Importanța acizilor grași Omega 3 și Omega 6 în dezvoltarea copilului

omega 3 copii

Acizii grași polinesaturați precum Omega-3 și Omega-6 joacă un rol important în timpul gestației, perioadei de după naștere și pe parcursul copilăriei. Deoarece sunt constituenți ai fosfolipidelor din membrana celulară și ale structurii neuronilor. Necesitatea acizilor grași crește în perioadele de dezvoltare a copilului.

Numeroase studii au avut în vedere efectul pozitiv al suplimentării cu Omega-3 asupra dezvoltării mentale. Copiii prematuri care au fost hrăniți cu o formulă care conțin acizi grași Omega-3 au prezentat rezultate mai bune în indicele de dezvoltare mentală al scalei Bayley, legat de dezvoltarea limbajului.

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a publicat recent aporturile nutriționale recomandate pentru acizii grași esențiali indicând faptul că acizii grași Omega-3 și Omega-6 sunt necesari pentru o creștere normală a copiilor. Efectul lor benefic se obține atunci când aportul zilnic al acestor acizi grași atinge 1% din aportul total de energie în cazul acidului linoleic și 2% pentru acidul α-linolenic.

Acești acizi grași sunt esențiali deoarece:

  • Favorizează creșterea normală a copilului
  • Sunt fundamentali pentru formarea și menținerea structurii celulare
  • Sprijină sistemul imunitar
  • Ajută funcția vizuală. Ambele reprezintă mai mult de 30% din lipidele prezente în creier și în componentele retinei. Studiile clinice au demonstrat faptul că bebelușii și copiii care nu au o cantitate suficientă de Omega-3 și Omega-6. În timpul gestației și în primele luni de viață au prezentat tulburări în funcționalitatea țesuturilor nervoase și oculare.
  • Stimulează dezvoltarea mentală la copiii prematuri. Există studii care arată că o dietă bogată în Omega 3 în primele luni de viață îmbunătățește capacitatea de dezvoltare copiilor cu probleme.
  • Au efect pozitiv asupra pielii.

Ia-ți doza necesară de omega 3 din Omega 3 6 7 9 din gama Marnys:

On Sale
Sale!
%
REDUS
33
Save 38 lei
38lei
33%
38
lei
VEGAN
Stoc epuizat