Ghidul complet de îngrijire a tenului sensibil

produsele cu ingrediente cu enfect calmant si antiinflamator sunt ideale pentru tenul sensibil

Ți-am vorbit despre cum să ții sub control excesul de sebum al unui ten gras, despre care sunt cele mai bune produse pentru a menține un nivel optim de hidratare în cazul tenului uscat. Ți-am prezentat și particularitățile pielii atopice, iar acum a venit rândul tenului sensibil. Acesta din urmă este, poate, cel mai greu de îngrijit tip de ten, iar acest lucru se datorează sensibilității excesive pe care o are față de anumiți factori de mediu sau agenți externi. 

În acest articol, vei afla care sunt principalele caracteristici ale tenului sensibil, ce produse ar trebui să folosești și cum arată rutina perfectă de îngrijire.

Caracteristicile tenului sensibil

Tenul sensibil se caracterizează printr-o reacție dura la contactul cu anumiți factori externi și de mediu. Acest tip de ten reacționează neobișnuit la anumite substanțe din produsele cosmetice sau la factorii de mediu precum vântul, căldura, soarele puternic sau frigul. Cele mai frecvente reacții ale tenului sensibil sunt iritații, umflături, mâncărimi și înroșirea puternică a pielii. 

Această sensibilitate apare din cauza terminațiilor nervoase de le suprafața pielii care nu sunt protejate corespunzător. În contact cu factorii externi, acestea se irită și provoacă reacțiile menționate anterior. 

Îți poți da seama dacă tenul tău este sensibil gândindu-te dacă pielea ta are reacții neobișnuite la vânt, căldura sau frig. De asemenea, dacă vreun produs din cele pe care le utilizezi în rutina zilnică de îngrijire a tenului sensibil ți-a provocat iritații sau mâncărimi, cel mai probabil te confrunți cu un ten sensibil. Cea mai rapidă și sigură metodă de a-ți da seama care este tipul tău de ten este consultul unui medic dermatolog. Acesta îți poate oferi un diagnostic concret și avizat. 

Tipuri de ten sensibil

Tenul sensibil poate fi dobândit genetic sau poate dezvolta sensibilitate în timp. Există, așadar, mai multe tipuri de ten sensibil:

  • Tenul sensibil înnăscut, care este adesea asociat cu afecțiuni ale pielii moștenite precum: eczemele, rozacee sau psoriazis. 
  • Ten sensibil la factorii de mediu: acest tip de piele are nevoie de o protecție sporită în fața factorilor de mediu precum poluarea sau expunerea la soare. 

Dacă ai acest tip de ten, sugestia noastră este să adaugi în rutina ta de îngrijire pentru ten sensibil fiolele cometice Anti-Pollution Extreme. Acest produs a fost special creat pentru a proteja tenul de factorii de mediu, oferindu-i un plus de antioxidanți. 

  • Ten reactiv: în cazul acestui tip de ten sensibil, reacția adversă apare odată ce intră în contact cu produsele de îngrijire. De obicei, acest tip de ten dezvoltă această sensibilitate din cauza folosirii neadecvate a anumitor produse de îngrijire 
  • Ten uscat și subțire: odată cu trecerea anilor, pielea se subțiază și devine mult mai uscată. Din acest motiv, tenul este mult mai sensibil și se irită mult mai repede.

Rutina de îngrijire a tenului sensibil:

Pasul 1. Curățarea tenului

Curățarea tenului este prima și cea mai importantă etapă din rutina de îngrijire a oricărui tip de ten. Impuritățile acumulate pe ten în tipul zilei sau în timpul somnului trebuie eliminate, de aceea tenul trebuie mereu curățat într-o primă fază. Folosește un gel de curățare cu textură ușoară, care să fie blând cu pielea ta. Ca demachiant, folosește un produs special creat pentru tipul tău de piele și evită, pe cât posibil, mișcările agresive. 

Pasul 2. Calmează tenul

Tendința de înroșire și de iritare a tenului sensibil trebuie calmată cu un produs special creat pentru acest tip de probleme. Așadar, este nevoie să calmezi tenul și să îl pregătești pentru aplicarea unei creme hidratante potrivire pentru tenul sensibil. 

Îți recomandăm fiolele cosmetice pentru ten sensibil Anti-Stress Extreme din gama Beauty In & Out. Combinația dintre Bisabolol, hammelis și trufe asigura un efect antiinflamator și reconfortant, calmând pielea iritată și inflamată, reducând rapid roșeața. 

Pasul 3. Hidratarea

Optează pentru o cremă hidratantă pe bază de apă, special creată pentru tenul sensibil. Asigură-te ca produsul este non-comedogenic și nu blochează porii. Ai nevoie de o cremă blândă cu pielea ta, care să mențină hidratarea pe tot parcursul zilei sau nopții. 

Ține cont de sfaturile noastre și creează-ți rutina ideală de îngrijire pentru tipul tău de ten.

Iată recomandările noastre:

On Sale
Sale!
%
Off
25
Save 20 lei
20lei
25%
20
lei
On Sale
Sale!
%
Off
24
Save 20 lei
20lei
24%
20
lei