Arta Mersului pe Jos și Beneficiile Sale

mersul pe jos beneficii

Mersul pe jos este mai mult decât o simplă plimbare. Henry D. Thoreau, născut în 1817, naturalist și eseist, a publicat un eseu despre arta mersului și beneficiile sale. Iată ce a scris el: „bărbații se întorc cu blândețe la casele lor noaptea din mediul rural, unde ecourile locului îi urmăresc și viața lor prinde culoare. Ar trebui să ne întoarcem acasă de departe, din aventuri și descoperiri zilnice cu experiență și caracter nou.”

Propunerea lui Thoreau ne introduce într-o nouă dimensiune. Ne pierdem în experiențe care încearcă să ne ducă mai departe decât ne vor permite picioarele. Mersul pe jos are multe avantaje și beneficii dacă îl facem ca exercițiu zilnic, deoarece ne ajută să ne menținem sănătatea psihică, fizică și emoțională.

Beneficiile mersului pe jos:

Dar nu este vorba doar de a merge pentru a ajunge dintr-un loc în altul. Mersul îți cere să fii dispus să simți beneficiul fiecărui pas. Nu trebuie să depuneți eforturi mari și nici nu este prea complicat. Este un exercițiu delicat care stimulează circulația sângelui și oxigenul din corp. Mai mult decât atât, o poți face oriunde, în orice moment al zilei.

Cu toate acestea, necesită un anumit grad de consecvență și dăruire. Mersul în jur de cinci kilometri într-o oră, de 3 până la 4 ori pe săptămână, este minunat pentru bunăstarea ta și îți oferă un timp pentru tine. Mersul pe jos ne permite să ne îndepărtăm de stresul cotidian și ne face să ne simțim mai bine cu noi înșine, îmbunătățindu-ne bunăstarea biologică, psihologică și socială.

Arta mersului pe jos constă în a simți că putem dedica timp nouă înșine, fără stres. Ne putem simți corpul la fiecare pas al drumului și, pe măsură ce progresăm, ne simțim mai agili, pas cu pas și ne dăm seama că mușchii noștri eliberează tensiune. Când ajungem acasă, ne putem relaxa cu un duș cald sau rece ce înseamnă că ne recompensăm pentru această activitate. Continuarea acestui proces ne ajută să obținem stabilitate și bunăstare zi de zi.

La ce ajută mersul pe jos?

Mersul ne ajută să ne controlăm nivelul colesterolului, reduce obezitatea și tensiunea arterială, previne osteoporoza. Papucii confortabili și muzica este tot ce avem nevoie pentru a începe. Simțind picioarele în ritm cu brațele ne putem deconecta de tot, deoarece mersul pe jos crește senzația de bunăstare, reduce stresul și apatia. Așa învățăm că efortul blând pe care îl depunem atunci când mergem ne permite să facem din mers o artă care este ieftină, foarte benefică, satisfăcătoare care îmbunătățește sănătatea fizică și mentală.

Articulații puternice pentru un mers sănătos cu Artrohelp Marine:

-14%
Prețul inițial a fost: 215,00 lei.Prețul curent este: 185,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 6,16 lei per zi de tratament!