5 sfaturi eficiente pentru reducerea ridurilor

cum poti preveni si estompa aparitia ridurilor

Apariția ridurilor este influențată de o varietate de factori. Asupra unora dintre ei avem control, însă sunt și factori precum înaintarea în vârstă sau tipul de piele pe care nu îi putem controla. Procesul natural de îmbătrânire nu poate fi oprit, însă putem preveni îmbătrânirea prematură și putem reduce aspectul pronunțat al ridurilor făcând câteva schimbări în stilul nostru de viață și în rutina noastră zilnică. Venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi utile pe care le poți aplica pentru reducerea ridurilor. 

De ce apar ridurile?

Înainte de toate, este foarte important să înțelegem care este procesul natural de îmbătrânire, cum se produce și de ce apar, în cele din urmă, ridurile. Este în natura vieții umane ca odată cu trecerea timpului pielea să îmbătrânească. Acest lucru se produce din cauză că producția naturală de colagen a organismului scade odată cu vârsta. Acest proces poate fi accelerat de anumiți factori externi precum expunerea la soare, poluarea sau anumite obiceiuri nocive care fac parte din stilul nostru de viață. 

Pielea noastră are tendința să se subțieze și să devină mult mai uscată și rigidă odată cu înaintarea în vârsta. Tenul uscat nu are un nivel corespunzător de hidratare, fiind predispus la apariția rapidă a ridurilor. 

Cu un stil de viață sănătos și o rutină de îngrijire adecvată, ridurile pot și prevenite, iar procesul de îmbătrânire poate fi încetinit. Iată câteva sfaturi utile pentru reducerea ridurilor.

1. Hidratarea

Apa este indispensabilă vieții și este, de asemenea, esențială pentru o piele frumoasă și întinerită. Apa este cea care menține elasticitatea pielii. În lipsa apei, pielea se va usca, iar ridurile vor apărea inevitabil. Asigură-te ca te hidratezi corespunzător în fiecare zi și oferă-i pielii tale hidratarea de care are nevoie. 

Acidul hialuronic este, și el, o componentă importantă în procesul de hidratare. Acest nutrient are rolul de a menține pielea hidratată și previne apariția ridurilor. Consumă alimente care să stimuleze producția naturală ce acid hialuronic a organismului și include în rutina ta îngrijire produse cu acid hialuronic. 

Gama Beauty In & Out îți aduce două produse special create pentru menținerea elasticității pielii tale și pentru a preveni îmbătrânirea prematură. Fiolele cosmetice Flash Ultimate și Anti-Aging Night Repair, cu un conținut bogat de acid hialuronic, conferă tenului hidratarea optimă de care are nevoie, contribuind la reducerea și estomparea ridurilor și a liniilor fine. 

2. Protecția solară

Razele UV ale soarelui sunt unul dintre principalii inamici ai tenului tău. Expunerea la soare fără protecție solară contribuie la accelerarea procesului de îmbătrânire al pielii. De asemenea, razele UV pot provoca pete decolorate sau pete pigmentare pe piele. Asigură-te ca folosești în fiecare zi o cremă cu protecție solară. Pentru o protecție optimă, crema ta trebuie să aibă minimum 30 SPF.

3. Renunță la obiceiurile nocive

Mâncarea nesănătoasă excesivă, stilul de viață sedentar și viciile nu fac deloc cinste pielii noastre. Dintre toate acestea, fumatul este principalul obicei nociv la care trebuie să renunți. Fumatul usucă pielea, accelerează procesul de îmbătrânire și de apariție a ridurilor. 

4. Ia în calcul suplimentarea cu colagen

După cum am menționat la începutul acest articol, ridurile sunt cauzate, în principal, de scăderea producției naturale de colagen a organismului. Există, însă, o mulțime de modalități prin care îi poți oferi pielii tale doza optimă de colagen pentru a-și menține frumusețea și elasticitatea. 

Recomandarea noastră este să optezi pentru suplimentele cu colagen pentru piele. Gama Beauty In & Out îți aduce două suplimente cu colagen care să te ajute să încetinești procesul de îmbătrânire al pielii, menținând-o fermă și elastica. Poți opta pentru colagenul lichid sau pentru colagenul capsule, în funcție de preferințe. 

5. Adoptă o rutină de îngrijire potrivită pentru tenul tău

Dacă nu ai încă o rutină adecvată de îngrijire, potrivită pentru tipul tău de ten, este momentul să îți formezi una. Pe lângă faptul că trebuie să utilizezi protecție solară în fiecare zi, tenul tău are nevoie de o curățare zilnică, o exfoliere periodică și o hidratare din abundență. Află care este tipul tău de ten și creează-ți o rutină potrivită pentru nevoile pielii tale. În acest fel, îți vei menține piele sănătoasă și fermă pentru mai mult timp.

Găsești aici toate recomandările noastre:

On Sale
Sale!
%
REDUS
24
Save 20 lei
20lei
24%
20
lei
On Sale
Sale!
%
REDUS
22
Save 20 lei
20lei
22%
20
lei
On Sale
Sale!
%
REDUS
15
Save 25 lei
25lei
15%
25
lei
On Sale
Sale!
%
REDUS
15
Save 25 lei
25lei
15%
25
lei