6. Citrice.
 7. Struguri, conținând până la 20 de antioxidanți.
 8. Ceapă, în special violet.
 9. Spanac.
 10. Roșiile.

Vezi produsele cu efect antioxidant din gama Marnys:

On Sale
Sale!
%
Off
26
Save 32 lei
32lei
26%
32
lei
VEGAN
On Sale
Sale!
%
Off
31
Save 37 lei
37lei
31%
37
lei
VEGAN
On Sale
Sale!
%
Off
31
Save 35 lei
35lei
31%
35
lei
79,00 lei TVA inclus