Nutrienți pentru frumusețe – adaugă nutricosmeticele în rutina ta de îngrijire

colagenul si acidul hialuronic nutrienti pentru frumusete

Folosim zilnic numeroase produse cosmetice pentru îngrijirea tenului, a pielii sau a părului. Ne străduim să alegem cele mai bune și eficiente produse și ne creăm un adevărat ritual de frumusețe petrecând ore în șir în fața oglinzii. Rezultatele apar, însă poate nu sunt întotdeauna ceea ce ne-am dori cu adevărat. Dar te-ai gândit vreodată că există anumiți nutrienți pentru frumusețe care pot să îți ofere rezultate incredibile? Hai să vedem ce sunt nutricosmeticele și cum te pot ajuta să îți scoți la iveală frumusețea interioară. 

Ce sunt nutricosmeticele și cum funcționează?

Nutricosmeticele sunt acel tip de cosmetice naturale care utilizează componentele unei diete sănătoase și le folosește pentru a spori frumusețea naturală. Diferența principală între cosmeticele tradiționale și nutricosmeticele este reprezentată de acțiunea acestora. Cosmeticele tradiționale acționează doar la exterior, în timp ce nutricosmeticele care au în componență nutrienți pentru frumusețe acționează din interior pentru un efect puternic și îndelungat.

Altfel spus, nutricosmeticele sunt suplimente nutritive pentru frumusețe bazate pe acțiunea nutrienților naturali și a ingredientelor active în concentrații ridicate. În acest fel, nutricosmeticele furnizează, împreună cu o dietă echilibrată, toți nutrienți pentru frumusețe necesari. Astfel, îți poți atinge obiectivele de frumusețe printr-o dietă sănătoasă și nutrienții adecvați. 

De ce ar trebui să includem nutricosmeticele în dieta noastră?

O dietă echilibrată este esențială pentru a ne menține aspectul exterior frumos și sănătos. Totuși, situații și factori precum vârsta, expunerea la soare, stresul oxidativ, fumatul și obiceiurile alimentare proaste conduc, de  multe ori, la dezechilibre în organismul nostru.

Pielea, părul și unghiile sunt cele mai expuse părți ale corpului, iar agenții externi cu care intră în contact pot să dăuneze aspectului acestora, să le reducă din strălucire și să le confere un aspect nesănătos și neîngrijit. Este foarte important să avem grijă de pielea, părul și unghiile noastre pe tot parcursul anului, însă este important, în mod particular, să le oferim o atenție deosebită odată cu schimbarea anotimpului. În acest sens, nutricosmeticele, datorită ingredientelor active naturale și a acțiunii lor interioare, ne pot ajuta să avem grijă în mod corespunzător și eficient de frumusețea noastră. 

Care sunt cele mai folosite ingrediente în nutricosmetice?

Există o listă cu câțiva nutrienți pentru frumusețe utilizați în majoritatea produselor nutricosmetice. Aceste ingrediente active au anumite proprietăți benefice care sporesc frumusețea într-un mod natural. 

Colagenul

Colagenul este unul dintre principalele ingrediente ale suplimentelor destinate frumuseții. S-a demonstrat în repetate rânduri că acest ingredient îmbunătățește considerabil aspectul pielii. Colagenul este o componentă importantă a structurii pielii, iar proprietățile sale oferă pielii elasticitate, fermitate și finețe. Totuși, odată cu înaintarea în vârsta, organismul începe să piardă din ce în ce mai mult colagen, iar acest lucru afectează considerabil aspectul pielii. Cu alte cuvinte, producția naturală de colagen se reduce, iar cercetările au estimat că la vârsta de 40 de ani, corpul produce doar jumătate din cantitatea de colagen pe care o producea în adolescența. 

Prin urmare, este posibilă completarea rezervelor de colagen și stimularea producției naturale cu nutricosmeticele potrivite. Includerea unui supliment cu colagen în dieta noastră ne ajută să ne menținem pielea fermă și elastică, părul strălucitor și unghiile sănătoase. 

Acidul Hialuronic

Acidul hialuronic este o componentă naturală, esențială a pielii. Datorită capacității sale de retenția a apei, acidul hialuronic hidratează intens pielea și contribuie la stimularea producției naturale de colagen. 

Vitamina C și antioxidanți

Antioxidanții sunt, de asemenea, esențiali pentru un aspect mai tânăr și mai sănătos al pielii, părului și unghiilor. Antioxidanții combat efectele îmbătrânirii. 

Celulele au nevoie de energie pentru metabolismul acestora, iar în timpul acestui proces sunt produși radicalii liberi oxidativi. Organismul nostru are un sistem antioxidant foarte eficient, sistem care echilibrează oxidația care poate dăuna celulelor. Totuși, există mai mulți factori, factori precum vârsta, care pot dăuna eficienței acestui sistem. Odată ce organismul îmbătrânește, acțiunea antioxidanților încetinește, iar oxidarea devin din ce în ce mai evidentă. 

Vitamina C este unul dintre antioxidanții cheie ai organismului. Acesta furnizează hidrogen și oxigen aminoacizilor pentru a încuraja producția naturală de colagen. Ba mai mult, dacă nu există un nivel adecvat de vitamina C în organism, producția de colagen scade considerabil. 

Acizii grași

Acizii grași de tip omega 3, 6 și 9, priviți ca nutrienți pentru frumusețe, sunt foarte interesanți. Prezența lor este esențială atunci când pielea este supusă unor situații stresante, situații precum expunerea la soare. Acizii grași de tip omega contribuie la menținerea fermității și elasticității pielii. Acești nutrienți sunt folosiți de către organism ca sursă de energie și sunt, de asemenea, o parte esențială a structurii țesuturilor și a membranei celulare. 

Alte ingrediente utilizate în nutricosmetice

Alți câțiva nutrienți pentru frumusețe importanți, utilizați în nutricosmetice, sunt biotina (B7), niacina (B3) și riboflavina (B2). Toate aceste vitamine contribuie la menținerea frumuseții pielii și părului. 

Consumul nutricosmeticelor chiar ajută?

Răspunsul este, categoric, unul pozitiv, având în vedere că nutricosmeticele sunt, practic, suplimente nutritive care completează un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată. Există dovezi științifice că lipsa anumitor nutrienți poate afecta direct aspectul exterior, așadar, utilizarea unui supliment pentru a echilibra posibilele carențe este extrem de benefică. Suplimentele nutritive se pot consuma sub formă de capsule sau sub formă lichidă. Suplimentele lichide reprezintă cea mai inovativă formă a acestora, fiind mult mai repede absorbite de către organism. 

Completează-ți dieta cu combinații utile de nutrienți pentru frumusețe și dezvăluie-ți frumusețea interioară.

On Sale
Sale!
%
Off
15
Save 25 lei
25lei
15%
25
lei
On Sale
Sale!
%
Off
15
Save 25 lei
25lei
15%
25
lei
On Sale
Sale!
%
Off
15
Save 20 lei
20lei
15%
20
lei