De ce schimbările de temperatură provoacă dureri articulare?

trecerea dintre anotimpuri provoaca dureri articulare

Toamna s-a instalat deja, iar noi începem să simțim scăderi ale temperaturii și un grad de umiditate mult mai crescut. Ambele schimbări climatice pot produce disconfort și simptome precum dureri de cap, nas înfundat sau gât iritat. Cele mai des întâlnite probleme care survin odată cu schimbările climate, în special printre persoanele mai în vârsta, sunt durerile de oase și dureri articulare.

În acest articol, îți vom explica legătura dintre frig și durerile articulare și de ce suferim de astfel de dureri odată cu schimbările de temperatură și, de asemenea, îți vom oferi și câteva sfaturi utile pentru a remedia aceste probleme. 

De ce cauzează frigul disconfort la nivelul oaselor, mușchilor și articulațiilor?

Toamna și iarna, temperaturile scad brusc, mușchii noștri se contractă din cauza frigului, iar articulațiile sunt puse sub presiune. Acesta presiune este cea care provoacă rigiditatea articulațiilor, cauzând amorțeală, disconfort sau dureri articulare. Este posibil ca acest tip de disconfort să fie și mai pronunțat în cazul persoanelor care au avut, în trecut, probleme cu musculatura scheletică. 

Menține-ți corpul cald, la o temperatură stabilă, iar acest lucru te poate scăpa de disconfort.

De ce umiditatea și schimbările de temperatură afectează articulațiile?

După cum am văzut mai sus, schimbările bruște de temperatură nu fac ca oasele și articulațiile să fie mai mobile. Dimpotrivă, acestea devin mai rigide din cauza contracțiilor suferite de către mușchi, iar gradul de rigiditate crește în acele părți ale corpului care nu sunt complet protejate de frig precum mâinile sau gâtul.

Conform Asociației Spaniole de Reumatologie, frigul poate crește gradul de vâscozitate a lichidului sinovial, cel responsabil de lubrifierea cartilajelor. Acest fenomen produce o creștere a gradului de rigiditate și fricțiune a articulațiilor, afectând, în cele din urmă, și osul.

Asociația Spaniola de Reumatologie  avertizează că și frigul, ploaia și  presiunea atmosferică înrăutățesc sentimentul de disconfort la nivelul oaselor și articulațiilor.

Scapă de disconfort

Conform Fundației Internaționale de Osteoartrită, atât bărbații, cât și femeile se confruntă cu dureri articulare. Totuși, după vârsta de 35 de ani, 73% suferă de acest tip de disconfort articular, pe când doar 63% dintre bărbați se confruntă cu această problemă. Principalele părți ale corpului afectate sunt genunchii, încheieturile, gleznele, mâinile și gâtul.

Ce nutrienți sunt utili pentru oase și articulații?

O dietă echilibrată, activitatea fizică regulată și obiceiurile sănătoase sunt trei modalități excelente prin care să îți menții oasele și articulațiile într-o formă bună. O alimentație echilibrată poate fi suplimentată cu nutrienți benefici pentru flexibilitate și mobilitate la nivelul articulațiilor și oaselor. 

Principalii responsabili pentru buna funcționare a oaselor și articulațiilor sunt calciul și proteinele, deci o dietă bogată în acești doi nutrienți este esențială atunci când organismul nostru suferă de disconfortul provocat de schimbările de temperatură. Alți nutrienți cheie pentru sănătatea oaselor și mușchilor sunt colagenul, acidul hialuronic și magneziul, prezente, de asemenea în multe alimente.

De foarte multe ori, suplimentele sunt o alegere foarte bună pentru cei are își doresc să se asigure că aportul zilnic necesar de nutrienți a fost atins. De asemenea, suplimentele sunt recomandat în cazul persoanelor care suferă de o problemă musculară sau care vor să îți atingă anumite obiective pe plan sportiv. În acestea cazuri, sfaturile din partea profesioniștilor și combinația adecvată dintre nutrienții necesari ajută la ameliorarea situației sau atingerea obiectivelor propuse.

Sunt mulți nutrienți sau ingrediente active importante, ce să aleg?

După cum știm deja, sunt multe tipuri de ingrediente nutriționale active în suplimente sau alte produse de acest tip. Cel mai important aspect este să știi ce dietă trebuie să urmezi, dacă ți se recomandă un supliment, iar dacă da, ce anume ar trebui să consumi. Aceste sfaturi, însă, ți le poate oferi doar un profesionist. 

Glucozamina, condroitina, colagenul și acidul hialuronic sunt folosite datorită proprietăților lor benefice în echilibrarea sistemului osteoarticular. Alte ingrediente active benefice sunt hameiul, turmericul, urzica și gheara diavolului. 

În anotimpul rece, protejează-ți articulațiile cu Atrohelp Marine. Cu o combinație benefică de ingrediente active precum colagen, acid hialuronic, glucozamină, condroitina, calciu, magneziu și vitaminele C, B, D3 și K2, Artrohelp protejează articulațiile și reduce considerabil durerile și disconfortul. 

On Sale
Sale!
%
Off
10
Save 40 lei
40lei
10%
40
lei
PACHET
TRANSPORT GRATUIT
On Sale
Sale!
%
Off
10
Save 28 lei
28lei
10%
28
lei
PACHET
249,30 lei TVA inclus
On Sale
Sale!
%
Off
14
Save 30 lei
30lei
14%
30
lei