Cum iți poți întări sistemul imunitar rapid și eficient ?

sistemul imunitar

În anumite perioade ale anului, în special la tranziția dintre anotimpuri, ne modificăm rutinele: schimbăm orele de masă, orele de somn etc. Acest tip de comportament ne testează mecanismele defensive și nu de puține ori ne poate compromite starea de sănătate. Pe de altă parte, mediul reprezintă o provocare continuă pentru sistemul nostru defensiv: poluarea, substanțele chimice toxice, bacteriile și virusurile adaugă presiune în plus pe sistemul imunitar.

Există mulți factori care ne pot afecta sistemul de apărare. Unii dintre aceștia nu depind de noi, pentru că reprezintă factori interni (boli autoimune, schimbări sezoniere, vârste extreme ale vieții etc.), dar există și alți factori externi asupra cărora putem acționa.

Cu siguranță recunoaștem cu toții cel puțin câțiva inamici ai sistemului imunitar, prezenți în viața noastră de zi cu zi: o dietă dezechilibrată, fumul de tutun, cofeina, poluarea mediului, stresul, stilul de viață sedentar. Dar, de cealaltă parte, și exercițiile fizice în exces pot provoca extenuare, însoțită de slăbirea organismului și a sistemului imunitar. Acești factori, individual sau cumulat, facilitează răspândirea infecțiilor.

Care sunt semnele unui sistem imunitar slăbit ?

Există simptome care ne pot oferi indicii, cum ar fi oboseala mai frecventă decât de obicei, răni care necesită timp mai mult pentru vindecare, dureri musculare în absența unor exerciții fizice prealabile, dar și fragilitatea părului.

Dieta este un factor foarte important pentru sistemul imunitar. Există o relație directă între aceste două aspecte. Dacă dieta este inadecvată sau insuficientă, există o scădere a capacității de apărare și, invers, dacă este echilibrată și completă, ajută la menținerea sistemului imunitar, ba mai mult, contribuie la întărirea acestuia.

Cu toate acestea, în societatea actuală, datorită stilul de viață alert și a calității discutabile a nutrienților din alimente, devine tot mai dificil să respectăm rigorile unei diete sănătoase. Nu de puține ori ne vedem în situația de a avea deficit de anumiți nutrienți. De aceea este recomandat să ne îndreptăm atenția către suplimente pentru imunitate care ne pot oferi doza optimă de nutrienți de care avem nevoie. 

O dietă variată, cu o proporție adecvată a tuturor substanțelor nutritive (grăsimi, carbohidrați, proteine, vitamine, minerale) garantează un echilibru intern care, în același timp, servește ca scut protector. 

Care sunt semnele unui sistem imunitar slăbit ?

Iată, pe scurt, o listă de nutrienți care întăresc rapid și eficient sistemul imunitar:

  • Vitamina C: reduce durata și severitatea răcelilor și gripei.
  • Vitamina A: ajută la menținerea barierelor naturale împotriva infecțiilor.
  • Vitamina B6: reglează nivelul de energie, sprijină memoria și îmbunătățește circulația.
  • Anumite ciuperci, precum Reishi (Ganoderma) și Shiitake (Lentinula): surse importante de beta-glucani, oferă o protecție eficientă antivirală, antimicrobiană și antifungică.

Produse ale stupului (Propolis, Lăptișor de matcă): cu un profil nutritional bogat în vitamine, proteine și grăsimi esențiale.

Încearcă și tu Propolvit Defens, un supliment pentru întărirea sistemului imunitar care are în compoziția sa toate ingredientele mai sus menționate. Descoperă-l dând click pe produs. 

On Sale
Sale!
%
Off
10
Save 21 lei
21lei
10%
21
lei
PACHET
On Sale
Sale!
%
Off
31
Save 52 lei
52lei
31%
52
lei
On Sale
Sale!
%
Off
26
Save 33 lei
33lei
26%
33
lei