Schimbările de sezon – ce se întâmplă în organismul nostru?

schimbarile de sezon si modificarile asupra organismului

Toamna este un anotimp al schimbărilor și al continuei adaptări. Înfățișarea întregii naturi se schimbă radical, vedele vibrant cu care eram obișnuiți capătă nuanțe intense de arămiu; soarele își adăpostește razele după nori, iar ziua devine din ce în ce mai scurtă. Schimbările de temperatură sunt, și ele, drastice. Atât organismul cât și psihicul învață să se acomodeze cu această nouă realitate. 

Oamenii își schimbă garderoba astfel încât corpul să poată suporta noile temperaturi. De asemenea, își încălzesc locuințele pentru ca organismul să se simtă cât mai confortabil și să nu sufere din cauza acestor schimbări. Inevitabil, însă, toate aceste schimbări pot provoca efecte negative asupra corpului și a minții. Haide să vedem ce se întâmplă și cum ne putem adapta mai ușor. 

Mai jos sunt 4 schimbări radicale pe care toamna le produce în organismul nostru:

1. Dormim mult mai mult

Dacă noapte este mai lungă, inevitabil vom dormi mai mult. Cercetătorii au demonstrat că luna Octombrie este cea în care oamenii dorm cel mai mult. Perioada de somn se mărește cu aproximativ 2 ore și jumătate pe noapte. Această stare se numește hipersomnie și este fix opusul insomniei. Zilele sunt mai scurte, nopțile mai lungi, deci ritmul nostru circadian este puțin dat peste cap. Astfel organismul nostru are nevoie de oricât de mult somn poate obține. 

Sună foarte bine, nu-i așa? Mai puține lucruri de făcut în timpul zilei și mai multă odihnă. Ei bine, din păcate somnul mai lung nu înseamnă ce este, neapărat, și odihnitor. Cum nu luăm la fel de mult contact cu razele UV ale soarelui, programul de somn este dat peste cap. Deci este posibil să dormim mult mai mult, dar să ne trezim destul de obosiți dimineața. 

2. Te poți confrunta cu stări de anxietate

Toamna poate reprezenta o adevărată provocare pentru cei care se confruntă în mod normal cu stări de anxietate. Experții spun că acest lucru se datorează multelor schimbări provocate de toamnă, fapt care te poate face să simți că lucrurile au scăpat de sub control. Școala a început, concediu este o amintire îndepărtată, sărbătorile bat la ușă și ești nevoit să îți schimbi garderoba pentru a face față noilor temperaturi.

Această anxietate de toamnă poate fi și o formă de tulburare afectivă de sezon care se instalează în lunile reci, de obicei din cauza luminii reduse. Tulburările afective de acest timp pot interfera destul de mult cu viața ta, așadar nu ezita să consulți un medic dacă simți că lucrurile au scăpat de sub control. Poți să faci activități care să te scoată puțin din rutină sau poți apela la suplimente nutritive care să te ajute să treci mai ușor peste această perioadă. 

3. Te vei confrunta cu răcelile de sezon

Atunci când vremea este mai rece și mai uscată, apare și gripa sezonieră. Odată cu schimbările bruște de temperatură, oamenii încep să se îmbolnăvească. Dureri de cap, nas înfundat și febra sunt doar câteva dintre simptomele răcelilor de sezon. Știi ce ai de făcut, nu-i așa? Spală-te cât mai des pe mâni. Să nu uităm și de suplimentele pentru imunitate care, cu siguranță, îți vor fi de mare ajutor în acest sezon. Vitamina C lipozomală, cu o absorbție mult mai ridicată decât cea obișnuită, propolisul și echinaceea sunt de nelipsit din casa ta în acest sezon. 

4. Te poți deshidrata cu ușurință

Ai spune că e ciudat că toamna este mult mai ușor să te deshidratezi, însă nu este deloc și vei înțelege imediat de ce. În timpul verii, temperaturile ridicare și vremea toridă ne fac să bem, inevitabil, mult mai multă apă, iar asta pentru că doar așa putem face față acestor schimbări. Toamna, în schimb, căutăm să consumăm mult mai multe băuturi fierbinți precum cafea sau ceai, care să ne încălzească organismul. Doar că băuturile de acest tip deshidratează ușor organismul. Încearcă pe cât de mult posibil să bei suficient de multă apă pe parcursul zilei, astfel încât să nu te confrunți cu episoade de deshidratare. Poate o alarmă sau o aplicație pe mobil îți este de ajutor. 

Ajută-ți organismul să se adaptezi mai ușor la aceste schimbări. Oferă-i suplimente nutritive care să îi dea un boost de energie și îi ofere mai multă protecție față de schimbările sezoniere.

Iată care sunt recomandările noastre:

On Sale
Sale!
%
Off
20
Save 53 lei
53lei
20%
53
lei
PACHET
On Sale
Sale!
%
Off
28
Save 35 lei
35lei
28%
35
lei
89,99 lei TVA inclus
On Sale
Sale!
%
Off
32
Save 35 lei
35lei
32%
35
lei
73,00 lei TVA inclus
On Sale
Sale!
%
Off
26
Save 33 lei
33lei
26%
33
lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.