Îngrijirea pielii și a părului în timpul verii

nutrienti pentru par si piele

Pe timpul verii, părul și pielea noastră sunt expuse la factori externi dăunători cum ar fi razele UV provenite de la soare și apa sărată. Așadar, este foarte important să eviți efecte novice ale acestor factori dăunători și să te preocupi de îngrijirea pielii și a părului pe perioada verii. 

În lunile călduroase, ai grijă de pielea ta

După o zi petrecută în razele soarelui, fie ea pe plajă sau într-o drumeție pe un munte, este foarte important să acordăm o atenție sporită îngrijirii pielii pentru a o ajuta să se hidrateze, reîmprospăteze și să se regenereze. Pielea ne oferă semne care indică apariția unor probleme precum deshidratare, apariția petelor sau a fisurilor. Aceste efecte vizibile nu sunt doar inestetice, ci arată, de asemenea, că pielea are nevoie de un aport suplimentar pentru a preveni posibile afecțiuni. Începeți cu un duș cu apă rece sau caldă. Apoi, aplică un strat răcoritor de cremă hidratantă sau, dacă simți că pielea ta este uscată sau tensionată, aplică ulei de corp pe pielea umedă.

În orice caz, dieta ta joacă, de asemenea, un rol important în îngrijirea pielii tale. Urmarea unei diete echilibrate poate reduce simptomele. Apa te menține hidratat și ajută corpul să elimine toxinele prin piele.

Există anumite substanțe nutritive cum ar fi proteinele, sărurile minerale (zinc, mangan și magneziu) și vitaminele (în special A, B și C) care sunt parte esențială a alimentației pentru a ne asigura că pielea este sănătoasă și frumoasă. Morcovii, sucul de portocale, alunele, migdalele, năsturelul, laptele și orezul brun asigură cantitatea necesară de nutrienți. Prin urmare, includerea acestor ingrediente în alimentație contribuie la îngrijirea pielii, contribuind la refacerea pielii uscate și deteriorate.

Cel mai bun remediu natural pentru pielea înroșită, tensionată sau iritată este aloe vera, deoarece s-a dovedit că revigorează pielea, accelerează reproducerea celulelor noi și le elimină pe cele moarte. În plus, atunci când este folosit ca și cataplasmă, atenuează și reîmprospătează pielea arsă de soare și previne complicațiile suplimentare, ameliorând senzația de usturime.

Îngrijirea părului

Părul nostru este afectat de factori exteriori în timpul verii cum ar fi soarele, apa sărată, clorul din piscine și nisipul. Apa sărată modifică elasticitatea și structura firului de păr făcându-l mai greu de manevrat, mai fragil și uscat. De aceea, după o baie în mare sau într-o piscină, părul trebuie clătit cu apă rece, deoarece clorul și nisipul tind să îl usuce. Razele ultraviolete ale soarelui afectează grav proprietățile elastice ale părului nostru.

Nu trebuie să uităm că dieta este un factor important pentru bunăstarea părului nostru. Părul uscat și fragil este cauzat, de obicei, de lipsa de proteine, acid folic, fier și vitaminele B6, B12 și C. Acești nutrienți ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin, care duce oxigenul la nivelul scalpului. Când nu atinge nivelurile necesare, acestea reduc globulele roșii din sânge ceea ce vă poate sufoca scalpul. Vitamina C favorizează, de asemenea, creșterea părului, ceea ce înseamnă că un aport scăzut al acestei vitamine face părul slab și fragil. Această problemă poate fi remediată consumând mai mult spanac și linte, adăugându-le la salate sau mâncându-le cu fructe și alte leguminoase. 

On Sale
Sale!
%
Off
15
Save 20 lei
20lei
15%
20
lei
On Sale
Sale!
%
Off
28
Save 17 lei
17lei
28%
17
lei
VEGAN
43,00 lei TVA inclus
On Sale
Sale!
%
Off
43
Save 32 lei
32lei
43%
32
lei
VEGAN

Suplimente & Vitamine Pentru Sistemul Nervos

Vitamina B12 Lichidă (Ciancobalamină) – Produs Vegan – 30 ml

43,00 lei TVA inclus
On Sale
Sale!
%
Off
26
Save 33 lei
33lei
26%
33
lei