Astăzi, ai 15% Extra Reducere ✨ la toate Uleiurile Esențiale și Difuzoarele Premium - Folosește codul 15AROMATERAPIE Vezi Produse 🏡

Importanța siliciului pentru viața noastră

Cuprins

Ce este Siliciul?

Siliciul este al doilea cel mai abundent element de pe planetă și al treilea cel mai abundent oligoelement din corpul uman. Este prezent la toate ființele umane, plante și animale, precum și în apă. Constituie aproximativ 27,7% din scoarța pământului în masă, după primul element cel mai abundent de pe Pământ, oxigenul.

Siliciul nu se găsește niciodată într-o formă naturală liberă ci mai degrabă asociat cu oxigenul. Solubilitatea siliciului în starea sa naturală este foarte scăzută, cu toate acestea, atunci când este obținut din plante, alge și licheni, devine mai solubil și biodisponibil. Există diferite metode care îmbunătățesc disponibilitatea și solubilitatea siliciului. Una dintre ele trebuie stabilizată cu colagen marin sub formă de acid ortosilicic.

Proprietățile Siliciului

Dovezile științifice adunate de-a lungul a 30 de ani au evidențiat faptul că siliciul joacă un rol semnificativ în formarea osoasă și întreținerea țesutului conjunctiv.

Rolul biologic

Siliciul este, de asemenea, esențial pentru viața plantelor și legumelor. Fitoliții sunt particule mici de silici care sunt produse în unele plante. Aceste particule au și capacitatea de a fi păstrate în fosile, oferind dovezi evolutive.

Beneficiile siliciului în organism

Este un mineral cheie în corpul nostru. Siliciul este prezent în celulele care sunt responsabile pentru cartilaj și os, în colagenul care există în piele și este, de asemenea, responsabil pentru elasticitatea acestuia, precum și în țesutul conjunctiv care protejează structurile corpului.Nivelurile scăzute de siliciu din corp pot duce la slăbirea unghiilor sau a părului, la striații ale pielii sau la inflamația sistemului musculo-scheletic.

Prin urmare, menținerea unor niveluri bune de siliciu este de o importanță vitală pentru funcționarea corpului.

Siliciu pentru piele, păr și unghii

Siliciul este prezent și în pielea noastră deoarece este important pentru sinteza colagenului responsabil pentru îmbunătățirea rezistenței și elasticității pielii.

Rolul său în îmbătrânirea pielii, oaselor și articulațiilor

Siliciul este prezent și în pielea noastră deoarece este important pentru sinteza colagenului responsabil pentru îmbunătățirea rezistenței și elasticității pielii.

Îmbătrânirea intrinsecă este inevitabilă de-a lungul anilor care este legată de reducerea fibroblastelor și subțierea vaselor de sânge, care afectează și colagenul.

Îmbătrânirea extrinsecă este în principal o consecință a daunelor cauzate pielii noastre de radiațiile ultraviolete și de alți factori cum ar fi fumatul, poluarea și dieta nesănătoasă. Acești factori determină o scădere a colagenului și a elastinei din piele, precum și a nivelurilor de siliciu și acid hialuronic din țesuturile conjunctive prezente în piele, oase și articulații.

Astfel pielea își pierde grosimea și elasticitatea rezultând apariția ridurilor. De la vârsta de 21 de ani, cantitatea de colagen din piele este redusă cu 1%, ducând la o pierdere de până la 30% în primii ani de menopauză.

Cantitatea necesară de siliciu

Aportul alimentar de siliciu este cuprins între 20 și 50 mg / zi pentru majoritatea populațiilor occidentale. Cele mai mari aporturi (140-204 mg / zi) se găsesc în China și India, unde alimentele pe bază de plante predomină în alimentație.

Alimente care conțin siliciu

Sursele nutritive bogate în siliciu pot proveni din apă, alimente precum cereale integrale (orz, hamei, orez), leguminoase (mazăre, naut, arahide), fructe (banane, nuci), legume verzi (țelină, spanac, castravete, varză) și fructe de mare, în special scoici

Siliciul se găsește și în planta numită Coada Calului (Equisetum arvense) ca acid monosalicilic, cunoscut pentru rolul său diuretic sau pentru problemele pielii.

Suplimentele alimentare care conțin siliciu organic sunt o altă sursă disponibilă sub formă de tablete sau emulsii.

Cum se absoarbe siliciul?

Una dintre căile principale de intrare a siliciului în organism este din tractul gastro-intestinal, cu toate acestea, absorbția acestuia este puternic influențată de forma de silice ingerată.

Forma de silice (componenta în care se găsește siliciu), este prezentă în alimentele care provin din plante și are o solubilitate redusă deși aproximativ 41% din siliciu ingerat este absorbit din alimentele solide, ceea ce înseamnă că silica din plante este descompusă și absorbită. Cu toate acestea, absorbția necesită descompunerea sa în substanțe solubile mult mai mici, cum ar fi acidul ortosilic.

Principalele produse cu silice biodisponibilă

Acidul ortosilicic este componenta principală a silicei prezentă în apa potabilă și în alte fluide / băuturi, inclusiv berea și, prin urmare, oferă cea mai disponibilă sursă de siliciu pentru oameni. Se absoarbe și se excretă ușor; cel puțin 50% din aport.

-21%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 145,00 lei.Prețul curent este: 115,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3,83 lei per zi de tratament!

-14%
Prețul inițial a fost: 215,00 lei.Prețul curent este: 185,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 6,16 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns