Menține-ți masa musculară prin alimentație

alimentatie pentru mentinerea masei musculare

Activitatea fizică regulată este importantă pentru a ne menține sănătoși și flexibili. Ne ajută metabolismul să funcționeze corect și, mai important, ajută la reducerea stresului și anxietății.

Indiferent dacă sunteți un sportiv obișnuit sau pur și simplu doriți să faceți mișcare, ar trebui să aveți în vedere anumite recomandări pentru a vă menține condiția fizică.

Menținerea greutății

Este important echilibrul între aportul de calorii și tipul de exercițiu pe care îl faceți, precum și greutatea corporală. Un remediu eficient este de a include în alimentație carbohidrați complexi (care alimentează mușchii cu glicogen), proteine ​​(repară mușchii) și grăsimi sănătoase (menține integritatea membranei celulare și permite absorbția vitaminelor liposolubile).

Academia canadiană de nutriție și dietetică și Academia americană de medicină sportivă recomandă o serie de îndrumări pentru aportul acestor substanțe nutritive, în funcție de tipul de exercițiu care trebuie efectuat:

  1. Proteinele cu o greutate cuprinsă între 1,2 și 2 g / kg sunt cele mai relevante pentru întreținerea și dezvoltarea mușchilor. Sursele de aminoacizi care formează proteine precum creatina sau arginina pot fi găsite în carnea roșie, ton, somon, nuci, alune, caju, ovăz, fasole, printre altele.
  2. Carbohidrații pot fi ingerați dintr-o gamă largă de alimente, variind de la 1 g la 12 g / kg de greutate corporală.
  3. Grăsimile sănătoase trebuie să fie între 90% acizi grași esențiali (Omega) și 10% grăsimi saturate.
  4. Micronutrienții precum fierul, vitamina D, calciu, magneziu și potasiu.
  5. Alimente care conțin concentrații mari de antioxidanți cum ar fi broccoli, roșii, fructele roșii (afine), leguminoase, scorțișoară, usturoi, ulei de măsline, struguri și nuci, printre altele.
  6. Hidratarea corespunzătoare apă și electroliți. Este recomandabil să beți cel puțin 1,5 litri pe zi, dar acest lucru trebuie crescut la 3 litri sau mai mult atunci când faceți mișcare.

Produse din gama Spots:

On Sale
Sale!
%
REDUS
21
Save 42 lei
42lei
21%
42
lei
On Sale
Sale!
%
REDUS
17
Save 25 lei
25lei
17%
25
lei
On Sale
Sale!
%
REDUS
9
Save 20 lei
20lei
9%
20
lei